©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Σε Ακτοπλοϊα και Κρουαζιέρα ο όμιλος Καράτζη | Και εγένετο Panellenic Lines, με την συμμετοχή και του Δημήτρη Χαριτίδη | ΦΩΤΟ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μετά την Panellenic Private Aviation, στον χώρο των ιδιωτικών VIP πτήσεων, ο όμιλος Καράτζη μπαίνει στην Κρουαζιέρα, με προοπτική να επεκταθεί και στην Ακτοπλοϊα, με την Panellenic Lines, στην οποία συμμετέχει επίσης η εταιρία  Time4 Vacation, συμφερόντων Δημήτρη Χαριτίδη.

Ο κ. Αντώνης Καράτζης

Η νέα εταιρία προχώρησε σε επένδυση 5 εκατομμυρίων ευρώ με την αγορά από την Ισπανία ενός εξαιρετικού ταχύπλοου σκάφους, το οποίο εντός του Ιουλίου θα ξεκινήσει ημερήσιες κρουαζιέρες στην γραμμή Ηράκλειο – Σαντορίνη, που παρουσιάζει πολύ μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον.

xaritidis
Ο κ. Δημήτρης Χαριτίδης

Πιο αναλυτικά, νέα εταιρία, στην οποία συμμετέχουν ο όμιλος Καράτζη και η Time4 Vacation, προχώρησαν στην αγορά ενός πλοίου Monohull High Speed χωρητικότητας 750 επιβατών και 180 αυτοκινήτων, το οποίο φέτος όπως προαναφέρεται θα ξεκινήσει ημερήσια κρουαζιέρα στην γραμμή Ηράκλειο – Σαντορίνη και στην επόμενη σεζόν θα επεκταθεί και στην Ακτοπλοϊα.

Το πλοίο έχει ήδη ολοκληρώσει με επιτυχία στον Πειραιά την συντήρηση και τον ετήσιο έλεγχο που κόστισε 1 εκατ. € και αναμένεται εντός των αμέσως επόμενων ημερών να καταπλεύσει στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Στο φιλόδοξο εγχείρημα θα συμμετέχει και το ΚΤΕΛ Ηρακλείου, με την εταιρία  CTRS – Cretan Transportation Services, ενώ έχει ήδη “αγκαλιαστεί” από τους μεγαλύτερους πράκτορες του Ηρακλείου που διακινούν την συντριπτική πλειοψηφία των τουριστών προς Σαντορίνη, που αποτελεί εξαιρετικά δημοφιλή προορισμό, για όσους κάνουν διακοπές στην Κρήτη. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια στην γραμμή υπάρχει μονοπώλιο…

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το πλοίο, το οποίο έλαβε το όνομα Santa Irini, είναι “δίδυμο” με το γνωστό και εξαιρετικά επιτυχημένο Speed Runner της Aegean Speed Lines, το οποίο δυστυχώς αποσύρθηκε από την γραμμή των Κυκλάδων.

 

money-tourism.g