Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νεκρή γυναίκα από κατολίσθηση στην Αγία Φωτιά Ιεράπετρας

Μία 47χρονη νεκρή γυναίκα είναι ο τραγικός απολογισμός κατολίσθησης που σημειώθηκε μεταμεσονύκτιες ώρες στην περιοχή της Αγίας Φωτιάς Ιεράπετρας.

Βράχος που αποκολλήθηκε τα μεσάνυκτα από την πλαγιά κατρακύλησε στην περιοχή της παραλίας πέφτοντας πάνω σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα όπου κοιμόταν αμέριμνο ένα ζευγάρι τουριστών με το παιδί τους. 17 λεπτά μετά τα μεσάνυκτα δέχθηκε την κλήση η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας και αμέσως έσπευσαν στο σημείο οχήματα με άνδρες της Πυροσβεστικής όπου αντίκρισαν ένα διαλυμένο σπίτι και ζημιές σε παρακείμενα τουριστικά διαμερίσματα.

Ο βράχος προκάλεσε την πτώση της ταράτσας του ενοικιαζόμενου διαμερίσματος. Η  άτυχη γυναίκα καταπλακώθηκε στα συντρίμμια του σπιτιού. Εντοπίστηκε περίπου μιάμισι ώρα αργότερα και μετά από έρευνες αρχικά των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας και στη συνέχεια και με τη συνδρομή των συναδέλφων τους της Σητείας και του Αγίου Νικολάου, αλλά και κλιμακίου της 3ης ΕΜΑΚ. Κινήθηκαν με βάση τις μαρτυρίες του συζύγου και του παιδιού που δεν είχαν προλάβει να καταλάβουν τι τους είχε συμβεί. Στο σημείο συνολικά επιχείρησαν 50 άνδρες και 20 οχήματα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών καθώς και το ΕΚΑΒ και εθελοντές. Στο σημείο έσπευσε και ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων Κρήτης Γιώργος Τσικαλάς που συντόνιζε την επιχείρηση διάσωσης.

Αξιοσημείωτη η ψυχραιμία που επέδειξε ο οκτάχρονος γιος της ενώ βρισκόταν ανάμεσα στα συντρίμμια. Σε μια επιχείρηση χειρουργικής ακρίβειας, οι άνδρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν να απεγκλωβίσουν ζωντανό το παιδί το οποίο αντιμετώπισε τις συνθήκες εγκλωβισμού με απίστευτο θάρρος και ψυχραιμία και τους βοήθησε στο έργο τους, παρά την δύσκολη θέση που βρισκόταν. Σύμφωνα με τις περιγραφές, το οκτάχρονο αγόρι βρισκόταν εγκλωβισμένο ανάμεσα σε σίδερα και μπετόν και ήταν αδύνατον να κουνήσει. Ωστόσο οι διασώστες κατάφεραν να λειτουργήσουν άμεσα και αποτελεσματικά και να το απεγκλωβίσουν. Το παιδί είχε ελαφρά τραύματα στο κεφάλι, κακώσεις στο σώμα και θλαστικά τραύματα στο πόδι, όπως διαπιστώθηκε αργότερα στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας όπου διακομίστηκε. Μαζί του και ο 45χρονος πατέρας και σύζυγος της άτυχης γυναίκας που έζησε όλη την τραγωδία αλλά και την επιχείρηση διάσωσης από κοντά, αφού βγήκε ουσιαστικά αλώβητος και έφερε ελαφρά τραύματα με εκδορές.  anatolh.com

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το Sporades Star στα Κύθηρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αργοσβήνει το αγαπημένο της Τήνου

Seajets - My Favorite Ships gr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η Sea jet στο Σαρωνικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το ¨SuperStar¨ στα Κύθηρα, πιθανή δρομολόγηση του

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το “Mykonos Magic” …βγαίνει στο Αιγαίο

More in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ