Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Στ. Αρναουτάκης: «Οραματιζόμαστε μια Κρήτη που θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα στη Μεσόγειο και την Ευρώπη»

Στην 4η συνάντηση των Πρυτάνεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου «Αθηνά» (Athena) παραβρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. 

Πρόκειται για τη συνεδρίαση των Πρυτάνεων στην κοινοπραξία 41 ευρωπαϊκών πανεπιστημίων στην οποία μετέχει και το ΕΛΜΕΠΑ. Μια διακρατική συμμαχία που δίνει έμφαση στις ευρωπαϊκές αξίες, την ταυτότητα και την ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.‎

Καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, ο Περιφερειάρχης Κρήτης αναφέρθηκε στις στρατηγικές επιλογές της Περιφέρειας Κρήτης για την ανάπτυξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, «προωθώντας τη σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα με τα ακαδημαϊκά ιδρύματα του νησιού, χρηματοδοτώντας ερευνητικές δράσεις, αναβαθμίζοντας την υλικοτεχνική υποδομή ερευνητικών μονάδων και εργαστηρίων, προχωρούμε αποφασιστικά στην ποιοτική αναβάθμιση της πανεπιστημιακής παιδείας στην Κρήτη, την οποία θεωρούμε θεμελιώδες υπόβαθρο για τη μετάβαση στη νέα εποχή».

Αναφερόμενος στο ΕΛΜΕΠΑ ο Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε πως για την Περιφέρεια Κρήτης η λειτουργία του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, όπως και των υπολοίπων Ακαδημαϊκών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων, αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία αλλά και μια μεγάλη πρόκληση. «Μια πρόκληση που μας καλεί να συνενώνουμε δυνάμεις, να οραματιζόμαστε μαζί, να σχεδιάζουμε το αύριο. Ένα αύριο στο οποίο η Κρήτη θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο».

Η κοινοπραξία ATHENA οι φοιτητές και οι ερευνητές θα μοιράζονται κοινά μαθήματα, κοινά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, κοινές εκπαιδευτικές και ερευνητικές δομές, σε μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).‎ ‎‎

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης εξέφρασε τη στήριξή του για την υλοποίηση των στόχων της Συμμαχίας των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου «Αθηνά».

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΚΡΗΤΗ