Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Τελετή-εκδήλωση μνήμης στη «Στοά Μακάσι» από την Περιφέρεια Κρήτης (pics)

Τελετή-εκδήλωση μνήμης για τους πατριώτες Κρητικούς που αιχμαλωτίστηκαν στη Στοά «Μακάσι» στις 15 Ιουνίου 1943 από τους Γερμανούς κατακτητές, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο μνημείο που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο κάτω από τον Προμαχώνα Μαρτινέγκο.

Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον ιερατικό προϊστάμενο του Αγ. Μηνά π. Κορνήλιο Αθανασάκη που εκπροσώπησε τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο, και κατατέθηκαν στεφάνια από τους:

Βουλευτές Ηρακλείου Νίκο Ηγουμενίδη, Βασίλη Κεγκέρογλου, τους εκπροσώπους του Υφυπουργού Πολιτισμού Λευτέρη Αυγενάκη και Σωκράτη Βαρδάκη, επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, η Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Αριστέα Πλεύρη που εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ηρακλείου Στέφανος Σίμος, των Σωμάτων Ασφαλείας, της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κομμάτων, Αποστράτων, Εφέδρων, συγγενείς των θυμάτων, ενώ ομιλία-αναφορά στο ιστορικό της ημέρας έκανε ο εκπαιδευτικός φιλόλογος του ΓΕΛ Χερσονήσου Σταύρος Σφακιωτάκης.

Στην εκδήλωση παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης, οι Αντιπεριφερειάρχες Κρήτης Ζαχαρίας Δοξαστάκης και Νίκος Σκουλάς.

O Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης σε δήλωση του μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης μνήμης ανέφερε: 

«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα, βρισκόμαστε σε ένα μνημειακό χώρο με ιδιαίτερους συμβολισμούς. Η στοά Μακάσι  είναι ένα «ζωντανό» μνημείο που θυμίζει σε όλους μας τον αγώνα των Κρητικών ενάντια στα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Τιμούμε τους ήρωες μας όπως πράξαμε και σήμερα, έχουμε υποχρέωση να σεβόμαστε τις παρακαταθήκες τους και να μεταλαμπαδεύουμε από γενιά σε γενιά τις αξίες και τα ιδανικά τους για ελεύθερη πατρίδα». 

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HSC Power Jet - MyFavoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Ηράκλειο – Κυκλάδες με το Power Jet

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το Sporades Star στα Κύθηρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αργοσβήνει το αγαπημένο της Τήνου

Seajets - My Favorite Ships gr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η Sea jet στο Σαρωνικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το ¨SuperStar¨ στα Κύθηρα, πιθανή δρομολόγηση του

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το “Mykonos Magic” …βγαίνει στο Αιγαίο

More in ΚΡΗΤΗ