Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Τάκης Θεοδωρικάκος: Αναβάθμιση των αστυνομικών υποδομών και υπηρεσιών στην Κρήτη

Πραγματικότητα αποτελεί η αναβάθμιση των υποδομών σε όλα τα επίπεδα της ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος εγκαινίασε σήμερα, Παρασκευή, παρουσία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγου Κων/νου Σκούμα, το νέο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρίου στο Φουρφουρά Ρεθύμνου.

«Στηρίζουμε με πράξεις και ενισχύουμε διαρκώς τους αστυνομικούς μας στην Κρήτη μιας και η παρουσία της αστυνομίας είναι καθοριστική για να υπάρχει αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες που κατοικούν εδώ, όσο και στους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες του νησιού, είτε είναι Έλληνες είτε αλλοδαποί», ανέφερε ο υπουργός που έκανε λόγο για μία ξεχωριστή ημέρα και προσωπική του χαρά σχετικά με τα εγκαίνια μιας και είναι όπως είπε: «αποτέλεσμα από τη στενή συνεργασία ανάμεσα στην Ελληνική Αστυνομία στον Δήμο και την Περιφέρεια. Συνεργασία που συμβολίζει την ενότητα και την αγάπη όλων των Ελλήνων απέναντι στην Ελληνική Αστυνομία».

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, από την ερχόμενη Δευτέρα δημοπρατείται ένα μεγάλο έργο προϋπολογισμού 8,5 εκατ. ευρώ για να κατασκευαστεί το νέο Μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης στο Ρέθυμνο. «Όπως αξίζει – τόνισε – και στην αστυνομία και στον νομό αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη. Θα είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Υποδομών και ευχαριστώ τον υπουργό κ. Καραμανλή όπως και τον βουλευτή Ρεθύμνου κ. Κεφαλογιάννη για την καθοριστική συμβολή τους στο να ληφθεί αυτή η απόφαση και να υλοποιηθεί το έργο αυτό, που αλλάζει τα δεδομένα των υποδομών της αστυνομίας στο Ρέθυμνο».

Κατά τον υπουργό, το ίδιο ισχύει και για τα Χανιά και για το Λασίθι και για το Ηράκλειο όπως ανέφερε, επισημαίνοντας πως «στα Χανιά υπάρχει η ενεργειακή αναβάθμιση της αστυνομικής διεύθυνσης των Χανίων με ένα έργο 800 χιλιάδων ευρώ, όπως επίσης και επεκτείνεται η αστυνομική διεύθυνση του Ηρακλείου με ένα έργο 500 χιλιάδων ευρώ όπου εκεί θα κατασκευαστεί και η λέσχη των αστυνομικών μας. Παρόμοιες ενέργειες έχουν δρομολογηθεί και για το Λασίθι όπου εκεί βρίσκεται με γρήγορη διαδικασία η εξέλιξη του θέματος της παραχώρησης ακινήτου προκειμένου να κατασκευαστεί η Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου. Άρα η Κρήτη αποκτά τις αναγκαίες υλικοτεχνικές υποδομές στην Ελληνική Αστυνομία ώστε οι αστυνομικοί μας να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και οι πολίτες να μπορούν να εξυπηρετούνται με τον τρόπο που τους πρέπει».

Ο υπουργός τόνισε προς τους παρευρισκόμενους ότι ως κυβέρνηση και υπουργείο, «στηρίζουμε την αστυνομία με πράξεις και ενισχύουμε με πράξεις το αίσθημα των πολιτών στην Κρήτη και όλη την Ελλάδα. Έτσι, αυτό το καλοκαίρι ενισχύσαμε την Ελληνική Αστυνομία στην Κρήτη με πάνω από 150 αστυνομικούς προκειμένου να ανταπεξέλθει στις πολύ αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στο νησί καθώς υπάρχουν εκατομμύρια επισκέπτες της Κρήτης και αυτό ασφαλώς, είναι κάτι εξαιρετικά ευχάριστο και θετικό ως γεγονός, διότι σηματοδοτεί ότι η Κρήτη πρωταγωνιστεί στην οικονομική επανάκαμψη της Ελλάδος στην τουριστική επαναφορά. Οι τουριστικές ροές είναι μεγαλύτερες από το 2019 και αυτό είναι σπουδαίο νέο για την ελληνική οικονομία και για όλους τους Έλληνες».

Επίσης ο κ. Θεοδωρικάκος αναφερόμενος στις προσπάθειες ενίσχυσης του έργου της ΕΛ.ΑΣ είπε πως: «Τα τελευταία τρία χρόνια στην Κρήτη, στην Αστυνομία, έχουμε στείλει 200 καινούργια οχήματα, 800 καινούργια αλεξίσφαιρα γιλέκα, κίνηση μεγάλης σημασίας για την ασφάλεια των αστυνομικών μας. Μάλιστα πριν από δύο εβδομάδες έφτασε στην Αθήνα ένα νέο γιλέκο που έσωσε τη ζωή ενός αστυνομικού της ΕΛΑΣ που πυροβολήθηκε εξ’ επαφής στον θώρακα. Επίσης, συνδράμουμε στους αστυνομικούς μας σε όλα τα θέματα που τους απασχολούν. Τους τελευταίους 11 μήνες λύσαμε το θέμα του νέου βαθμολογίου, όπως επίσης της πληρωμής των αστυνομικών, οι οποίοι κάνουν τις μεταγωγές κρατουμένων και μέχρι πριν από λίγες μέρες δεν πληρώνονταν, αντιθέτως έβαζαν λεφτά από την τσέπη τους για να ταξιδεύουν στο κατάστρωμα του πλοίου. Μετατρέψαμε τις 48 ώρες νυχτερινής εργασίας πληρωμής τους σε 64 ώρες που ήταν πάγιο αίτημα της Ελληνικής Αστυνομίας. Επίσης, ύστερα από 40 χρόνια οι αστυνομικοί μας θα σταματήσουν να κουβαλάνε τα δικόγραφα σαν να είναι ταχυδρόμοι και η δουλειά αυτή θα γίνεται ψηφιακά και θα βεβαιώνεται από το κινητό τηλέφωνο. Έτσι, 1.500 αστυνομικοί σε όλη την Ελλάδα που κάναν τη δουλειά αυτή, θα απελευθερωθούν και θα είναι στην αστυνομία, στις γειτονιές, στα χωριά, στις πόλεις.

Ο Υπουργός στο πλαίσιο των εγκαινίων βράβευσε τον Αρχιφύλακα Γεώργιο Κυριακάκη, απονέμοντας του το Μετάλλιο Αστυνομικού Αριστείου Ανδραγαθίας, για έξοχη πράξη ανδραγαθίας που έλαβε χώρα στην επαρχιακό οδό Βρυσών – Βάμου Χανίων όταν υπηρετούσε στο τότε Τρήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αποκορώνου. Ο αρχιφύλακας ευρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία κατά τη διάρκεια προληπτικού αστυνομικού ελέγχου πυροβολήθηκε από έναν Έλληνα με κυνηγετικό όπλο, τραυματίζοντας τον σοβαρά. Ο ίδιος δράστης πυροβόλησε ακόμη τρεις αστυνομικούς. Ο αρχιφύλακας, παρότι βαριά τραυματισμένος ανταπέδωσε με το υπηρεσιακό του όπλο βολές, με σκοπό αφενός να υποχρεώσει τον δράστη να τραπεί σε φυγή και αφετέρου να συλληφθεί. Σύμφωνα με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα «…με την πράξη του αυτή ο συγκεκριμένος αστυνομικός εξέθεσε τη ζωή του σε άμεσο και προφανή κίνδυνο η οποία αντικειμενικά κρινόμενη υπερβαίνει κατά πολύ την εκτέλεση του καλώς εννοούμενου υπηρεσιακού καθήκοντος».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΚΡΗΤΗ