Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε αργία τίθεται κληρικός της Αρχιεπισκοπής στο Σύδνεϋ

Σε αργία τίθεται κληρικός της Αρχιεπισκοπής στο Σύδνεϋ

Η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας γνωστοποιεί ότι τίθεται σε εκκλησιαστική αργία ο ιερέας Λυσίμαχος Κώστογλου (Father Leslie Kostoglou), έως τώρα ιερατικώς προϊστάμενος στην Ενορία-Κοινότητα του Αγίου Γερασίμου στο προάστειο Leichhardt του Σύδνεϋ.

Στην σύντομη ανακοίνωση που λάβαμε, αναφέρεται ότι το μέτρο θα επανεξετασθεί εφ’ όσον ο ιερέας επιστρέψει στο ταμείο της Ενορίας το χρηματικό ποσό “το οποίο έχει υπεξαιρεθεί ή υπάρξει σχετικός διακανονισμός με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενορίας” αυτής.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον χιλιάδων ομογενών. Με πρωτοβουλία τριών προσώπων ξεκίνησε σε διαδικτυακή συλλογή υπογραφών, με έκκληση προς το Διοικητικό Συμβούλιο “παρά τους βάσιμους λόγους που ίσως έχει”, (We understand that the committee may have valid reasons for wanting to move Fr. Leslie) να ανακαλέσει την απόφασή του και να μην επιμείνει στην απομάκρυνση του ιερέα από την Ενορία -Κοινότητα.

Σημειώνεται, πως στην αρχιεπισκοπική ανακοίνωση, γίνεται μεν λόγος για υπεξαίρεση χρημάτων, αλλά δεν διευκρινίζεται ποιος ήξ ποιοι τα υπεξαίρεσαν. Γίνεται αναφορά σε χρήματα που υπεξαιρέθηκαν και ζητείται η επιστροφή τους.

Για την εξέλιξη το Πρόγραμμα έχιε επιδιώξει να λάβει σχόλιο από τον π. Λυσίμαχο Κώστογλου και αναμένουμε την απάντησή του.

Παρακάτω είναι η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, καθώς και το ρεπορτάζ του Προγράμματός μας που μεταταδόθηκε την Τρίτη.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Τίθεται σε εκκλησιαστική αργία κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

 

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας ανακοινώνει ότι ο Αιδεσιμ. Πρεσβύτερος κ. Λυσίμαχος Κώστογλου τίθεται σε εκκλησιαστική αργία.

 

Το εκκλησιαστικό αυτό μέτρο θα επανεξεταστεί εφόσον ο π. Λυσίμαχος Κώστογλου επιστρέψει στο ταμείο της Ενορίας Αγίου Γερασίμου Σύδνεϋ το χρηματικό ποσό, το οποίο έχει υπεξαιρεθεί ή υπάρξει σχετικός διακανονισμός με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενορίας

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το Sporades Star στα Κύθηρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αργοσβήνει το αγαπημένο της Τήνου

Seajets - My Favorite Ships gr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η Sea jet στο Σαρωνικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το ¨SuperStar¨ στα Κύθηρα, πιθανή δρομολόγηση του

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το “Mykonos Magic” …βγαίνει στο Αιγαίο

More in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ