Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Στέλιος Πέτσας: Θύελλα αντιδράσεων για το “όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει”

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η συνέντευξη που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας και η απάντηση που έδωσε για το ενδεχόμενο στήριξης των νοικοκυριών με φυσικό αέριο ενόψει του δύσκολου χειμώνα.

Ερωτηθείς στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”, εάν θα ληφθεί τελικά κάποιο μέτρο για τα νοικοκυριά αυτά, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών απάντησε: “Το βασικό ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να δείχνουμε προσαρμογή. Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, δυστυχώς πεθαίνει”, σημειώνοντας πως η τιμή του αερίου έχει αυξηθεί 1200% και υποστηρίζοντας πως “είναι λαϊκισμός όταν αρνούμαστε να δούμε την πραγματικότητα”.

Μετά από αυτή την τοποθέτηση το όνομα του Στέλιου Πέτσα έγινε νούμερο ένα trend στο Twitter, με πολλούς χρήστες να χαρακτηρίζουν κυνική τη δήλωσή του.

Την ίδια ώρα, σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών ασκήθηκε σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος μίλησε για σοκαριστική δήλωση που “προσβάλλει 700.000 νοικοκυριά που επέλεξαν το φυσικό αέριο και καλούνται σήμερα να ξαναπληρώσουν νέες εγκαταστάσεις για να μπορέσουν να ζεσταθούν”.

“Προσβάλλει όλη την ελληνική κοινωνία που εδώ και μήνες παρακολουθεί μια αδιάφορη και κυνική κυβέρνηση να πορεύεται με το δόγμα της ατομικής ευθύνης και της προκλητικής στήριξης των λίγων και ισχυρών. Νομίζαμε ότι ο κ. Πέτσας θα έμενε στην ιστορία με τη δυσώνυμη λίστα του. Τελικά θα είναι αυτός που μαζί με τον κ. Μητσοτάκη θα μας θυμίζει το σύγχρονο “ας φάνε παντεσπάνι”. Ας μην έχουν καμία αμφιβολία. Οι μέρες της πολιτικής τους αλαζονείας είναι μετρημένες” σημείωσε αιχμηρά.

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για “αλαζονικό οίστρο της κυβέρνησης” και πολιτικό κυνισμό Πέτσα.

Αναδίπλωση Πέτσα: “Ατυχής στιγμή”

Με δήλωση στο Twitter, ο αναπληρωτής υπουργός υποστήριξε λίγο αργότερα ότι επρόκειτο για “αποσπασματική προβολή μιας φράσης που διαστρεβλώνει την αλήθεια”.

“Αποσπασματική προβολή μιας φράσης που διαστρεβλώνει την αλήθεια. Αναφερόμουν στην προσαρμοστικότητα του ανθρώπου ιστορικά, ενώ στο σήμερα, στην προσαρμοστικότητα όλων μας για να αντιμετωπίσουμε τεράστιες προκλήσεις όπως η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση”.έγραψε στο twitter.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το Sporades Star στα Κύθηρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αργοσβήνει το αγαπημένο της Τήνου

Seajets - My Favorite Ships gr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η Sea jet στο Σαρωνικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το ¨SuperStar¨ στα Κύθηρα, πιθανή δρομολόγηση του

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το “Mykonos Magic” …βγαίνει στο Αιγαίο

More in ΕΛΛΑΔΑ