Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ συμμετέχει στο ferry Shipping Conference 2022

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου έχει  εκπροσώπηση, παρουσία και φωνή στα Διεθνή Συνέδρια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κ. Μηνάς Παπαδάκης, εκπροσώπησε τους Ελληνικούς Λιμένες και  τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, στο 4ο Ferry Shipping Summit 2022, που πραγματοποιήθηκε στο Malmö της Σουηδίας. Το “Ferry Shipping Summit ” ένα Συνέδριο με καθιερωμένη πλέον την έννοια στα θέματα της  ναυτιλίας και της αποδοτικότητας στον κλάδο της ακτοπλοίας,  διοργανώνεται από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων με πολυετή εμπορική και επιχειρησιακή εμπειρία στον τομέα της ακτοπλοϊας και συμμετέχουν  κορυφαίοι ομιλητές και πανελίστες που τόσον η εμπειρία τους όσο και ο λόγος τους έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον κλάδο.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης, εκπροσωπώντας τον ΟΛΗ στο Διεθνές Συνέδριο,  αναφέρθηκε στην παρουσίαση του στην  πολυλειτουργικότητα του Λιμένος Ηρακλείου, το οποίο εξυπηρετεί την τοπική και εθνική οικονομία,  με στατιστικές αναφορές στον Ακτοπλοϊκό κλάδο που αποτελεί το 45% των κύριων εσόδων με 1,7 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως και 350.000 οχήματα ετησίως καθώς επίσης και στον Κλάδο της Κρουαζιέρας με τις προσεγγίσεις για το λιμάνι του Ηρακλείου το 2022 να είναι 200 με 250 και τους επισκέπτες να ξεπερνούν τις 250.000.

Ιδιαίτερο σημείο της παρουσίασης του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Μηνά Παπαδάκη αποτέλεσε η αναφορά  στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και στις σχετικές πρωτοβουλίες που θα  λάβει  το λιμάνι του Ηρακλείου με την δημιουργία υποδομών  εναλλακτικών καυσίμων (LNG, Αμμωνία, Υδρογόνο) και τη δημιουργία εγκαταστάσεων ηλεκτροδότησης πλοίων περιορίζοντας δραστικά τις εκπομπές αερίων. Η μετάβαση με την υιοθέτηση τέτοιων πρακτικών  που αφορούν την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με την μείωση των εκπομπών αερίων από όλα τα λιμάνια συνοδεύεται και με αλλαγές που αφορούν  το υψηλό κόστος της μετάβασης και για το οποίο  κρίνεται απαραίτητη η ύπαρξη συγκεκριμμένης νομοθεσίας  για  την  διευκόλυνση και προστασία της βιωσιμότητας των λιμένων.

Η συμμετοχή και η εκπροσώπηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου σε Διεθνή και Εγχώρια Συνέδρια αποδεικνύει ότι συμβάλλει ουσιαστικά στην  δικτύωση και στην ανταλλαγή ιδεών στον  Κλάδο της Βιομηχανίας των Λιμένων τόσο στον επιχειρηματικό και επενδυτικό τομέα όσο και στην μεταρρυθμιστική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Απόσπασμα από την ομιλία του κ. Μηνά Παπαδάκη στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://youtu.be/g6OqPIKmc-o

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HSC Power Jet - MyFavoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Ηράκλειο – Κυκλάδες με το Power Jet

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το Sporades Star στα Κύθηρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αργοσβήνει το αγαπημένο της Τήνου

Seajets - My Favorite Ships gr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η Sea jet στο Σαρωνικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το ¨SuperStar¨ στα Κύθηρα, πιθανή δρομολόγηση του

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το “Mykonos Magic” …βγαίνει στο Αιγαίο

F/B Superstar (Ex.Superferry II) Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERSTAR: Επιστρέφει στην γραμμή των Σποράδων

More in ΚΡΗΤΗ