Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Μ. Μποκέας: «Με περηφάνια παραδίδουμε ένα αθλητικό στολίδι στη νεολαία μας» (pics)

«Σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σας μια μεγάλη μας χαρά. Έναν νέο δημόσιο χώρο στην καρδιά του Γαζίου. Έναν σύγχρονο ανοιχτό χώρο αθλητισμού για τα παιδιά μας, που τόσο έλειπε από τον τόπο μας. Με περηφάνια παραδίδουμε ένα αθλητικό στολίδι στη νεολαία μας. Μια στρατηγική επιλογή, μια υπόσχεση που δώσαμε από την πρώτη στιγμή να δουλέψουμε για περισσότερο και ποιοτικότερο δημόσιο χώρο, να δημιουργήσουμε νέες υποδομές και ασφαλείς εγκαταστάσεις. 

Σταθερά δίπλα μας ο συντοπίτης μας Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, τον οποίο ευχαριστώ που στάθηκε στο πλευρό μας από την πρώτη στιγμή, μοιράστηκε μαζί μας τις ίδιες αγωνίες και τα ίδια οράματα και ανταποκρίθηκε άμεσα, χρηματοδοτώντας εξ ολοκλήρου την κατασκευή του γηπέδου. Έτσι σήμερα, το γήπεδο μπάσκετ στην καρδιά του αστικού ιστού είναι γεγονός. Ένας ανοιχτός χώρος για να προσφέρουμε υγιή διέξοδο ψυχαγωγίας και να τροφοδοτήσουμε τη νέα γενιά με διάθεση να αγαπήσει τον αθλητισμό και να εμπνευστεί από τις αξίες και τα ιδεώδη του»,  ανέφερε κατά την έναρξη της ομιλίας του  στο πλαίσιο των εγκαινίων του νέου ανοιχτού δημοτικού γηπέδου καλαθοσφαίρισης στην κεντρική πλατεία του Γαζίου ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

Παρών στα εγκαίνια ήταν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης που αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία του Υπουργείου με το Δήμο Μαλεβιζίου, τόσο ως προς τη δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών, όσο και ως προς τη διοργάνωση αθλητικών γεγονότων, με κορυφαίους τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες το Σεπτέμβριο του 2023. Μάλιστα ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε για τη χρηματοδότηση κλειστού γυμναστηρίου σε χώρο σχολικού συγκροτήματος στο Δήμο Μαλεβιζίου.

Τα εγκαίνια του νέου ανοιχτού δημοτικού γηπέδου μίνι μπάσκετ πλαισίωσε το διήμερο τουρνουά μπάσκετ 3Χ3, που διοργανώθηκε με τη συμμέτοχή περισσότερων από 50 ομάδων. Η πλατεία Μιχαήλ Κατσαμάνη γέμισε με χρώμα και χαμόγελα, σε μια πραγματική γιορτή του μπάσκετ, όπου περισσότεροι από 200 μικροί και μεγάλοι «παίκτες» αποτέλεσαν την ψυχή του τουρνουά. Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους, ως προσκεκλημένοι του Δήμου Μαλεβιζίου, το μέλος της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Δημήτρης Αγραβάνης και η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια μπάσκετ Εβίνα Μάλτση.

Το πιο δυνατό χειροκρότημα απέσπασαν τα μέλη του Αθλητικού Σωματείου Κινητικά Αναπήρων στον αγώνα με αναπηρικά αμαξίδια που διοργανώθηκε πριν τα εγκαίνια του νέου γηπέδου. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας αφού τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους και το μήνυμα που στέλνει η παρουσία τους στην εκδήλωση κάλεσε τον Πρόεδρο Μανώλη Στυλιανακάκη να κόψει την κορδέλα για τα εγκαίνια του γηπέδου.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι κατά την τελετή των εγκαινίων ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου παρέδωσε τιμητική πλακέτα στην κόρη του Τάσου Στεφάνου, Τέτα Στεφάνου, τιμώντας τον αείμνηστο πατέρα της για την πολύχρονη προσφορά του στην ελληνική καλαθοσφαίριση.

Οι νικήτριες ομάδες ανά κατηγορία στο τουρνουά μπάσκετ 3 Χ 3 που διοργάνωσε ο Δήμος Μαλεβιζίου, υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, με τη στήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης, ήταν οι εξής:

Κατηγορία Κοριτσιών 12 – 15: Crazy girls

Κατηγορία Αγοριών 7 -12: Καλέσα Μπάσκετ

Κατηγορία Αγοριών 12 – 15: Άχρηστοι

Κατηγορία Αγοριών 15 – 18: Στρουμφάκια

Κατηγορία Ενηλίκων: Κάβα Πετράκης

 

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί υπάρχει βίντεο από τα εγκαίνια του νέου γηπέδου και από το τουρνουά 3Χ3 :

https://www.youtube.com/watch?v=h9kfg3_vRv8

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More in ΚΡΗΤΗ