Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία στα Χανιά

Συνεδρίασε σήμερα, , το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων της χειμερινής περιόδου 2022-2023». Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε, έπειτα από σχετική πρόσκληση του Δημάρχου Χανίων και Προέδρου του Σ.Τ.Ο., Παναγιώτη Σημανδηράκη, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Σημανδηράκης σε δηλώσεις του στο περιθώριο της συνεδρίασης αναφέρθηκε στις πρόσφατες μεγάλες καταστροφές, που προκλήθηκαν σε περιοχές της Κρήτης, «οι οποίες οφείλονται τόσο στην κλιματική κρίση και στην κλιματική αλλαγή, όσο και στις υποδομές, οι οποίες θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να προετοιμάζονται για να διαχειριστούν όλα αυτά τα φαινόμενα, τα οποία συχνότερα δυστυχώς “χτυπούν” την πόρτα μας», όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Μάλιστα, ο κ. Σημανδηράκης επεσήμανε με έμφαση ότι «αυτό, που για μας έχει σημασία είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, που αποτελούν την πολιτική προστασία, να είναι σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα και κυρίως σε απόλυτη επικοινωνία μεταξύ τους, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε πρόκληση».

 

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Μιχάλης Τσουπάκης, επεσήμανε ότι ο Δήμος Χανίων συνεργάζεται απόλυτα με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες, έχοντας ήδη προβεί στον απαραίτητο προγραμματισμό και τις απαιτούμενες παρεμβάσεις, ώστε να υπάρξει ανταπόκριση σε οποιαδήποτε απαίτηση προκύψει. Προς αυτή την κατεύθυνση σε ετοιμότητα βρίσκονται τα συνεργεία του Δήμου, της ΔΕΥΑΧ, καθώς και του αρμόδιου εργολάβου. «Υπάρχει σχεδιασμός για το πώς θα λειτουργήσουν αυτά τα συνεργεία, ενώ στην παρούσα φάση ο Δήμος Χανίων έχει προμηθευτεί ενημερωτικές πινακίδες για περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων και σεισμού, οι οποίες τοποθετούνται τώρα και ενημερώνουν τους πολίτες», τόνισε ο κ. Τσουπάκης, καλώντας ταυτόχρονα τους πολίτες να συνεργαστούν και να μην αφήνουν τις ημέρες της κακοκαιρίας τα απορρίμματα εκτός της οικίας τους, προκαλώντας πρόσθετα ζητήματα.

«Ως Δ.Ε.Υ.Α.Χ. συνεπικουρούμε και εμείς στο έργο του Δήμου για τους προληπτικούς καθαρισμούς για την αντιμετώπιση τυχόν πλημμυρικών φαινομένων. Ένα μεγάλο πρόγραμμα, το οποίο έχει ολοκληρωθεί περίπου στο 70%, έχει υλοποιηθεί εκ μέρους της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. αναφορικά με τους καθαρισμούς σε αγωγούς ομβρίων, στις εξόδους στην παράκτια ζώνη, ενώ μέχρι σήμερα περίπου 6.000 φρεάτια και σχάρες υδροσυλλογής έχουν

Καθαριστεί, τόσο από συνεργεία της Επιχείρησης όσο και από εξωτερικό συνεργάτη. Σε συνεργασία με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, αυτές οι ενέργειες και οι καθαρισμοί θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα», τόνισε η Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων, Χρυσούλα Χατζηδάκη, αναφερόμενη στην αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Χανίων.
Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., του Ε.Κ.Α.Β. Χανίων, προεδρείων Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΚΡΗΤΗ