Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πενήντα χρόνια ταξίδι στο όνειρο

Η MINOAN LINES, μία από τις πιο σύγχρονες ακτοπλοϊκές εταιρείες στην Ελλάδα, μας ταξιδεύει εδώ και 50 χρόνια με ποιότητα και ασφάλεια στους προορισμούς της καρδιάς μας  Η εποχή μας είναι συναρπαστική, γεμάτη προκλήσεις και τόπους που μάς καλούν να τους ανακαλύψουμε. Κάθε μέρα μπορεί να μάς χαρίσει μια καινούργια εμπειρία, μια απόδραση σε έναν ονειρεμένο προορισμό στον οποίο επιθυμούμε να βρεθούμε. Είμαστε ελεύθεροι να κατακτήσουμε τη ζωή. Tο ταξίδι αποτελεί προτεραιότητα και η MINOAN LINES αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες της ακτοπλοΐας, πρεσβευτή του ποιοτικού ταξιδιού εν πλω, διαμορφώνοντας τις κατάλληλες συνθήκες για να απολαύσουμε κάθε διαδρομή στον μέγιστο βαθμό.

Μια ιστορία 50 χρόνων στα καταγάλανα ελληνικά νερά

Από το 1972, όταν οι Μινωικές Γραμμές (MINOAN LINES) ιδρύθηκαν στο Ηράκλειο Κρήτης, η πορεία περιλαμβάνει μια σειρά από πρωτιές που αναδεικνύουν τη φιλοσοφία της εμβληματικής ελληνικής εταιρείας, η οποία εστιάζει στη συνεχή ανανέωση του στόλου, την πολυτέλεια, την άνεση, την ταχύτητα, την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια του επιβατικού κοινού.

Μετρώντας πλέον περισσότερα από 50 χρόνια από την ίδρυσή της, η MINOAN LINES ταυτίστηκε όχι μόνο με το ταξίδι αλλά και με την ίδια την Ελλάδα. Ένα brand που προβλέπει τις εξελίξεις, πρωτοπορεί και εξακολουθεί να βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης επενδύοντας στο μέλλον και την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος προς όφελος της χώρας μας. Όλα αυτά τα χρόνια κατάφερε να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί έχοντας πετύχει να ξεχωρίσει και να διακριθεί από έγκριτους και διεθνείς φορείς και οργανισμούς ως ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα brand names στον κλάδο που υπηρετεί.

Η μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία της έχει καθορίσει την ελληνική επιβατηγό ναυτιλία, και πλέον με τα σύγχρονα οικολογικά cruise ferries που διαθέτει, προσφέρει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών από εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό σε στεριά και θάλασσα, και πρωταγωνιστεί στις γραμμές που δραστηριοποιείται.

Κάθε ταξίδι και μια εμπειρία

Το ταξίδι είναι η τροφή του μυαλού μας και ταυτόχρονα το πρώτο βήμα για να ανακαλύψουμε νέα μέρη, να εξερευνήσουμε σε βάθος κάθε τόπο, να γίνουμε ένα με το τοπικό στοιχείο και στο τέλος, όλη η διαδρομή να γίνει κομμάτι της προσωπικότητάς μας.

Η MINOAN LINES είναι ο λόγος που μας κάνει να προτιμάμε το ταξίδι με το πλοίο και να το επιλέγουμε συνειδητά. Αυτό που δίνει υπεραξία στη MINOAN LINES είναι ότι δεν μας ταξιδεύει μόνο με ασφάλεια και ταχύτητα αλλά μας προσφέρει μια εμπειρία ταξιδιού υψηλού επιπέδου, καθώς  μας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσουμε κάθε στιγμή μέχρι τον τελικό προορισμό. Τίποτε δεν έχει αφεθεί στην τύχη του. Από τις άνετες θέσεις, τις πολυτελείς καμπίνες με το άψογο σέρβις, το προσεγμένο φαγητό, το ενημερωμένο μπαρ, τη δυνατότητα να κάνουμε τα ψώνια μας και να διαβάσουμε το αγαπημένο μας βιβλίο σε ένα από τα ευρύχωρα σαλόνια, μέχρι να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα στο κατάστρωμα πίνοντας το αγαπημένο μας κοκτέιλ.

Αν ο προορισμός μας είναι η μαγευτική Κρήτη, τα Cruise Ferries KNOSSOS PALACE και FESTOS PALACE θα μας ταξιδέψουν από τον Πειραιά προς το Ηράκλειο με την ποιότητα και την πολυτέλεια της MINOAN LINES. Με τα ευρύχωρα σαλόνια, τα μπαρ, το εστιατόριο a la carte και το self service, τα καταστήματα αγορών και τις απίστευτα άνετες καμπίνες, πριν το καταλάβουμε, θα αγναντεύουμε ήδη το ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου, στην Κρήτη.

Αν πάλι ο προορισμός μας είναι οι Κυκλάδες, το πολυτελές High-speed Catamaran Santorini Palace της MINOAN LINES προσφέρει καθημερινές αναχωρήσεις από το λιμάνι του Πειραιά και του Ηρακλείου για Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο. Τακτικές εβδομαδιαίες προσεγγίσεις προσφέρει επίσης για Σύρο και Νάξο και έκτακτες για Τήνο.

Είτε ταξιδέψουμε στις άνετες θέσεις αεροπορικού τύπου, στις economy ή τις premium economy, είτε επιλέξουμε το πολυτελές VIP lounge με τα εργονομικά καθίσματα και τα μεγάλα τραπέζια κάτω από τον εντυπωσιακό γυάλινο θόλο, οι διακοπές μας θα ξεκινήσουν από την πρώτη στιγμή που θα επιβιβαστούμε στο πλοίο.

Μπορούμε επίσης να επιλέξουμε να κάνουμε τις διακοπές μας στη Μήλο, το νησί με τα σμαραγδένια νερά, καθώς υπάρχει απευθείας σύνδεση από τον Πειραιά και από το Ηράκλειο, σε λίγες μόνο ώρες, στα καλοκαιρινά ημερήσια δρομολόγια με τα KNOSSOS PALACE και FESTOS PALACE.

Για μακρινές αποστάσεις και μοναδικά road-trips στην Ιταλία και όχι μόνο, το ΚYDON PALACE με ελληνική σημαία και ελληνικά πληρώματα, δραστηριοποιείται στη γραμμή Ηγουμενίτσα – Μπρίντιζι προσφέροντας καθημερινά δρομολόγια του σε συνδυασμό με τα δρομολόγια του M/V Igoumenitsa, της Grimaldi Euromed S.p.A.

Οι οικολογικές πρακτικές του στόλου της MINOAN LINES

Η MINOAN LINES εναρμονίζεται με τα αυστηρότερα πρότυπα προστασίας του περιβάλλοντος και επιδιώκει σταθερά τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος των πλοίων του στόλου της. Προκειμένου να γίνει αυτό εφαρμόζει πρακτικές για την ορθή χρήση έρματος, τη διατήρηση βέλτιστης υπηρεσιακής ταχύτητας και διαγωγής πλοίου και επενδύσεις σε καινοτόμες τεχνικές μεθόδους για τον τομέα, όπως η αναβαθμισμένη σχεδίαση της προπέλας και η βελτίωση της γάστρας του πλοίου με την εφαρμογή συστημάτων φιλικών προς το περιβάλλον.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα πλοία KNOSSOS PALACE, FESTOS PALACE και KYDON PALACE είναι από τα πρώτα πλοία που συμμορφώθηκαν πλήρως με τους νέους κανονισμούς του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) με την εγκατάσταση συσκευών καθαρισμού καυσαερίων (SCRUBBERS), επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της MINOAN LINES στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Με επίκεντρο τον άνθρωπο

Η MINOAN LINES, παράλληλα με τη δυναμική ανάπτυξη που συνεχίζει να σημειώνει, δραστηριοποιείται ενεργά και με συνέπεια στο πλαίσιο των αρχών της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης αναπτύσσοντας καινοτόμες δράσεις και παρουσιάζοντας σημαντικό κοινωνικό έργο. Με βάση την ανθρωποκεντρική της φιλοσοφία συνεχίζει να ενθαρρύνει και να επιβραβεύει σταθερά αξιόλογες πρωτοβουλίες και προσπάθειες. Βασικοί άξονες στις πολυσχιδείς δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και συνεισφοράς η κοινωνία, ο πολιτισμός, η υγεία, η εκπαίδευση, ο αθλητισμός!

Η MINOAN LINES, βρίσκεται κοντά στην τοπική κοινωνία και στις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.

Με στοχευμένες δράσεις σε πολλαπλά επίπεδα, η MINOAN LINES βρίσκεται πάντοτε κοντά στον άνθρωπο και τις αξίες του!

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ