Connect with us

ΑΠΟΨΗ

Μουσική Περιπολία: “Φεύγεις από το σπίτι σου, δεν ξέρεις πως θα γυρίσεις…”

Καράβι που βουλιάζει, το Ελληνικό πρωτάθλημα με αρχηγό την φίλαθλο”φοΒΙΑ”….

Να γίνουν επεισόδια εκτός γηπέδου, κατά την διάρκεια αγώνα βόλεϋ, μεταξύ οπαδών και αστυνομίας και η λύση να είναι η απαγόρευση παρουσίας φιλάθλων στα ποδοσφαιρικά γήπεδα για 2 μήνες, όλων των ομάδων της super league.

Μερικές φορές σκέφτομαι πόσα μέτρα έχουμε δει μετά τον Άλκη, τον Μιχάλη και τώρα αυτό που έγινε με τον αστυνομικό;

 

Έχουμε δει πολλές ανακοινώσεις…

 

Είδατε να αλλάζει κάτι;

 

«Καλώς ήρθατε στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο. Εκεί που οι οπαδοί είναι προαιρετικοί, τους βάζουμε όλους σε ένα “καζάνι” και οι ποδοσφαιριστές που παίζουν σε άδειο γήπεδο. Εκεί που όλα είναι κανονικά αρκεί να γράφει η κάμερα.»

Σε ένα γήπεδο για λίγους δεν χωράει κανείς!

Όλα αυτά ξεκινούν από την παιδεία… Τι σας λέω τώρα….

Όταν ο πατέρας παίρνει το γιο ή την κόρη του στο γήπεδο, αντί να του μάθει πόσο ωραίο είναι ο αθλητισμός. “Αρχίζει βρίζει τον διαιτητή του πετάει, τσικουδιά, καφέ, κ.τ.λ.”

 

Και μετά σηκώνετε το παιδί και κάνει το ίδιο ή στον διαιτητή η στον Security.

 

Η απόλυτη αντιγραφή!

 

Όλα ξεκινούν από το σπίτι, τα πρότυπα που έχουν τα παιδιά, μέσα από τα τραγούδια, που τα προτρέπουν να κάνουν ότι λέει ένα τραγούδι.

Μου λείπουν οι εποχές, που τα γήπεδα γέμιζαν από οικογένειες, τραγούδια, συνθήματα, ο κόσμος να δείχνει την αγάπη του για την ομάδα του και μόνο! Είναι φορές που είχαμε φιλοξενούμενους, τραγουδούσαμε μαζί τους, τρώγαμε, πεινάμε, ακόμα και αν πήγανε στην έδρα τους. “Συλλεκτικές”, εικόνες γιατί σε κάθε ομάδα υπάρχουν και εκείνοι, που θα βγάλουν τα νεύρα τους, από το σπίτι, της δουλειάς τους, στο γήπεδο, με μπουκάλια, σφυριά, κροτίδες, πέτρες, κυνηγητό στα στενά, ξύλο με τα Ματ, δακρυγόνα, γλάστρες από τα σπίτια να πετάγονται.

Δεν είναι όμορφες εικόνες στα μάτια, μικρών παιδιών, δεν είναι αυτό αθλητισμός!

 

Ο σκοπός είναι να αγαπήσουν το ποδόσφαιρο, να έχουν πρότυπα αθλητικά.

Δεν είμαστε λοιπόν όλοι ίδιοι, για ανακυκλώσιμα μέτρα, που δεν θα δούμε φως ειρήνης στα γήπεδα, πρέπει να παρθούν άλλες λύσεις, να βρουν την πηγή του κακού… Την “τροφή” που συντηρεί τον όχλο αυτόν.

 

Αγγελική Σαρικ. 12/12/23

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More in ΑΠΟΨΗ