Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Προκαλεί η Άγκυρα: Η Ελλάδα εκπαιδεύει μέλη του PKK στο Λαύριο

Στους ανυπόστατους ισχυρισμούς ότι η Ελλάδα εκπαιδεύει μέλη του PKΚ στο Λαύριο επανέρχεται για ακόμη μια φορά η Άγκυρα, επιμένοντας στην στρατηγική όξυνσης των ελληνοτουρικών σχέσεων και μάλιστα εν μέσω θέρους. Η απάντηση από πλευράς Αθήνας, διά στόματος Τάκη Θεοδωρικάκου, ήταν άμεση, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να κάνει λόγο για προκλητικές δηλώσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Παρότι η Αθήνα έχει πολλάκις διαψεύσει ότι εκπαιδεύονται μέλη του PKK στην Ελλάδα, ωστόσο ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού έβαλε τη χώρα μας αλλά και τη Γερμανία ξανά στο «κάδρο» των χωρών που υποθάλπουν τρομοκράτες.

«Δυστυχώς η Ελλάδα και πάλι ενεργοποίησε τον στρατόπεδο του Λαυρίου, υπάρχει και η Γερμανία… Και παρά αυτή τη φάση, και παρόλο που αυτή η περίοδος είναι αυτή που η Ευρώπη και οι ΗΠΑ στηρίζουν περισσότερο το PKK, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας είμαστε στην πιο πετυχημένη περίοδο μας» είπε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Η απάντηση Θεοδωρικάκου

Το μεσημέρι της Πρασκευής, ο Τάκης Θεοδωρικάκος διέψευσε για ακόμη μια φορά τα περί ύπαρξης στρατοπέδου εκπαίδευσης του PKK στο Λαύριο ενώ παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Άγκυρας για την εργαλειοποίηση δυστυχισμένων ανθρώπων.

«Οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών ότι η Ελλάδα είναι κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών είναι προκλητικές και δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Και αυτό το γνωρίζει ολόκληρη η Ευρώπη. Όπως γνωρίζει πολύ καλά, ότι η Τουρκία συνεχίζει και εργαλοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους , τους παράτυπους μετανάστες, όπως το έκανε και τον Μάρτιο του 2020, σπρώχνοντάς τους πολλές φορές βιαίως προς τα σύνορά μας, τα οποία είναι τα σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία. Δεν θα το επιτρέψουμε. Υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας στο όνομα του Διεθνούς Δικαίου».

«Ξέρουμε ονομαστικά έναν-έναν αυτούς που μετέφερε το ΡΚΚ στο Λαύριο…»

Υπενθυμίζεται πως ο Σοϊλού είχε δηλώσει και τον Φεβρουάριο ότι μέλη του PKK εκπαιδεύονταν στο Λαύριο και στη συνέχεια ταξίδευαν στο Βόρειο Ιράκ.

«Υπάρχουν χώρες γύρω που θέλουν να χρησιμοποιήσουν όλη αυτή την πολυπλοκότητα, όπως η Ελλάδα. Για παράδειγμα, η Ελλάδα έχει ενεργοποιήσει το στρατόπεδο του Λαυρίου, το οποίο έχει τη σφραγίδα των ΗΕ, υπέρ της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, εδώ και περίπου 7-8 μήνες» είχε πει.

Ο Τούρκος υπουργός είχε υποστηρίξει ακόμη ότι διαβίβασαν αυτή την εικόνα στην ελληνική κυβέρνηση.

«Ξέρουμε ονομαστικά έναν-έναν αυτούς που μετέφερε το ΡΚΚ στο Λαύριο και ονομαστικά έναν- έναν τους τρομοκράτες που από το Λαύριο θα μεταφέρει στο βόρειο Ιράκ, πιο σωστά αυτούς που θέλει να κάνει τρομοκράτες τους ξέρουμε ονομαστικά έναν -έναν», υποστήριξε.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το Sporades Star στα Κύθηρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αργοσβήνει το αγαπημένο της Τήνου

Seajets - My Favorite Ships gr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η Sea jet στο Σαρωνικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το ¨SuperStar¨ στα Κύθηρα, πιθανή δρομολόγηση του

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το “Mykonos Magic” …βγαίνει στο Αιγαίο

More in ΕΛΛΑΔΑ