Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 6000 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες

την Ελλάδα υπάρχουν περίπου 6000 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες! Η χώρα μας βρίσκεται στην 10η θέση της σχετικής λίστας πίσω από την Σουηδία, Φινλανδία, Νορβηγία, Καναδά, Ινδονησία, Αυστραλία, Φιλιππίνες, Ιαπωνία και ΗΒ. Δεν θα βάλω emojiσημαιούλες γιατί θα τα ξαναπούμε μεθαύριο.
 Τα νησιά του Αιγαίου χωρίζονται σε 7 υποομάδες, την Κρήτη και τα κοντινά νησάκια, την Εύβοια και τα κοντινά νησάκια, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα που φυσικά δεν είναι μόνο δώδεκα.
Στο άλλο μεγάλο πέλαγος που βρέχει την δυτική Ελλάδα βρίσκονται τα Επτάνησα που φυσικά δεν είναι μόνο επτά. Δεν βγαίνουν τα νούμερα αλλιώς.
 Υπάρχουν και μερικά ξέμπαρκα νησάκια που χρήζουν αναφοράς όπως η Ελαφόνησος στα Νότια της Πελοποννήσου, η Αμμουλιάνη στο Άγιο Όρος, το Νησί των Ιωαννίνων και ο Άγιος Αχίλλειος Πρεσπών που είναι τα 2 μεγαλύτερα (πληθυσμιακά) ελληνικά νησιά σε λίμνες, το Αιτωλικό στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, το Καρπενήσι, το Λαγονήσι και άλλα πολλά και δεν θέλω να σας κουράσω.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΕΛΛΑΔΑ