Connect with us

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Ξεκίνησε για τα διαλυτήρια της Aliaga το Marella Dream

Τελευταίο ταξίδι για το Marella Dream

Ξεκίνησε για τα διαλυτήρια της Aliaga το (Marella) Dream το οποίο παρέμενε παροπλισμένο στη ντάνα της Ελευσίνας από τον Οκτώβριο του 2020.
Το πλοίο ναυπηγήθηκε το 1985 στα γερμανικά Meyer Werft ως Homeric για λογαριασμό της Home Lines κι ήταν το δεύτερο πλοίο που έφερε αυτό το όνομα αφού το SS Homeric είχε καταστραφεί από πυρκαγιά το 1973. Με την παράδοση του το Μάιο του 1986, το Homeric ξεκίνησε κρουαζιέρες από τη Νέα Υόρκη στις Βερμούδες κι αργότερα στην Καραϊβική.
2 χρόνια αργότερα η εταιρεία εξαγοράζεται από τη Holland America Line η οποία λίγον καιρό αργότερα εντάχθηκε στον όμιλο Carnival. Το πλοίο επέστρεψε στα ναυπηγεία όπου ανακαινίστηκε ριζικά ενώ επιμηκύνθηκε κατά 37μ. και το Μάρτιο του 1990 ξεκινά και πάλι τα ταξίδια του ως Westerdam.
Το 2002 και με την απόκτηση αρκετών νεότευκτων πλοίων από τη H.A.L., το πλοίο εντάχθηκε στο στόλο της Costa και μετά την ανακαίνισή του, μετονομάστηκε Costa Europa και ξεκίνησε τις κρουαζιέρες στην Ευρώπη κυρίως.
Το Φεβρουάριο του 2010, κατά την κρουαζιέρα μετεγκατάστασης στη Μεσόγειο κι ενώ το πλοίο κατέπλεε στο Sharm El Sheikh, παρασύρθηκε από το δυνατό άνεμο και χτύπησε με σφοδρότητα στο ντόκο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 3 άτομα και να τραυματιστούν άλλα 4 ενώ προκλήθηκε και ρήγμα 2μ. με αποτέλεσμα να πάρει κλίση.
2 μήνες αργότερα και μετά τις απαραίτητες επισκευές, ναυλώνεται στη βρετανική Thomson Cruises για 10 χρόνια με προοπτική αγορά σε 5 χρόνια κι ως Thomson Dream ξεκινά και πάλι τα ταξίδια στην Ευρώπη και την Καραϊβική.
Το 2017 η εταιρεία άλλαξε όνομα και μαζί της και τα πλοία, οπότε το πλοίο μετονομάστηκε Marella Dream.
Με το ξέσπασμα της πανδημίας, το πλοίο αποχώρησε οριστικά κι από την εταιρεία κι από την ενεργό δράση τον Οκτώβριο του 2020 και παροπλίστηκε στην Ελευσίνα όπου παρέμεινε μέχρι χθες το απόγευμα που αναχώρησε ως Ella.

Πηγές κειμένου – Αρχιπέλαγος

Πηγή Φωτογραφίας – Paroula Sarikavazi Photography

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ