Connect with us

ΑΠΟΨΗ

Προσκρουστήρες χωρίς λιμάνια…. Λάστιχα Γιοκοχάμα….

Με αφορμή το προχθεσινό, συμβάν στο λιμάνι της Νάξου, με το πλοίο της «Blue Star Ferries», «Blue Star 1, που προσέκρουσε στην προβλήτα.

 

Αφού γράφτηκαν πολλά για τον πλοίαρχο, του πλοίου, να σας ενημερώσω ότι κράτησε το βαπόρι όρθιο σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, στην μακρινή Ιρλανδία… για τρία χρόνια που ήταν ναυλωμένο.

 

Γιατί σε αυτήν χώρα για όλα τα φταίει, το πλοίο και το πλήρωμα του!!

 

Το ξέρω… Σας το χάλασα… Μετά από συνομιλία με διάφορους πλοιάρχους, με τίς ερωτήσεις και τις απαντήσεις που πήραμε… Ο σκοπός είναι να αναδείξουμε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πλοιάρχων και πληρωμάτων. Ώστε να δέσουν σε προβλήτες ανεπαρκείς για τη ασφάλεια του πλοίου και της διαδικασίες φωρτοεκφωρτοσης.

 

Με τόσες κυβερνήσεις, που πέρασαν βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια πλοίων και επιβατών πάνω σε αυτά διότι δεν υπάρχουν υποδομές σωστές!

 

Τα λιμάνια έμειναν απροστάτευτα… Ακόμα και σήμερα…!

 

Σε κάποια λιμάνια, έχουν προσκρουστήρες όπως το λιμάνι της Σητείας.

 

 

Λιμάνι της Σητείας, Πηγή Anatoli

Τα ποιο πολλά λιμάνια, έχουν λάστιχα… MICHELIN.. λέω τώρα εγώ… Το «λάστιχο», δεν είναι κατάλληλο για την χρήση αποστροφής, επαφή του με το πλοίο με τον προβλήτα. Για σκεφτείτε αν όλα τα λιμάνια ήταν με ασφάλεια χωρις ρήγματα και τις ταλαιπωρίες επιβατών.

 

Αντι λοιπόν να μιλάτε για σαπιοκαραβα κι ανίκανους πλοιάρχους, ίσως θα έπρεπε να μιλάτε για «σαπιολιμανα»κι ακατάλληλες αποφάσεις προστασιας στα λιμάνια.

 

Αν δεν υπάρξουν λύσεις.. εδώ θα είμαστε κάθε φορά να λέμε τα ίδια!

 

Α.Σ. 29/11/23

Αναδημοσίευση από την σελίδα Τα αγαπημένα μου πλοία

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More in ΑΠΟΨΗ