Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση Phantom F-4: «Πάντα πετούσε χαμηλά πάνω από το Νευροκόπι και τον χαιρετούσαμε» – Αγωνία για τον 31χρονο σμηναγό

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη – σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, του μαχητικού Phantom F-4 που κατέπεσε χθες το πρωί ανοιχτά της Ανδραβίδας, εκτελώντας εκπαιδευτική πτήση.

Στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας από όπου κατάγεται ο 31χρονος, από την ώρα που έγινε γνωστή η είδηση για τη πτώση του μαχητικού αεροπλάνου επικρατεί αγωνία για τη ζωή του πιλότου και όλοι οι κάτοικοι ελπίζουν να ακούσουν ένα καλό νέο και σε ένα θαύμα για τον ήρωα του χωριού τους, όπως λένε χαρακτηριστικά.

Ο πατέρας του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, ήταν ο δασάρχης της περιοχής και νυν δημοτικός σύμβουλος, ενώ η μητέρα του εργάζονταν ως καθηγήτρια Γαλλικών. Άνθρωποι από το στενό φιλικό περιβάλλον τους φτάνουν συνεχώς στο σπίτι της οικογένειας στο μικρό χωριό Γρανίτης και μετέφεραν στους δημοσιογράφους ότι οι γονείς ζουν την αγωνία τους και δεν επιθυμούν να πουν οτιδήποτε στην παρούσα φάση. Το ίδιο και οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού, καθώς από χθες είναι «μουδιασμένοι» και προσεύχονται για τον 31χρονο.

«Συντετριμμένοι η κοινωνία, αλλά ακόμα ελπίζουμε», λέει ο δήμαρχος

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου, Γιάννης Κυριακίδης, όλος ο δήμος και η τοπική κοινωνία είναι συντετριμμένοι από εχθές. «Μιλάμε για ένα παλικάρι για το οποίο ήμασταν όλοι περήφανοι. Όλοι γνωρίζαμε ότι ήταν ο πιλότος μας, από εδώ. Η οικογένειά του είναι ενεργή, το παλικάρι μεγάλωσε και πήγε σχολείο εδώ, ήτανε μέσα στην κοινωνία. Είναι συντετριμμένη όλη η νεολαία μας. Όλοι μας ευχόμαστε και πιστεύουμε ότι θα βρεθεί. Δεν έχουν τελειώσει οι ελπίδες μας, συνεχίζουμε να δίνουμε κουράγιο και να συμπαραστεκόμαστε στην οικογένεια», τόνισε.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι έχει επικοινωνήσει με την οικογένεα του πιλότου και οι άνθρωποι είναι συντετριμμένοι, ωστόσο έχουν δίπλα τους όλη την τοπική κοινωνία που είναι περήφανη για τον γιο τους. «Όλο το Νευροκόπι από χθες δε μπορεί να κοιμηθεί, όλο το λεκανοπέδιο και ο δήμος, είμαστε περήφανοι για αυτό το παιδί. Όταν περνούσαν στρατιωτικά αεροπλάνα από το Νευροκόπι, όλοι λέγαμε «είναι αυτός, είναι το δικό μας το παλικάρι». Ο πατέρας είναι συντετριμμένος αλλά ελπίζει ακόμα, όπως ελπίζουμε όλοι μας», σημείωσε ο κ. Κυριακίδης.

«Η συμπαράσταση του κόσμου στην οικογένεια είναι πάρα πολύ διακριτική και πάρα πολύ έντονη ταυτόχρονα. Είμαστε δίπλα τους σε οτιδήποτε θελήσουν και σεβόμαστε τον πόνο τους. Υπάρχει ελπίδα ακόμα», πρόσθεσε.

«Πάντα πετούσε χαμηλά πάνω από το Νευροκόπι – Όλοι χαιρετούσαν στον ουρανό»

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος μιλώντας για τον έμπειρο πιλότο, «το ξέραμε όλοι ότι όταν περνούσε από τον ουρανό του Νευροκοπίου, πάντα πετούσε χαμηλά ούτως ώστε να τον ωθεί το φρόνιμα των κατοίκων και όλοι χαιρόμασταν. Αγαπούσε πολύ αυτό που κάνει, ήθελε να γίνει πιλότος, ήταν ένα παιδί που το ξέραμε όλοι, χαμογελαστό, διακριτικό και ο ήρωας μας είναι ευγενέστατος και πάντα με το χαμόγελο. Όλοι στο χωριό έχουν να πουν τα καλύτερα λόγια για αυτό το παλικάρι και ευχόμαστε να βρεθεί», υπογράμμισε ο κ. Κυριακίδης.

«Βλέπαμε αεροπλάνο και λέγαμε «’ο Στάθης’»»

«Ο Στάθης μεγάλωσε εδώ και πήγαινε μαζί με το γιο μου στο σχολείο. Όλοι έχουν στεναχωρηθει είναι ένα μεγάλο σοκ για όλη την Ελλάδα. Αυτα τα παιδιά είναι όλης της Ελλάδος, όχι μόνο του πατέρα και της μάνας. Περνούσαν τα αεροπλάνα και πάντα χαιρετούσαμε», ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

«Γνωρίζω πολύ καλά την οικογένεια. Ένα πολύ καλό και ήσυχο παιδί, όταν πετούσε με το αεροπλάνο όλοι βγαίναμε να δούμε κα λέγαμε «ο Στάθης». Μακάρι όλα να πάνε καλά και να μη τύχει σε καμία μανούλα τέτοιο πράγμα. Είμαστε όλοι περήφανοι για αυτό το παιδί», ανέφερε κάτοικος του χωριού.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι στο Νευροκόπι με αυτό που έγινε με το παιδί. Περνούσε από πάνω και όλοι ήμασταν περήφανοι και τώρα δε ξέρουμε τι γίνεται. Έχουμε πάρα πολύ αγωνία, μέχρι να ακουστεί κάτι καλό. Ελπίζουμε, δε μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Όλοι στο χωριό τον ξέραμε, ερχόταν και τον βλέπαμε στις γιορτές, ένα πολύ καλό παιδί», ανέφερε καταστηματαρχης της περιοχής.

«Μονό τιμή σε αυτούς τους ανθρώπους. Όταν περνούσαν μαχητικά αεροπλάνα πάνω από το χωριό, ανατριχίλα, βγαίναμε και χαιρετούσαμε», ανέφερε άλλος κάτοικος.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More in ΕΛΛΑΔΑ