Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέο πλοιάριο με μετανάστες ανοιχτά της Κρήτης – Ναυάγησε στη θάλασσα

Νέο πλοιάριο με μετανάστες εντοπίστηκε ανοιχτά της Κρήτης. Λίγες ώρες μετά τους μετανάστες που βρέθηκαν στα παράλια της Μεσαράς, ένα νέο σκάφος που εντοπίστηκε κάποια ναυτικά μίλια μακριά από την Παλαιόχωρα Χανίων κινητοποίησε τις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews, το πλοίο αυτό φέρεται να ναυάγησε στη θάλασσα και εμπορικό πλοίο που βρισκόταν στην περιοχή περισυνέλλεξε συνολικά 22 μετανάστες (19 ενήλικες και 3 παιδιά)

Οι μετανάστες αναμένεται να φτάσουν αργά το βράδυ στην Παλαιόχωρα ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες ώστε να βρεθεί χώρος για την φιλοξενία τους.

Στο Ηράκλειο οι μετανάστες που εντοπίστηκαν στη Μεσαρά

Στο Ηράκλειο έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια οι μετανάστες που εντοπίστηκαν νότια της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, σήμερα το πρωί κάτοικοι είδαν ένα κομβόι μεταναστών σε παραλία της περιοχής Πιτσίδια της Μεσαράς στο Ηράκλειο και ειδοποίησαν τις αρχές.

Άμεσα στελέχη του λιμενικού έφτασαν στην περιοχή και εντόπισαν τους μετανάστες ενώ διαπίστωσαν πως έφτασαν μέσω ενός σκάφους που έπλεε ακυβέρνητο. Το συγκεκριμένο σκάφος εντόπισαν οι άνδρες του λιμενικού μετά από περιπολία που έκαναν στην θάλασσα και το ρυμούλκησαν με ασφάλεια στο πλησιέστερο λιμάνι.

Την ίδια ώρα, ξεκίνησε η καταμέτρηση των μεταναστών με τις αρχές να διαπιστώνουν πως πρόκειται για 32 άτομα, όλοι άνδρες. Πληροφορίες νωρίτερα ανέφεραν πως εντοπίστηκαν 15 ακόμα μετανάστες στην περιοχή τελικά όμως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο ότι επρόκειτο για γκρουπ τουριστών.

Στην αίθουσα λιμενεργατών η φιλοξενία τους

Η άφιξη των μεταναστών κινητοποίησε μία σειρά από φορείς για την φιλοξενία τους. Με άμεσες κινήσεις αποφασίστηκε να φιλοξενηθούν στην αίθουσα λιμενεργατών στο λιμάνι του Ηρακλείου με αποτέλεσμα οι μετανάστες να μεταφέρονται με λεωφορεία στο Ηράκλειο.

Υγειονομικό προσωπικό έλεγξε όλους τους μετανάστες και διαπιστώθηκε πως όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος της αίθουσας είχε διαμορφωθεί κατάλληλα με κλινοσκεπάσματα, χημικές τουαλέτες ενώ δημοτική αρχή και Ερυθρός Σταυρός έχουν οργανώσει την σίτισή τους.

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό των διακινητών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των διακινητών των 32 μεταναστών.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του cretapost, οι άνδρες του λιμενικού σώματος σε συνεργασία με την αστυνομία έχουν ξεκινήσει τις καταθέσεις από τους μετανάστες. Και οι 32 αναφέρουν πως είναι Αιγύπτιοι και πως προορισμός τους ήταν η Ιταλία αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν.

Την ίδια ώρα, οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν ποιοι από τους 32 είναι οι διακινητές προκειμένου να τους φέρουν αντιμέτωπους με τη δικαιοσύνη.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ