Connect with us

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ

Νεκρός ο πιλότος του εκπαιδευτικού αεροσκάφους που έπεσε στην Καλαμάτα – Η γυναίκα και τα παιδιά του είδαν τη μοιραία συντριβή

Η οικογένεια του πιλότου ήταν στο αεροδρόμιο για να γιορτάσουν – Είδαν τη μοιραία συντριβή του εκπαιδευτικού αεροσκάφους.

Αεροπορική τραγωδία έλαβε χώρα λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Τετάρτης 17 Δεκεμβρίου στην Καλαμάτα, όταν εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-2 της Πολεμικής αεροπορίας κατέπεσε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, με αποτέλεσμα ο πιλότος να χάσει τη ζωή του.

 

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ η σύζυγος του πιλότου και τα παιδιά του βρίσκονταν στο αεροδρόμιο προκειμένου να παρακολουθήσουν και να γιορτάσουν την τελευταία εκπαιδευτική πτήση του άτυχου πιλότου, προτού μετατεθεί σε υπηρεσία σε άλλου τύπου αεροσκάφη.

Ειδικότερα, το αεροπλάνο που κατέπεσε πρόκειται για διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος, τύπου Τ-2 της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος(ΠΕΑ), στο οποίο επέβαινε μόνο ο αξιωματικός χειριστής του.

 

Η πτώση συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, περίπου μισό ναυτικό μίλι μέτρα βόρεια της πύλης του αεροδρομίου, κοντά στην περιοχή Άρι στη Μικρομάνη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ ο πιλότος του δεν πρόλαβε να εκτιναχθεί και είναι νεκρός.

Όπως αναφέρει η δημόσια τηλεόραση, πρόκειται για διθέσιο αεροσκάφος Τ-2 που ξεκίνησε από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι της πτώσης προηγήθηκε έκρηξη.

 

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από την Πολεμική Αεροπορία: “Tην Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος T-2E BUCKEYE της 120ΠEA/363MEA, που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε, κατά την επιστροφή του, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου”.

 

 

Τι είναι το αεροσκάφος Τ-2 Buckeye που κατέπεσε

Να σημειώσουμε ότι το αεροσκάφος Τ-2 Buckeye είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.

 

Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 lb οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί.

 

Φέρει τρίχρωμη παραλλαγή πράσινου, καφέ και άσπρου.

Πηγή: www.thetoc.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More in ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ