Connect with us

TRAVEL

Πρέβελης: Τα κείμενα της Αγγελικής που συγκίνησαν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ <<ΘΡΥΛΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΠΡΕΒΕΛΗΣ >>

Το τελευταίο δέσιμο του ιστορικού Πρέβελης, λέγαμε πέρσι… Φέτος το καλοκαίρι ξανά γράφουμε τους αποχαιρετισμούς για τον «Ιππότη της άγονης γραμμής»!

Ο «ιππότης» της άγονης γραμμής τόσα χρόνια , παρά την ταλαιπωρία, που φώναζαν έκαναν φασαρίες μερικοί επιβάτες, παρά τις καθυστερήσεις των δρομολογίων, τα «φιλιά» που έδινε σε κάθε λιμάνι, που γενικά δεν έχουμε λιμάνια και να είναι δύσκολα σε προσεγγίσεις πλοίων, από τον καιρό. Ήταν πάντα εκεί να εξυπηρετεί τους κατοίκους των μικρών νησιών τη στιγμή που τους είχαν ξεχάσει κάποιοι…

Πέρασαν ένα σωρό ναυτικοί, καπεταναίοι, μηχανικοί, αξιωματικοί και πλήρωμα. Άλλοι καλοί κι άλλοι εξαιρετικοί, όλοι άνθρωποι που άφηναν τη ψυχή τους πάνω στα σίδερα του πλοίου.

Ο «ιππότης» σε πολλές περιπτώσεις ήταν παλικάρι, τι 15 χρόνια τι 23 χρόνια, ήταν εκεί σε κάθε δύσκολη προσέγγιση.

Στεναχωριόσουν, που δεν σε ήθελαν…. Μην στεναχωριέσαι ακόμα κι αν σε κοροϊδεύαν, Πρεβελάκι μας, συνταξιδιώτης στις καραβολατρικές μας εξορμήσεις, κατεβαίναμε στα λιμάνια, ξημερώματα, μεσημέρια με ήλιο ή βροχή.

 

 

Θα μου πείτε τι λατρεύεις από ένα άψυχο πλοίο είναι από σίδερα, έχει όμως; Και όμως έχει κάτι από εμάς, μέσα του, κάθε φορά που η πλώρη του έμπαινε σε κάθε λιμάνι, με την Μπουρού σου να φωνάζει ήρθα ετοιμαστείτε για ταξίδι…

 

Ξέρω τι θα λέτε από μέσα σας, γιατί να στεναχωριόμαστε;

 

Έδωσε πνοή στα νησιά, στην διάρκεια της θητείας του σε μεγάλα και σε μικρά λιμάνια. Μπορεί να αγαπάμε και τα βαπόρια καινούργια, αλλά με τα παλιά ναι με αυτά τα παλιά μεγαλώσαμε, πολλές ώρες μεν απλά να εκτιμούμε ότι φτάνουμε στον προορισμό μας έστω και αργά αλλά με ασφάλεια, το πλήρωμα σε αυτό το πλοίο φιλοξένησε και αγκάλιασε πολλούς επιβάτες. Πολλές οι αναμνήσεις.

 

 

Μπορεί να σταματάει από το αγαπημένο του δρομολόγιο, όμως προετοιμάζει πλώρη για νέα λιμάνια, σύμφωνα με το σύστημα κράτησης της HELLENIC SEAWAYS, θα αντικαταστήσει το Διαγόρας.

 

Μπορεί να μην σε βλέπουμε στα λιμάνια μας, όμως θα σε καμαρώνουμε μέσα από φωτογραφίες!

 

 

Εις το επανιδείν Πρεβελαρα μας!

ΠΡΕΒΕΛΗΣ σε ευχαριστούμε να χεις καλές θάλασσες !!!

 

Κείμενο Αγγελική Σαρικαβάζη

 

Φωτογραφικό υλικό : Τα αγαπημένα μου πλοία

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in TRAVEL