Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου στα Χανιά και την Κρήτη – Οι προβλέψεις του Μανώλη Λέκκα

Με καλό καιρό αναμένεται να περάσουν το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες των Χανίων και της Κρήτης.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα, ο καιρός θα είναι αίθριος, με αρκετή δροσιά τις πρωινές ώρες και με την θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 30 βαθμούς Κελσίου.

«Ο παράγοντας της υγρασίας φέρνει δυσφορία»

Η θερμοκρασία ναι μεν θα είναι σε πιο χαμηλά για την εποχή επίπεδα, ωστόσο αυτό δεν θα γίνεται αντιληπτό στους περισσότερους πολίτες εξαιτίας της υγρασίας που επικρατεί σε όλο το νησί. Όπως τονίζει ο κ. Λέκκας, «η θερμοκρασία σήμερα είναι κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου αλλά ο παράγοντας της υγρασίας δημιουργεί συνθήκες δυσφορίας, νιώθοντας ότι κάνει ζέστη αλλά τελικά στην ουσία δεν είναι οι υψηλές θερμοκρασίες».

Παρασκευή με πιθανές πρόσκαιρες νεφώσεις 

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του κ. Λέκκα, την Παρασκευή ο καιρός θα είναι καλός με πιθανότητα να εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις το πρωί σε ορεινές περιοχές για μικρό χρονικό διάστημα. Οι άνεμοι θα στραφούν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σε δυτικές μέχρι το βράδυ, με την έντασή τους να πέφτει στα 3 και τοπικά 4 μποφόρ.

«Οι συνθήκες θα γίνουν πολύ καλύτερες στις περισσότερες περιοχές του νησιού. Σχετικά με τον βόρειο κυματισμό, ίσως είναι εμφανής το πρωί αλλά στην συνέχεια θα πέσει ακόμα περισσότερο. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε ήπια επίπεδα για την εποχή, με τις μέγιστες τιμές να διαμορφώνονται την Παρασκευή κοντά στους 30 βαθμούς κελσίου για τις βόρειες και δυτικές περιοχές ενώ στις ανατολικότερες και στα νότια ενδεχομένως να δούμε 32-33 βαθμούς».

Λιακάδα το Σάββατο

Ηλιοφάνεια προβλέπεται για το Σάββατο, με τους ανέμους να είναι εξασθενημένοι από δυτικές διευθύνσεις.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών, «συνιστάται προσοχή από το μεσημέρι προς το απόγευμα κυρίως στα νότια των Χανίων, μεταξύ της Γαύδου και της Παλαιόχωρας, καθώς υπάρχει πιθανότητα να ενισχυθεί το δυτικό ρεύμα, το οποίο θα διατηρηθεί και το βράδυ και για την Κυριακή. Είναι κάτι που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, διότι λόγω της περιόδου πολλοί κάνουν θαλάσσιες δραστηριότητες».

Προσοχή την Κυριακή στους δυτικούς ανέμους

Για την Κυριακή οι καιρικές συνθήκες αναμένονται καλές, ωστόσο ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στους δυτικούς ανέμους, οι οποίοι αναμένεται να ενισχυθούν και να επηρεάσουν τις δυτικές παράκτιες ζώνες του νησιού, ιδιαίτερα προς το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από 4 έως 6 μποφόρ ενώ αναμένεται να εξασθενήσουν από το βράδυ της Κυριακής.

Δεκαπενταύγουστος με δροσιά και καλές θάλασσες

Για την Δευτέρα 15 Αυγούστου ο καιρός προβλέπεται αίθριος ωστόσο υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν νεφώσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν σε πτώση της θερμοκρασίας.

Οι θερμοκρασίες το πρωινό του Δεκαπενταύγουστου θα είναι ευχάριστες, με την ενδοχώρα και τα ορεινά να έχουν δροσιά. «Ωστόσο η υγρασία αναμένεται να προκαλέσει μικρή δυσφορία», επισημαίνει ο κ. Λέκκας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου. «Θα είναι μια καλή μέρα και για το θαλάσσιο περιβάλλον, οι άνεμοι θα πνέουν εξασθενημένοι από δυτικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ.

zarpanews.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το Sporades Star στα Κύθηρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αργοσβήνει το αγαπημένο της Τήνου

Seajets - My Favorite Ships gr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η Sea jet στο Σαρωνικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το ¨SuperStar¨ στα Κύθηρα, πιθανή δρομολόγηση του

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το “Mykonos Magic” …βγαίνει στο Αιγαίο

More in ΚΡΗΤΗ