Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι κλήσεις του Πογιέτ, είναι λόγος απόλυσης

Το χειρότερό μου στο ποδόσφαιρο είναι να συναντήσω έναν άνθρωπο που θα προσπαθήσει να με πείσει για πράγματα που μόνο αν ήμουν κοκκινομάγουλος εξωγήινος θα μπορούσα να υιοθετήσω. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Ο Γκουστάβο Πογιέτ έχει μια σεβαστή πορεία στο ποδόσφαιρο. Και θα έπρεπε να είναι σύμμαχος σε μία κοινή ποδοσφαιρική λογική. Και ο Τάκης Φύσσας προφανώς και Κώστας Κωνσταντινίδης έχουν την πορεία τους. Σεβαστή επίσης.

Περιμένεις λοιπόν, όταν μιλάμε για αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, να επικρατήσει ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Όταν βλέπεις συμπεριφορές σαν την σημερινή, απλά καταλαβαίνεις πως αυτοί οι άνθρωποι σε περνάνε για ηλίθιο.

Για μένα δεν είναι μόνο το φάουλ του μη κλήσης του Κωνσταντέλια. Το ότι κάτι σαθρό συμβαίνει, προφανώς δεν αφορά μόνο τη μη επιλογή του παιδιού θαύματος που στα 20 του χρόνια σηκώνει συχνά πυκνά ολόκληρο ΠΑΟΚ στις πλάτες του. Και μοιράζει απλόχερα highlights.

Εγώ θεωρώ προκλητική και τη μη κλήση των Αλεξανδρόπουλο – Βαγιαννίδη. Ας μου εξηγήσει κάποιος πως είναι δυνατόν να καλείται ο τελευταίος ως παίκτης της Σπόρτινγκ Β΄ και όχι ως βασικός παίκτης του Ολυμπιακού; O Βαγιαννίδης που στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του ΠΑΟ ήταν από τους κορυφαίους αν όχι ο κορυφαίος της ομάδας του; Και με στοιχεία διαστημικά για τη θέση του, την στιγμή που ο Μπάλντογκ αν μου βρει κάποιος ένα από τα στοιχεία του που βρίσκονται σε τοπ επίπεδο, θα τον αποθεώσω.

Στη κουβέντα δεν βάζω τον Τσιγγάρα που κατ’ εμέ ήταν σημαντικότατος για τις τρεις προκρίσεις του ΠΑΟΚ, γιατί θα μου πει κάποιος πως δεν είμαι αντικειμενικός λόγω συμπάθειας. Τον αφήνω έξω από το κάδρο προς στιγμήν.

Θυμάμαι τον Ιούνιο, όταν είχε μείνει εκτός αποστολής ο Ντέλιας, το είχα ψάξει και μου ψέλλισαν πως η συμπεριφορά του δεν άρεσε στον Πογιέτ. Μετά από τρεις μήνες δεν ξεπεράστηκε αυτό; Και τι κάνουν ο Φύσσας με τον Κωνσταντινίδη ακριβώς;

Ο Ντέλιας είναι αυτός που είναι και επειδή εμείς τον ξέρουμε καλύτερα από τον κάθε Πογιέτ, ούτε κακό παιδί είναι, ούτε λειτουργεί με ασέβεια απέναντι στο γκρουπ. Είναι ένα ιδιαίτερο παιδί, που όπως ΟΛΑ τα τεράστια ταλέντα. Λίγο κλειστός, λίγο στον κόσμο του, αλλά άκακος. Είναι τόσο δύσκολο να τον διαχειριστείς;

Ποιος δίνει το δικαίωμα στον κάθε Πογιέτ, να ισοπεδώνει το μεγαλύτερο πρότζεκτ που έχει η χώρα; Και μην ακούσω δικαιολογίες του στυλ «ο προπονητής στηρίζει το γκρουπ που ξεκίνησε». Δεν έχει κανένα δικαίωμα να εγκλωβίζει στις εμμονές (;) ή στις διαπλοκές (;) του τα μεγάλα ταλέντα της χώρας.

Το γκρουπ μίας Εθνικής ομάδας, είναι η βάση για να υποδεχτεί ότι καλό προκύπτει. Το ότι κλήθηκε κάποτε ο Χατζηγιοβάννης που παίζει σε ένα χαμηλό επίπεδο πλέον, δεν σημαίνει πως τον παντρευτήκαμε μέχρι να ολοκληρωθεί η καριέρα του.

Και δεν θέλω να πιάσω πληροφορίες με γαμπρούς, συμπάθειες, βίζματα κτλ., γιατί θα πάει μακριά η βαλίτσα.

Για εμένα, αυτή η κλήση του Πογιέτ είναι λόγος απόλυσής του. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να παραμείνει στην εθνική και σίγουρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να ενδιαφερθούμε για το τερατούργημά του επειδή απλά υπάρχει το εθνόσημο στο στήθος. Τον τόπο μας δεδομένα τον αγαπάμε, αλλά αγαπάμε και το ποδόσφαιρο.

Αν ο Πογιέτ και οι συνεργάτες του μας περνάνε για ηλίθιους, τότε και εμείς οφείλομε να δημιουργήσουμε ένα κλίμα απομάκρυνσής τους από την εθνική.  sdna

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΑΘΛΗΤΙΚΑ