Connect with us

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Νέο φιλικό προς το περιβάλλον επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο στη Σαγκάη

Η κινεζική ναυπηγική εταιρεία China Merchants Jingling Shipyard (Weihai) και ο πάροχος ναυτιλιακών υπηρεσιών China-Japan International Ferry πραγματοποίησαν τελετή υπογραφής για το νέο φιλικό προς το περιβάλλον επιβατηγό οχηματαγωγό roll-on/roll-off (RoRo) στη Σαγκάη.

Το πλοίο έχει μήκος 167,2 μέτρα και πλάτος 25 μέτρα με δυνατότητα μεταφοράς 192 επιβατών και 334 τυποποιημένων εμπορευματοκιβωτίων.

Όπως περιγράφηκε, ο σχεδιασμός του επικεντρώνεται στην προστασία του πράσινου περιβάλλοντος και στη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Το πλοίο είναι το πρώτο επιβατηγό οχηματαγωγό RoRo που αναπτύχθηκε ανεξάρτητα στην Κίνα για να πληροί τις απαιτήσεις της Φάσης 3 του EEDI.

Με την παράδοση αυτού του πλοίου, η China Merchants Jingling και η China-Japan International Ferry θα προωθήσουν από κοινού τη σταθερή οικονομική και εμπορική συνεργασία μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας.

Το ναυπηγικό έργο αναμένεται να βοηθήσει την Κίνα να μετατραπεί σε μια σημαντική ναυτιλιακή χώρα και να προωθήσει την ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας-Ιαπωνίας.

Πηγή: Reporter.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ