Connect with us

MEDIA

Ο άνθρωπος πίσω από το “Φως του φεγγαριού” (Συνέντευξη)

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Γνωριστήκαμε περίεργα. Όμως σύντομα αναπτύχθηκε μεταξύ μας μία εκτίμηση και μία φιλία, αν και ποτέ δεν είχαμε συναντηθεί από κοντά. Όταν του είπα πως θέλω να του πάρω μία συνέντευξη μου είπε να την κάνουμε τηλεφωνικά. Του είπα, πως θα έκανα ταξίδι και θα πήγαινα στην Κρήτη, να τον γνωρίσω από κοντά και να κάνουμε την συνέντευξη. Δεν το πίστεψε. «Να ήξερες πόσοι μου έχουν πει, πως θα έρθουν, να με γνωρίσουν και δεν ήρθαν ποτέ!» μου είπε με ένα γλυκόπικρο ύφος. Εγώ όμως κράτησα την υπόσχεση μου και πήγα.  Με υποδέχτηκε στο σπίτι του μία πανέμορφη κοπέλα, η αδερφή του, μας γνώρισε. Με κέρασε παγωμένη λεμονάδα σπιτική και καλιτσούνια. «Ο Αγαπούλης τα έχει φτιάξει όλα» μου είπε και βγήκε από το δωμάτιο για να τον φωνάξει. Ήρθε και κρατούσε ένα μπαστούνι, που τον βοηθούσε στα βήματά του.
Πανύψηλος ,λεπτός και παρόλη την δυσκολία του στην κίνηση, λεβέντης. Ξανθός με δύο πανέμορφα καταγάλανα μάτια και αδρά χαρακτηριστικά στο υπόλοιπο πρόσωπό του. Με κοίταξε μέσα στα μάτια και διέκρινα μέσα στο γαλάζιο το πιο βαθύ σκοτάδι, που έχω δει ποτέ μου σε βλέμμα ανθρώπου. Σοκαρίστηκα και δεν ήθελα να το καταλάβει. Αν αυτό το σκοτάδι είναι πόνος, είπα μέσα μου, δεν νομίζω πως θα καταφέρω κάτι καλό. Σε δευτερόλεπτα και εντελώς αναπάντεχα όμως ένα υπέροχο χαμόγελο ανέτειλε και έφτασε έως τα μάτια του, δίνοντας τους μια γλύκα τόση, που αυθόρμητα έτρεξα προς το μέρος του και τον αγκάλιασα και τον φίλησα σαν φίλο από τα παλιά. Ξαφνιάστηκε με την διαχυτικότητα μου αλλά το χαμόγελο του παρέμενε στο όμορφο πρόσωπό του. Μου είπε, πως ήθελε να κάνουμε την συνέντευξη μέσα στο προσωπικό του στούντιο. Μπήκαμε μέσα, χαμήλωσε τα φώτα, κάθισε στην καρέκλα του μπροστά στα μηχανήματά του. Έβαλε τα ακουστικά του και άρχισε να πειράζει τα κουμπιά. Σε λίγο μία υπέροχη μουσική ακούστηκε στο δωμάτιο. Έφτιαξε τον ήχο της χαμηλά για να μπορούμε να μιλάμε και έβγαλε τα ακουστικά του απαλά. Κάθισε πιο αναπαυτικά στην θέση του και μου είπε : σε ευχαριστώ που ήρθες!

Μπορούμε τώρα, να αρχίσουμε την συνέντευξη.

ΕΡΩΤΗΣΗ
DJ ή Ραδιοφωνικός παραγωγός?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
(γελάει) Ωραία ερώτηση. Αν και είναι εντελώς διαφορετικό το ένα από το άλλο, εννοείται, πως αγαπώ πολύ και τα δύο. Απλά είναι λίγο παρεξηγημένα από τον κόσμο. Και θα σου εξηγήσω ακριβώς τι εννοώ. Ο dj είναι μέσα στον κόσμο, μέσα σε μαγαζιά, εκδηλώσεις, πάρτι, διασκεδάσεις γενικότερα μέσα σε φασαρία. Έτσι αυτό δεν σημαίνει πως έχει και επικοινωνία με τον κόσμο. Ή θα το πω αλλιώς, δεν έχει μια δημιουργική επικοινωνία. (γελάει πάλι) Έχω πάρα πολλές αστείες ιστορίες να σου πω με περιστατικά, που μου έτυχαν σε μαγαζιά, που έπαιζα. Ο κόσμος βλέπει τον dj σαν κάποιον, που μπορεί να τον πλησιάσει και να του πει ότι του έρθει. Κι αυτό άλλες φορές είναι διασκεδαστικό και άλλες είναι ενοχλητικό, γιατί ο dj είναι επάγγελμα και μάλιστα ιδιαίτερα δύσκολο, όσον αφορά τις συνθήκες. Έχει δύσκολα ωράρια, που καταπονούν την υγεία, πολλή ορθοστασία, κακές συνθήκες κάπνα, θόρυβος κλπ. Είναι όμως απόλαυση , να βλέπεις τον κόσμο να διασκεδάζει, να χορεύει, να κάνει κέφι και να περνάει όμορφα με τις μουσικές επιλογές μου. Έχω ζήσει απίστευτες συμπεριφορές του κόσμου. Πολλοί έρχονται κοντά μου και μου παραγγέλνουν τραγούδια, άλλοι με κερνάνε ποτά ακόμα και ερωτική παρενόχληση έχω δεχτεί (γελάει ξανά και κοιτάζει αλλού σα να ντρέπεται). Αυτό που έχει πολύ πλάκα είναι που σχεδόν πάντα στα μαγαζιά έρχονται και μου ζητάνε την άδεια, να αφήσουν τα μπουφάν και τα παλτά τους κοντά μου, για να μην τα χάσουν. ( εδώ γελάμε μαζί).
Αντίθετα τώρα ο ραδιοφωνικός παραγωγός έχει μία πολύ δημιουργική και απόλυτα συναισθηματική επικοινωνία με τους ακροατές του. Μπορεί να μην έχω οπτική επαφή μαζί τους όμως λαμβάνω τα μηνύματά τους, τα τηλεφωνήματά τους, μιλάω μαζί τους, μου εκμυστηρεύονται μυστικά και προβληματισμούς τους, μου ζητάνε τραγούδια, νιώθω αυτό που νιώθουν και γίνομαι ένα μαζί τους, τους δίνω συμβουλές, τους βοηθάω, αστειεύομαι, κλαίω μαζί τους… γινόμαστε φίλοι και δημιουργείται έτσι μία σχέση ραδιοφωνικού παραγωγού – ακροατή , δυνατή και όμορφη. Είναι μαγεία… μπαίνω στο στούντιο , χαμηλώνω τα φώτα, κάθομαι μπροστά στην κονσόλα, βάζω τα ακουστικά μου και αρχίζω την εκπομπή ! Αρχίζω το υπέροχο ταξίδι μέσα στην μουσική και στα συναισθήματα, που αυτή μας γεννάει στην ψυχή, με συνεπιβάτες τους ακροατές μου.

Εν κατακλείδι και για να μην σε κουράζω, αλλιώς νιώθεις όταν παίζεις σαν dj ζωντανά, αλλιώς όταν ετοιμάζεις σετ και αλλιώς όταν κάνεις εκπομπή στο ραδιόφωνο. Αγαπάω πολύ και τα δύο και δεν τα ξεχωρίζω ακριβώς γιατί αυτός είμαι εγώ και κάνω καλά με αγάπη και πολύ δουλειά και τα δύο.

Είμαι ο dj και ραδιοφωνικός παραγωγός Andrew Agapoulis και σας καλωσορίζω στον υπέροχο κόσμο της μουσικής και του ραδιοφώνου!

ΕΡΩΤΗΣΗ
Πολύ ωραία μας τα λες Αγαπούλη. Μίλησε μας λίγο για εσένα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
( Χαμογελάει, πίνει μια γουλιά νερό και κοιτάζει την κονσόλα του). Γεννήθηκα το 1985 και μεγάλωσα στον Άγιο Γεώργιο του Οροπεδίου Λασιθίου  Κρήτης. Η πρώτη μου επαφή με την μουσική και το μιξάρισμα της έγινε στην ηλικία των 9. Σαν έφηβος έπαιζα στα πάρτι των φίλων μου και στα πάρτι των σχολείων σαν χόμπι. Το αγάπησα όμως πολύ και η μουσική έγινε η ζωή μου.  Όταν μετακόμησα στο Ηράκλειο, για να πάω φαντάρος ξεκίνησε και η καριέρα ως dj. Έπαιζα μουσική, για 8 χρόνια για κάθε περίσταση και παντού, όπου με καλούσαν. Σε κλαμπ, μπαρ, πάρτυ, γάμους, βαφτίσεις, γιορτές, συνεστιάσεις, παντού! Αυτό λοιπόν με έφερε σε επαφή με όλα τα είδη της μουσικής. Άρχισα να συνειδητοποιώ την απεραντοσύνη της και οι γνώσεις μου να μεγαλώνουν και να με κάνουν να θέλω να μαθαίνω περισσότερα και να πειραματίζομαι σε όλο και πιο πολλά είδη. Το 2003 αποφοίτησα από την σχολή δημοσιογραφίας του Αντέννα και από τότε άρχισα, να συνεργάζομαι με διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Μετά από πολλή δουλειά και από χρόνια αποφάσισα, να συγκεντρωθώ και να εστιάσω πια στην μουσική, που με έκφραζε και με αντιπροσώπευε περισσότερο, την ερωτική μουσική!

Συνεχίζω, να ζω και να εργάζομαι στο Ηράκλειο που αγαπώ και δεν αλλάζω με τίποτα.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Υπάρχει αυτό το είδος dj ?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Φυσικά και υπάρχει. Ο έρωτας είναι το κατεξοχήν συναίσθημα στην μουσική και τα πρώτο θέμα στα τραγούδια. Στην ζωή, όσα προβλήματα κι αν έχεις, όσες δυσκολίες κι αν αντιμετωπίζεις, όταν είσαι ερωτευμένος όλα φαίνονται όμορφα, όλα νιώθεις την δύναμη, να τα αντιμετωπίσεις. Η μουσική του έρωτα είναι η μπαλάντα, ένα μουσικό είδος, που τον εκφράζει σε όλες του τις μορφές και χαρακτηρίζεται από τους ιδιαίτερα συναισθηματικούς στίχους του και από την γλυκιά ρυθμική μελωδία του. Οι ερωτικές μπαλάντες σε όποια γλώσσα κι αν ερνηνεύονται κι από που κι αν προέρχονται αγγίζουν βαθιά την ερωτευμένη ψυχή. Αυτή η μουσική με εκφράζει κι εμένα, αυτά είναι τα τραγούδια, που επιλέγω, ως ραδιοφωνικός παραγωγός, να επικοινωνώ με τους ακροατές μου.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Έρωτας λοιπόν η μουσική dj μου και αγάπη μεγάλη το ραδιόφωνο!
Πες μας πότε άρχισε και πώς ?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Όταν ήμουν έφηβος, ο πατέρας μου είχε φτιάξει μαζί με φίλους του έναν πειρατικό ραδιοσταθμό. Τους έβλεπα καθημερινά και παρατηρούσα προσεκτικά όταν έκαναν εκπομπή. Αυτό ήταν! Κόλλησα το μικρόβιο!!! (γελάει). Κάτι μέσα μου, με παρακινούσε, να μιλήσω στο μικρόφωνο, να κάνω εκπομπή ραδιοφωνική! Μια μέρα λοιπόν, που έλειπαν όλοι μπήκα μέσα στο αυτοσχέδιο στούντιο και έκανα ακριβώς ότι έκαναν κι αυτοί. Βλέπεις τα είχα μάθει όλα παρατηρώντας τους. Ξαφνικά ήμουν στον αέρα!!! Ω! τι χαρά θυμάμαι ένιωσα όταν άνοιξα το μικρόφωνο και μίλησα για πρώτη φορά στον κόσμο! Ο πατέρας μου, όταν αντιλήφθηκε τι έκανα έπαθε σοκ. Δεν περίμενε, πως εγώ εκεί που τους χάζευα και τριγύρναγα ανάμεσα τους είχα καταφέρει και είχα μάθει τι χρειαζόταν να κάνω για να βγω στον αέρα. Ευτυχώς δεν με μάλωσαν, το αντίθετο μάλιστα. Με άφηναν να κάνω κι εγώ δειλά δειλά τις πρώτες μου απόπειρες παραγωγής ραδιοφωνικών εκπομπών. Ήξερα πια μέσα μου, πως θέλω να ασχοληθώ με το ραδιόφωνο. Κάπου εκεί γεννήθηκε σαν ιδέα αλλά και σαν εκπομπή σε πολύ αρχικό στάδιο, «το φως του φεγγαριού» .

ΕΡΩΤΗΣΗ
Τι είναι δηλαδή «το φως του φεγγαριού» ?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Είναι ο τίτλος που έδωσα στην πρώτη μου εκπομπή και μετά συνέχισα με αυτήν. Μέσα από αυτήν την εκπομπή με έμαθε ο κόσμος και με αγάπησε. Με αυτόν τον τίτλο εκπομπής συνέχισα για πολλά χρόνια και σε άλλους σταθμούς που συνεργάστηκα και πάντα είχα μαζί μου τους ακροατές και φίλους μου.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Πώς βγήκε αυτό το όνομα? Πώς έγινε ο Αγαπούλης?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
(πάλι γελάει) Πρέπει να σου πω, πως μέσα από τις εκπομπές μου, από αυτά, που έλεγα και από την μουσική, που έπαιζα εισέπραξα πολλή αγάπη από τον κόσμο. Είχα πάρα πολλές κοπέλες ακροάτριες, που μου έστελναν δώρα! Πολλά λούτρινα αρκουδάκια με καρδούλες και άλλα τέτοια. Αυτά τα κουκλάκια τα λένε αγαπούληδες. Είχε γεμίσει το στούντιο τέτοια και έτσι μου κόλλησαν το Αγαπούλης για να με πειράξουν. Εμένα όμως μου άρεσε κι έτσι το έκανα το όνομα μου, που θα με μάθαιναν ως dj και ραδιοφωνικό παραγωγό.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Χαρακτηρίζεσαι ως ερωτικός ραδιοφωνικός παραγωγός!

Τον αποδέχεσαι τον τίτλο κι αν ναι, ποιο είναι αυτό το χαρακτηριστικό, που χρειάζεται κάποιος, για να χαρακτηριστεί έτσι?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Όχι μόνο τον αποδέχομαι ως τίτλο αλλά με τιμάει κιόλας. Όταν ανοίγω το μικρόφωνο και μιλάω, μιλάει η καρδιά μου, λέω αυτό που νιώθω… Αφήνω πίσω τις σκέψεις και τα προβλήματα και ακούω την μουσική. Την αφήνω να μπει μέσα μου, να με πλημμυρίσει και όταν μιλάω στον ακροατή μου εκφράζω ακριβώς, ότι νιώθω. Αυτό λοιπόν είναι μία γενναία αλήθεια, μια ειλικρινής σχέση, που αντιλαμβάνονται οι ακροατές και εκτιμούν και συμπεριφέρονται ανάλογα. Κατά την διάρκεια των εκπομπών μου είχα κατά καιρούς ακροατές που μοιράζονταν μαζί μου τα ερωτικά τους. Μου έλεγαν τα προβλήματα των σχέσεων τους, τις απογοητεύσεις τους, με ρώταγαν την γνώμη μου και ζητούσαν την συμβουλή μου γι’ αυτά. Μέσα στην εκπομπή μου ξαναέσμιξαν χωρισμένα ζευγάρια, άλλοι ερωτεύθηκαν και κατέληξαν να παντρευτούν. Έγινε πρόταση γάμου μέσα από την εκπομπή μου. Και φυσικά πολλά ζευγάρια θέλησαν να με γνωρίσουν προσωπικά και κρατάμε μέχρι και σήμερα επαφή. Όλο αυτό, που σου περιγράφω είναι μία εκπληκτική εμπειρία, που είναι εντελώς διαφορετικό να το ζεις από το να το περιγράφεις ή να το ακούς. Έζησα υπέροχες στιγμές αλλά και εισέπραξα αγάπη, θαυμασμό, εκτίμηση, ευγνωμοσύνη, απλά και μόνο γιατί ήμουν αληθινός, ήμουν εγώ. Δεν κοροίδευα κανέναν, δεν έπαιζα, δεν υποκρινόμουν, πως συμπάσχω μαζί τους, γιατί γινόμουν ένα μαζί τους. ΄Εκανα δικό μου το δικό τους συναίσθημα.
Κάτι που επίσης παίζει πολύ μεγάλο ρόλο είναι η φωνή του ραδιοφωνικού παραγωγού. Η φωνή είναι το μέσο επικοινωνίας με τον ακροατή. Πρέπει να είναι σταθερή, ήρεμη, καθαρή, να φανερώνει το συναίσθημα δίχως όμως υπερβολή και θεατρινισμό. Να κάνει τον ακροατή να σε εμπιστεύεται, να νιώθει οικεία μαζί σου και να θέλει να επικοινωνήσει μαζί σου, να γίνει μέρος της εκπομπής σου.
Τέλος οι μουσικές επιλογές σου οφείλουν να συμβαδίζουν στο ύφος και στο συναίσθημα του λόγου σου και αντίστροφα. Όταν πετύχεις αυτήν την ισορροπία τότε έχεις μια καλή ραδιοφωνική εκπομπή και όταν κλείσεις το μικρόφωνο και σβήσεις την κονσόλα, φεύγεις ικανοποιημένος και ολοκληρωμένος.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Είπες πριν πως το Ηράκλειο το αγαπάς και δεν το αλλάζεις με τίποτα. Μίλησε μας για την Κρήτη, για τον τόπο σου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
(Χαμογελάει και κοιτάζει έξω από το παράθυρο. Είναι σα να βλέπει όλες τις ομορφιές της Κρήτης μπροστά του.)
Τι να πρωτοπεί κανείς για την Κρήτη. Είναι ένας ευλογημένος τόπος, μία πανέμορφη πατρίδα. Η Κρήτη είναι πατρίδα όλων των ανθρώπων. Είναι αυτάρκης στα πάντα! Έχει μία πλούσια παράδοση και έναν πολιτισμό, που έρχεται από τα αρχαία χρόνια και στοιχεία του υπάρχουν μέχρι και σήμερα στην ζωή και στην καθημερινότητα του Κρητικού. Η κρητική φιλοξενία είναι φημισμένη σε ολόκληρο τον κόσμο και η κρητική κουζίνα είναι η βάση της Μεσογειακής διατροφής. Παράγουμε μοναδικής ποιότητας γεωργικά και κτηνοτροφικά προιόντα τα οποία είναι περιζήτητα τόσο στην εγχώρια όσο και στην αγορά του εξωτερικού. Η παράδοση μας ,τα ήθη και έθιμα μας, η μουσική μας και τα τραγούδια μας, οι χοροί και τα γλέντια μας έχουν μία ταυτότητα, που δεν αντιγράφεται και σίγουρα διαιωνίζονται τόσο γιατί μένουμε πιστοί σε αυτά αλλά και γιατί όλα έχουν τόσο ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, που τα αγαπούν και τα ενστερνίζονται ακόμα και άνθρωποι, που δεν είναι από την Κρήτη. Αγαπώ πάρα πολύ την κρητική μουσική και τα τραγούδια. Παίζω λύρα και τραγουδάω τα κρητικά τραγούδια. Επίσης διδάσκω λύρα σε παιδιά και ενήλικες στην εκκλησία της ενορίας μου. Όμως η μουσική Κρητική παράδοση δεν είναι μόνο η λύρα. Έχουμε πολλά παραδοσιακά όργανα, που συνοδεύουν τις μελωδίες και τα τραγούδια μας. Το λαούτο, το μαντολίνο, η ασκομαντούρα είναι κάποια από αυτά, που μαζί με τον χαρακτηριστικό ήχο της κρητικής λύρας συνθέτουν την μουσική παράδοση του τόπου μου. Κάποια στιγμή ένιωσα την ανάγκη να φτιάξω κάτι, που να μαζέψει μέσα του ένα μεγάλο μέρος των κρητικών τραγουδιών και καλλιτεχνών. Έτσι έγινε η πρώτη συλλογή «Κρητών άσματα», και μετά ακολούθησαν άλλες τρεις τέτοιες συλλογές , των οποίων τα έσοδα από τις πωλήσεις των cd, πάνε σε κοινωφελή ιδρύματα της Κρήτης, που φιλοξενούν παιδιά. Στις δυο τελευταίες συλλογές έχω συνεργαστεί με την αδελφική μου φίλη, συνάδελφο και μαθήτρια μου dj mikio 1988 με την οποία συνεργάζομαι γενικότερα σε πολλές δουλειές και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Το «Κρητών άσματα» δεν έχει τελειώσει όμως! Κάθε φορά ανακαλύπτουμε κι άλλα τραγούδια που θέλουμε, να συμπεριλάβουμε στην συλλογή. Οπότε ήδη δουλεύουμε την επόμενη.
Η μουσική μου παιδεία έχει βάση την Κρήτη και τα υπέροχα ακούσματα της. Αποτελεί για εμένα σημείο αναφοράς τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο.  Πριν και πάνω από όλα είμαι Κρητικός κι αυτό είναι τιμή μου, καμάρι μου κι αγάπη μεγάλη. Ειδικότερα τώρα, για την πόλη, που ζω, το Ηράκλειο σαφώς το αγαπάω πολύ και δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου, να ζει κάπου αλλού. Είναι μία πόλη, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Ότι και να πω με λόγια δεν περιγράφει τις γωνιές και τα σημεία του Ηρακλείου, που εμείς οι κάτοικοι του γνωρίζουμε και χαίρουμε της ομορφιάς του. Έχουμε ένα πανέμορφο λιμάνι με ιστορία, στο οποίο σήμερα διακινείται ίσως το μεγαλύτερο μέρος  των θαλάσσιων συγκοινωνιών της Κρήτης σε εμπορικό, επιβατικό αλλά και τουριστικό επίπεδο. Στο σημείο αυτό θέλω να κάνω μία παρένθεση και να μιλήσω λίγο για την φίλη μου dj mikio 1988, που ανελειπώς και με πολλή αγάπη καθημερινά μέσα από την ομάδα της «τα αγαπημένα μου πλοία» και σε συνεργασία, που έχει με τον οργανισμό λιμένος Ηρακλείου Κρήτης, φωτογραφίζει τα πλοία και το λιμάνι μας και δημοσιεύει αυτές τις υπέροχες φωτογραφίες της στο διαδύκτιο με αποτέλεσμα, να γίνεται ευρέως γνωστό και αρεστό και να προσελκύει όλο και περισσότερους επισκέπτες στο νησί μας. Ακόμα έχουμε   ένα διεθνές αεροδρόμιο και τον υπέρλαμπρο αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, ένα στολίδι στην ιστορία της ανθρωπότητας!!! Για εμένα το Ηράκλειο θα είναι πάντα πηγή ζωής και έμπνευσης !!!

ΕΡΩΤΗΣΗ
Θες να μας μιλήσεις για το κινητικό σου πρόβλημα?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ναι! Πριν χρόνια είχα ένα ατύχημα, που άλλαξε την ζωή μου. Όταν γύρισα ξανά στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής μετά από όλη την περιπέτεια της ανάκαμψης της υγείας μου, δεν ήμουν ο ίδιος άνθρωπος τόσο σε συναισθηματικό επίπεδο όσο και κινητικά. Αρχικά ήμουν σε αναπηρικό καροτσάκι.  Στην πορεία και με πολύ αγώνα έφτασα μέχρι σήμερα, όπως με βλέπεις. Εντάξει, δύσκολες καταστάσεις και χρόνια. Τα έχασα όλα αλλά είμαι ζωντανός και μπροστά στην ζωή και στην υγεία δεν υπάρχει ύλη, που να συγκρίνεται σε αξία. Άλλαξαν τα πάντα και με τα νέα δεδομένα πια έπρεπε να συνεχίσω. Έπρεπε να δείξω δύναμη και αποφασηστικότητα.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Και?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Και ειλικρινά δεν ξέρω πώς αλλά την βρήκα την δύναμη και συνέχισα την ζωή μου.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Επαγγελματικά?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
(Χαμογελάει πικρά και κάνει την κίνηση να ανάψει τσιγάρο, το μετανιώνει και τα αφήνει. Δεν κάνει μου λέει κάπως αμήχανα. Πίνει λίγο νερό και για δευτερόλεπτα δεν μιλάει.)
Στην αρχή αποτραβήχτηκα από όλα. Δεν ήμουν έτοιμος ακόμα, να βγω στον κόσμο έτσι. Ένιωθα ανήμπορος , πως όλα είχαν τελειώσει, πως δεν είχα μέλλον πια στην δουλειά μου. Ξέρεις στην δουλειά του dj ο κόσμος κοιτάζει την εμφάνιση και είναι σκληρός. Δεν θα έπρεπε να γίνεται αυτό αλλά γίνεται. Όλοι είναι καχύποπτοι απέναντι σε κάθε τι διαφορετικό, που τους χαλάει τα στάνταρ, που έχουν μέσα στο μυαλό τους σε σχέση με την εμφάνιση ενός ανθρώπου. Τα στάνταρ, που ένα ολόκληρο σύστημα έχει δημιουργήσει και φυσικά συντηρεί, γιατί από αυτό τρέφεται. Μεγάλη κουβέντα αυτή. Μπορούμε, να μιλάμε μέχρι αύριο.
Όταν βγήκα ξανά έξω και προσπάθησα να ξαναμπώ στο παιχνίδι, ας το πω έτσι, συνάντησα απίστευτες συμπεριφορές και εισέπραξα άφθονη λεκτική βία και εισπράττω ακόμα. Όλοι νομίζουν, πως η κοινωνία έχει προχωρήσει και έχει πια αποδεχτεί την διαφορετικότητα. Και έτσι όλοι έχουν μία ήσυχη συνείδηση μέσα στην αυτοσχέδια άγνοια τους μέχρι να έρθει η ώρα, να αποδείξουν οι ίδιοι πόσο έχουν κατανοήσει και αποδεχτεί, πως ο ανάπηρος, που βλέπουν μπροστά τους, στο καροτσάκι ή οτιδήποτε άλλο διαφορετικό, είναι άνθρωπος, που έχει το ίδιο δικαίωμα στην ζωή με αυτούς αλλά πολλές περισσότερες δυσκολίες από αυτούς, στην καθημερινότητα και σε όλους τους τομείς της.
Μόνος μου, στο σπίτι μου ποτέ μου δεν σταμάτησα, να ασχολούμαι με την μουσική. Πώς θα μπορούσα άλλωστε αφού για εμένα ήταν το φάρμακο, που κάθε μέρα με έκανε όλο και καλύτερα. Μου έδινε όλο και περισσότερη δύναμη. Όταν όμως έβγαινα έξω εισέπρατα συμπεριφορές, που με πλήγωναν και με έκαναν, να θέλω πάλι να γυρίσω στην ησυχία της μοναξιάς μου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ μία φορά, που βρέθηκα σε μία παρέα, όπου μέσα υπήρχαν συνάδελφοι μου djs και για να γελάσουν με βιντεοσκόπησαν κρυφά στο καροτσάκι και ανέβασαν το βίντεο στο you tube με χλευαστικά σχόλια. Πολλά μπορώ να σου πω. Περιστατικά και συμπεριφορές, που με έκαναν, να κλειστώ εντελώς στον εαυτό μου και να μην θέλω να δείχνω δημόσια τον εαυτό μου. Ούτε φωτογραφίες, ούτε βίντεο, ούτε ιδιαίτερες εμφανίσεις, μόνο τα απαραίτητα και πάντα μαζί με κάποιον δικό μου.
Ακόμα και από ραδιόφωνα έχω δεχτεί bulling επειδή ήμουν ανάπηρος. Το κύκλωμα είναι σκληρό, δεν έχει συναισθηματισμούς και την μόνη αξία, που αναγνωρίζει είναι το χρήμα και όποιον τρόπο μπορεί να του το εξασφαλίσει. Εγώ πια με την εικόνα μου δεν μπορούσα να πουλήσω όσο κι αν ήμουν καλός στην δουλειά μου.
Όμως ο Θεός είναι μεγάλος και πάντα υπάρχουν άνθρωποι, που κάνουν την διαφορά!

ΕΡΩΤΗΣΗ
Γιατί το λες αυτό?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το λέω αυτό γιατί τότε, μετά από όλα όσα είχα περάσει δεν σου κρύβω και δεν ντρέπομαι πια να το πω, είχα σκεφτεί, να δώσω ένα τέλος στην ζωή μου. Δεν έβρισκα τον λόγο πια να ζω.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Και τελικά τι ήταν αυτό, που σε απέτρεψε, να το κάνεις αυτό?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
(Τα σύννεφα έφυγαν από το πρόσωπό του. Ξαφνικά έγινε άλλος άνθρωπος. Η έκφρασή του έγινε τρυφερή, το χαμόγελό του ξαναήρθε στα μάτια του και η φωνή του δεν είχε πια πόνο.)
Λένε πως όταν ο Θεός θέλει να σώσει έναν άνθρωπο, του στέλνει κάποιον άλλο άνθρωπο, να τον αγαπήσει. Μου έστειλε λοιπόν κι έμενα μία γυναίκα, που η αγάπη της έγινε για εμένα το σημείο εκκίνησης της νέας μου ζωής. Γιατί η αγάπη μόνο μπορεί, να γιατρέψει κι εμένα αυτή η γυναίκα με αγαπάει πολύ, ακόμα κι αν φοβάται στον έρωτα.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Και να υποθέσω, πως κι εσύ το ίδιο!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Πολύ!!!

ΕΡΩΤΗΣΗ
Μίλησες πριν για κυκλώματα. Υπάρχουν τελικά κυκλώματα στον χώρο σας?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν από την στιγμή, που κριτήριο εξέλιξης σου δεν είναι καθαρά η αξία σου, οι ικανότητες σου τότε αυτομάτως μπαίνει στην μέση ο οποιοσδήποτε άλλος παράγοντας, που διαμορφώνει ένα σύστημα, που είναι αδηφάγο.
Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Υπάρχουν συνάδελφοι djs που φτιάχνουν δουλειές εξαιρετικές , ρεμίξ πάρα πολύ ωραία, τα οποία όμως δεν διακινούν με κάποιον μάνατζερ, για οικονομικούς λόγους και είτε χάνονται, γιατί κανείς δεν τα προωθεί είτε τα βαφτίζουν δικά τους άλλοι πιο φτασμένοι djs και κάνουν επιτυχία με άλλου κόπο και δουλειά.
Θα προλάβω την ερώτηση σου και θα σου πω ναι, φυσικά μου έχει γίνει κι εμένα αυτό. Ακόμα και η ζήτηση μας, για να παίξουμε σε μαγαζιά και διάφορες εκδηλώσεις δεν έχει πια την παλιά της μορφή, που είχες την φήμη σου και χτύπαγε συνεχώς το τηλέφωνο. Τώρα δεν έχει σημασία αυτό. Τώρα μπορείς να μπεις μέσα σε μία από αυτές τις εταιρείες, που φτιάχνουν? Θα έχεις δουλειά. Δεν μπορείς, δεν έχεις τις γνωριμίες και παλεύεις μόνος? Δεν καταφέρνεις τίποτα.
Σκληρό αυτό που λέω αλλά είναι η πραγματικότητα. Ακόμα και αυτό που σου έλεγα πριν για την εμφάνιση παίζει ρόλο. Ειδικά αν είσαι γυναίκα… εκεί να δεις τι γίνεται!!! Οι ταμπέλες μπαίνουν πριν προλάβεις να το καταλάβεις. Έχω φίλη, συνάδελφο και δεν μπορείς να φανταστείς τι έχει ακούσει και τι bulling έχει υποστεί για την εμφάνιση της, επειδή έχει λίγα κιλά παραπάνω και για το γεγονός ότι είναι γυναίκα. Λες και όταν παίζεις μουσική ή κάνεις ραδιοφωνική εκπομπή ο κόσμος κοιτάζει τα ωραία σου μάτια ή το σώμα σου.
Θα σου πω κάτι, που δεν το λέω συχνά. Όλοι εμείς, που αγαπάμε την μουσική και εκφραζόμαστε μέσα από αυτή, την ώρα, που παίζουμε, οπουδήποτε και να είμαστε, ποτέ μα ποτέ δεν κοιτάμε και δεν μας νοιάζει η εξωτερική εμφάνιση κανενός. Το μόνο που μας νοιάζει είναι η ψυχή… η ψυχή που εμείς δίνουμε σε αυτό που κάνουμε και η ψυχή που εισπράτουμε από τον κόσμο, όταν τους αρέσει το αποτέλεσμα. Έχω παίξει σε πάρτυ, όπου μία κοπέλα χόρευε τα τραγούδια, που έπαιζα, με τόσο πάθος και ψυχή, που φαινόταν η πιο όμορφη κοπέλα μέσα στην αίθουσα ενώ αντικειμενικά δεν ήταν. Αυτό δείχνει πόσο μετράει η αλήθεια σου, η ψυχή σου και να μην σε νοιάζει τι λένε ή τι πιστεύουν για εσένα. Το bulling μπορεί να μας πληγώνει όμως πάντα θα το λέω, πως πραγματική βοήθεια θέλουν αυτοί που το κάνουν, γιατί είναι βαθιά δυστυχισμένα άτομα, που δεν αγαπούν τον εαυτό τους.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Μιλάς με παράπονο!

ΕΡΩΤΗΣΗ
Ναι! Έχω παράπονο γιατί δεν έχω εκτιμηθεί στον χώρο όσο θα έπρεπε. Γιατί ο κόσμος στέκεται στο περιτύλιγμα και όχι στην ουσία! Γιατί όλοι κρίνουν εύκολα και κανείς δεν κατανοεί. Γιατί βγάζουν εύκολα συμπεράσματα και διαδίδουν ψέματα αδιαφορώντας αν καταστρέφουν έτσι ζωές. Γιατί δεν σέβονται τον πόνο, την ψυχή σου, το πρόβλημα σου παρά απαιτούν όλα να γίνουν, όπως εκείνους εξυπηρετεί, φτάνει να ικανοποιήσουν τον εγωισμό τους. Γιατί αγαπάς και σου απαντούν με αδιαφορία και υποκρισία. Γιατί προσφέρεις και σε προδίδουν για τριάντα αργύρια.
Γιατί βοηθάς και όταν δεν σε χρειάζονται πια, σου γυρνάνε την πλάτη και σου κλείνουν πόρτες.
Μετά από το ατύχημα μου, όλα αυτά, που σου λέω τα έζησα και τα ζω ακόμα.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Υπάρχουν όμως άνθρωποι, που θες να πεις ένα ευχαριστώ?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Βεβαίως και υπάρχουν. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην αγαπημένη μου φίλη, μαθήτρια και συνάδελφο dj Mikio 1988 για την φιλία της, την εμπιστοσύνη, που μου έδειξε και με άφησε, να της δείξω όλα όσα ήξερα στην μουσική και στο ραδιόφωνο, την τιμή, που μου κάνει, να τα εφαρμόζει με τον καλύτερο τρόπο και να γίνεται ολοένα και καλύτερη, καθώς και για την στήριξη, που μου προσφέρει σε κάθε μου δυσκολία με το χιούμορ της και την θετική της διάθεση. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου στο ράδιο ντεφάκτο , για τις όμορφες στιγμές, που έχουμε μοιραστεί αυτά τα χρόνια που κάνουμε εκπομπές. Ειδικότερα ευχαριστώ την διευθύντρια του σταθμού Ιωάννα Μυζήθρα για την εμπιστοσύνη και την ευκαιρία, που μου έδωσε, να κάνω ζωντανές εκπομπές. Ευχαριστώ πολύ τον Χρήστο και Λεωνίδα Μπαρμπαντώνη, που μου εμπιστεύθηκαν την θέση του διευθυντή προγράμματος στο ράδιο Σπείρα και τον Βασίλη Δασκαλά επίσης για την εμπιστοσύνη του και την διάθεση του να συνεργαστούμε στο future internet radio τόσο σε επίπεδο εκπομπής όσο και σε οποιοδήποτε άλλο τομέα μπορώ, να βοηθήσω το ραδιόφωνό του.

Τον Γιάννη Σιδηρά από το free Angel 898, μου άνοιξε το δρόμο να έχω το δικό μου ραδιόφωνο.

Θέλω ειλικρινά, να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του κοντινού μου περιβάλλοντος, τους συγγενείς και φίλους μου, που είναι κοντά μου πάντα και μου αποδεικνύουν την αγάπη τους με κάθε τρόπο.
Ξεχωριστό κομμάτι στις ευχαριστίες έχουν οι ακροατές μου, που όλα αυτά τα χρόνια με ακολουθούν και με προτιμούν στις ραδιοφωνικές τους επιλογές.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Μίλησε μας λίγο για το ραδιόφωνο, πώς το βλέπεις? Σε προβληματίζει κάτι? Πώς βλέπεις το ραδιόφωνο στο μέλλον? Τι θα έλεγες στους ανθρώπους, που θέλουν να ασχοληθούν με το ραδιόφωνο?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Το ραδιόφωνο εκτός από  βασικότερη πηγή μουσικής στην ζωή μας είναι παράλληλα φορέας ιδεών και αξιών. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ο ρόλος του ραδιοφωνικού παραγωγού και του ραδιοφωνικού δημοσιογράφου είναι τόσο πολύ σημαντικός. Όταν ανοίγεις το μικρόφωνο, μπαίνεις μέσα στο σπίτι και στον ψυχικό κόσμο του ακροατή. Αυτό είναι μεγάλη ευθύνη, που δυστυχώς λίγοι αντιλαμβάνονται, γι’ αυτό και ακούμε πολλές ανοησίες από πολλούς παραγωγούς. Είτε κάνεις μουσική εκπομπή, είτε λες ειδήσεις, είτε λες μία συνταγή μαγειρικής, το μικρόφωνο χρήζει του ιδίου σεβασμού και γνώσης. Θεωρώ πως πολλοί ραδιοσταθμοί εδώ και χρόνια έχουν χάσει το μέτρο και έχουν ξεχάσει την βασική αρχή του ραδιοφώνου αλλά και όλων των μέσων μαζικής επικοινωνίας γενικότερα, που είναι η δεοντολογία. Ειδικότερα τώρα που τα web radios ξεπετάγονται σαν τα μανιτάρια είναι μεγάλος ο κίνδυνος της άτοπης χρήσης του μικροφώνου και της λάθος εκτίμησης του ρόλου του ραδιοφωνικού παραγωγού. Αυτό λοιπόν θέλει πολλή προσοχή και γνώση.
Από την άλλη όμως η ύπαρξη και η συνεχής ενδυνάμωση του ιντερνετικού ραδιοφώνου δίνει την δυνατότητα και την ευκαιρία ολοένα σε περισσότερους ανθρώπους, που θέλουν να κάνουν ραδιόφωνο, να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.
Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν σχολές για ραδιοφωνικούς παραγωγούς. Υπάρχουν σεμινάρια, που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει και να μάθει τις βασικές αρχές για παραγωγή εκπομπής στο ραδιόφωνο. Ευτυχώς υπάρχουν σχολές δημοσιογραφίας. Οπότε προτείνω σε όποιον θέλει να γίνει ραδιοφωνικός παραγωγός, να ψάξει και να βρει που θα πάει για να μάθει. Αλλά παράλληλα να προσπαθεί και από μόνος του, να αναζητά, να ακούει πολύ ραδιόφωνο και διάφορους παραγωγούς και να μαθαίνει από αυτούς, να βρίσκει πηγές από όπου θα μαζεύει υλικό για τις εκπομπές του, να ασκείται στην ορθή χρήση του λόγου και στην ορθοφωνία, να μελετάει την μουσική. Όποιος το θέλει και το αγαπάει πολύ αξίζει, να κυνηγήσει το όνειρο του και να κάνει την προσπάθεια του στον κόσμο του ραδιοφώνου.
Το ίντερνετ έδωσε στο ραδιόφωνο μία ασύλληπτη έκταση και δύναμη. Ονειρεύομαι ένα ραδιόφωνο με ταυτότητα και δύναμη στον λόγο. Ένα ραδιόφωνο, που θα παίζει καλή μουσική και θα μαθαίνει στον ακροατή να την αγαπάει και να την διακρίνει. Ένα ραδιόφωνο ανεπηρέαστο από συμφέροντα οικονομικά και άλλα, μακριά από το σύστημα της βιομηχανίας του θεάματος με κέντρο τον άνθρωπο και την ψυχή του, την μουσική και την μαγεία της, την προώθηση όλων των μεγάλων αξιών της ζωής.

Dj playing music at sound mixer in night club

ΕΡΩΤΗΣΗ
Εκτός από το ραδιόφωνο και την μουσική, υπάρχει κάτι άλλο που αγαπάς και που σου αρέσει να κάνεις?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ναι, υπάρχει! Αγαπώ πολύ την μαγειρική και την ζαχαροπλαστική. Μου αρέσει πολύ να μαγειρεύω για τους αγαπημένους μου και να μοιράζομαι μαζί τους όμορφες στιγμές καθώς θα απολαμβάνουμε τις δημιουργίες μου. Μου αρέσει, όπως πειραματίζομαι στην μουσική και μαγειρεύω τα διάφορα είδη της με τρόπο που να βγει κάτι ωραίο, έτσι και στην μαγειρική αφήνω την φαντασία μου και παίζει με τα διάφορα υλικά, τις γεύσεις, τα χρώματα και τα αρώματα και να βγάζω νόστιμα και πρωτότυπα πιάτα. Αγαπώ την Κρητική κουζίνα και φτιάχνω πολύ νόστιμα όλα της τα φαγητά. Φτιάχνω ακόμα και γλυκά και προσπαθώ πολλά υλικά να τα αντικαθιστώ με παραδοσιακά προιόντα της Κρήτης, όπως είναι το δικό μου τσιζκείκ όπου στην θέση του τυριού κρέμας βάζω Κρητικό ανθότυρο και το αποτέλεσμα είναι υπέροχο! Την επόμενη φορά θα σου φτιάξω να δοκιμάσεις!

ΕΡΩΤΗΣΗ
Dj ποιό τραγούδι θα αφιέρωνες σε αυτούς που θα διαβάσουν την συνέντευξη σου και στους ακροατές σου?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
(Χαμογελάει και σκέφτεται για λίγο, σαν να προσπαθεί να πάρει μία απόφαση.)
Θα τους αφιέρωνα ένα τραγούδι, που αγαπώ πολύ και λέγεται «θάλασσες». Όσοι παρακολουθούν εκπομπές μου ξέρουν ποιο τραγούδι είναι γιατί το παίζω σχεδόν κάθε φορά.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και την διάθεση σου, να μιλήσεις για όλα! Σου εύχομαι καλή συνέχεια στην ανάρρωση σου, καλές επιτυχίες σε επαγγελματικό επίπεδο και ευτυχία στην προσωπική σου ζωή! Κάτι τελευταίο, που το σκέφτηκα τώρα. Το πιο μεγάλο σου όνειρο! Και μία ευχή στους ακροατές σου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Να σταθώ μόνος μου ξανά στα πόδια μου και να παντρευτώ την γυναίκα που τόσο πολύ αγαπάω! Να κάνω πολύ και καλό ραδιόφωνο με «το φως του φεγγαριού».
Να ακούτε μουσική! Η μουσική είναι η ίδια η ζωή!!!
Σε ευχαριστώ πολύ κι εγώ!

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Τελειώσαμε και έδειχνε ήρεμος και χαρούμενος. Μου είπε, πως πρώτη φορά μίλησε δημόσια, για το ατύχημα του και για τον ψυχολογικό πόλεμο, που έχει βιώσει. Εκτός συνέντευξης μου είπε πολλά ακόμα. Ένιωσα το μεγαλείο μια ψυχής, που ξέρει, να αγαπάει και να συγχωρεί. Ένιωσα την Κρητική φιλοξενία και δοκίμασα την υπέροχη μαγειρική του. Σε λίγο γέμισε το σπίτι ανθρώπους, που μιλούσαν και γέλαγαν με έναν τρόπο, που σε παρέσερνε, να μπεις κι εσύ στην παρέα. Όλοι τον πρόσεχαν με τον τρόπο τους αλλά τον πείραζαν και πολύ κυρίως για τον έρωτα του, που δεν έχανε ευκαιρία να επικαλείται το όνομά της! Όταν πια αργά το απόγευμα αποφάσισα, να φύγω ένιωθα σαν να είχα περάσει μία μέρα με την οικογένεια μου. Στην πόρτα μου είπε : «Ο Θεός είναι μεγάλος και δεν αφήνει κανέναν! Να έχεις πάντα πίστη και πάντα θα σε βοηθάει! Ακόμα και την στιγμή, που νομίζεις πως όλα έχουν τελειώσει πάντα έχει, για εσένα μία καινούργια αρχή! Να πας στο καλό και να έρχεσαι όποτε θέλεις στην Κρήτη μας!!!»
Έφυγα και σκεφτόμουν καθώς περπατούσα πως τελικά μέσα σε αυτά τα υπέροχα γαλανά μάτια αυτουνού του Κρητικού, το σκοτάδι, που αντίκρυσα ναι ήταν πόνος! Αλλά όχι τελικά δεν ήταν μόνο πόνος. Ήταν και αυτή η αρχέγονη Κρητική δύναμη, το αγρίμι, που σαν πονάει ή χάνει ότι αγαπάει ξυπνά, για να προστατέψει ότι έχει απομείνει. Ήταν η αλήθεια του, που φώναζε μέσα από την ψυχή του : «ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ! ΖΩ! ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΙΕΜΑΙ! ΕΙΜΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ! ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΟΒΑΜΑΙ!»

Τελικά είχαμε φτιάξει μία ωραία συνέντευξη!

Ελευθερία κοτονά (Σίδνεϊ Αυστραλίας)

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το Sporades Star στα Κύθηρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αργοσβήνει το αγαπημένο της Τήνου

Seajets - My Favorite Ships gr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η Sea jet στο Σαρωνικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το ¨SuperStar¨ στα Κύθηρα, πιθανή δρομολόγηση του

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το “Mykonos Magic” …βγαίνει στο Αιγαίο

More in MEDIA