Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Τι μενού είχε το γεύμα Μητσοτάκη – Ερντογάν

Περίπου μία ώρα διήρκησε το γεύμα εργασίας της ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε την ευκαιρία να απολαύσει ψάρι (σφυρίδα) με χόρτα, ντολμαδάκια και ταραμοσαλάτα ενώ για επιδόρπιο σερβιρίστηκε χαλβάς και φρούτα.
Εξυπακούεται πως δεν υπήρξαν οινοπνευματώδη στο τραπέζι καθώς η μουσουλμανική θρησκεία τα απαγορεύει.

Νωρίτερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησαν σε κοινές δηλώσεις, με τον πρωθυπουργό να στέλνει μήνυμα ότι το επόμενο βήμα στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας μπορεί να είναι η προσέγγιση για οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, ανακοινώνοντας επίσης, την υπογραφή της διακήρυξης φιλίας και καλής γειτονίας ανάμεσα στις δύο χώρες 100 χρόνια μετά τη συνθήκη της Λωζάννης υπενθυμίζοντας το σύμφωνο Βενιζέλου-Ινονού το 1930.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More in ΕΛΛΑΔΑ