Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Ο 59χρονος σταθμάρχης έκανε βάρδιες πριν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του

Νέες αποκαλύψεις για την τραγωδία στα Τέμπη και τον 59χρονο σταθμάρχη που έχει προφυλακιστεί για το δυστύχημα. Ο 59χρονος πριν τελειώσει την εκπαίδευση, πριν δώσει εξετάσεις, είχε μπει ήδη στο πρόγραμμα του Ιανουαρίου. Όχι σε βάρδια μαθητευόμενου, αλλά σταθμάρχη. Ωστόσο, ακόμα και ο ίδιος παραδέχθηκε στην απολογία του ότι γνώριζε τον πίνακα με όση επάρκεια μπορούσε να λάβει κατά την εκπαίδευσή του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», η εκπαίδευση του σταθμάρχη της Λάρισας διήρκησε από 1/8/2022 έως 23/1/2023. Ωστόσο, εμφανίζεται στο πρόγραμμα βαρδιών του Ιανουαρίου (καταρτίζεται στις αρχές του μήνα) αρχικά ως μαθητευόμενος και στη συνέχεια ως σταθμάρχης βάρδιας, πριν βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

 

Συγκεκριμένα, στις 23, 24 και 25 Ιανουαρίου ο σταθμάρχης δίνει εξετάσεις που αφορούν στην κυκλοφορία των συρμών, την ηλεκτροκίνηση και τα συστήματα GSMR, δηλαδή το σύστημα σιδηροδρομικής κυκλοφορίας και το ETCS, που είναι το ευρωπαϊκό σύστημα ελέγχου αμαξοστοιχιών. Όμως στο πρόγραμμα που έχει βγει εκ των προτέρων για τον Ιανουάριο, στις 26/1 έχει κανονικά βάρδια σταθμάρχη, με τον υπεύθυνο βαρδιών να προδικάζει προφανώς ότι αποκλείεται να αποτύχει στις εξετάσεις. Κι ενώ, ο ίδιος στην κατάθεσή του, αναφέρει ότι στις 21/2 έκανε μαθητεία στον σταθμό των Νέων Πόρων, ήδη από τον Ιανουάριο είναι χρεωμένος με βάρδια σταθμάρχη.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το Sporades Star στα Κύθηρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αργοσβήνει το αγαπημένο της Τήνου

Seajets - My Favorite Ships gr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η Sea jet στο Σαρωνικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το ¨SuperStar¨ στα Κύθηρα, πιθανή δρομολόγηση του

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το “Mykonos Magic” …βγαίνει στο Αιγαίο

More in ΕΛΛΑΔΑ