Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ο… χαιρετισμός του ελικοπτέρου

Καμιά φορά τι σου κάνουν οι… λεπτομέρειες.

Πόσες φορές έχουμε δεί αυτά τα παιδιά, τους αεροπόρους μας, να φυλάνε όλο το 24ωρο βάρδιες στο Αεροδρόμιο, με το ελικόπτερο τους ανά πάσα στιγμή έτοιμο να τρέξει για οτιδήποτε, να συνδράμει, να βοηθήσει, να αποκρούσει, να μας πεί «είμαστε εδώ» να δώσει στους ακρίτες νησιώτες την αίσθηση της ασφάλειας, να μεταδώσει το μήνυμα ότι οι Ένοπλες δυνάμεις είναι οι φρουροί της πατρίδας.

Ε, αυτοί οι φρουροί, δεν είναι 80χρονοι γέροντες, είναι νέα παιδιά, με το αίμα τους να βράζει, με αυθορμητισμό, με σοβαρότητα αλλά και με ζωντάνια.

Αυτό αποδείχθηκε σήμερα το απόγευμα όταν οι επιβάτες του «Νήσος Σάμος» είδαν ερχόμενοι από την Λέσβο προς το λιμάνι μας, στο ύψος της Δασκαλόπετρας, το πολεμικό μας ελικόπτερο να γυρίζει στη βάση του, από την καθημερινή του περιπολία.

Κάποιοι επιβάτες άρχισαν από μακριά να χαιρετούν. Ε, δεν ήθελε πολύ. Το πλήρωμα ανταποκρίθηκε, το ελικόπτερο πλησίασε το πλοίο, στάθηκε δίπλα του, έκανε μια… υπόκλιση, ο συγκυβερνήτης άνοιξε την πόρτα, χαιρέτησε στρατιωτικά και οι αεροπόροι μας, συνέχισαν την πορεία τους.

Το μήνυμα λιτό και σαφές, αν και στην αρχή υπήρξαν επιβάτες, που δεν κατάλαβαν νομίζοντας ότι κάτι έκτακτο συμβαίνει και πιθανά το ελικόπτερο πλησίαζε το πλοίο για την παραλαβή ας πούμε ασθενή, αλλά ακόμα και αυτοί, στα λίγα λεπτά της προσέγγισης κατάλαβαν το… μήνυμα.

Συνεχίστε, είμαστε εδώ, δεν απουσιάζουμε λεπτό από το πόστο μας, να αισθάνεσθε ασφαλείς.

Καλή βάρδια, καλή συνέχεια, στους φρουρούς της πατρίδας.

Σας ευχαριστούμε.

Υ.Γ.: Aύριο στις 8.15 π.μ. στο Ραδιόφωνο, ο Νότης Μηταράκης θα έχει την τελευταία του προεκλογική παρέμβαση. Θα τον ρωτήσουμε για το «φρένο» στο έργο του Αεροδρομίου, ελλείψει… πετρών. Ελπίζουμε σε απάντηση αφού μάλλον πρέπει να πήρε τους υπεύθυνους με τις… πέτρες.

    alithia.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More in ΕΛΛΑΔΑ