Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: Στην επιστολή που μου έστειλε ο Ράμμος δεν υπήρχαν ονόματα | Video

Στην ομιλία του επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τις υποκλοπές, ο πρωθυπουργός αμύνθηκε δια της αντεπίθεσης στο ΣΥΡΙΖΑ με αναφορές στο παρελθόν

Στην αντεπίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τις υποκλοπές ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παίζοντας όμως με τις λέξεις.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι στην επιστολή που έστειλε στον ίδιο ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, δεν υπήρχαν τα ονόματα των έξι υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ. Δεν την κατέθεσε πάντως στα πρακτικά, επικαλούμενος ότι είναι απόρρητη, και προκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει εάν στην επιστολή που έλαβε εκείνος υπήρχαν ονόματα, ναι ή όχι.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε το λόγο και είπε στον κ. Μητσοτάκη: “Ο κ.Ράμμος απαντούσε σε επιστολή που του έστειλα με το ερώτημα εάν ήταν θύματα υποκλοπών οι έξι. Εδώ δεν ήρθαμε να παίξουμε τις κουμπάρες. Είστε κατηγηρούμενος, όχι κατήγορος”.

Ο πρωθυπουργός πάντως ανταπάντησε: “Εντάξει, καταλάβαμε. Ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε ότι στην επιστολή που έλαβε δεν υπήρχαν ονόματα. Και πως να υπήρχαν ονόματα, αφού στην επιστολή που έστειλε σε μένα ο κ. Ράμμος έχει παραθέσει αυτούσια την επιστολή που σας έστειλε”.

Πατώντας λοιπόν στο γεγονός ότι -όπως ο ίδιος ανέφερε- ο πρόεδρος των ΑΔΑΕ δεν επανέλαβε τα ονόματα των έξι στην απάντηση του στον κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης αμφισβήτησε την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πατώντας πάνω στην παρακολούθηση των συγκεκριμένων προσώπων. Επικαλέστηκε επίσης ότι ο κ.Ράμμος δεν αναφέρεται σε παράνομες επισυνδέσεις, ως εκ τούτου συμπέρανε ότι πρόκειται για νόμιμες επισυνδέσεις.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε άλλωστε το ΣΥΡΙΖΑ ότι “κατασκεύασε μία ιστορία στα μέτρα του, σκηνοθετώντας τάχα αποκαλύψεις με διαρροές στοιχείων στα δικά του μέσα, αξιοποιώντας κάποιες – σπασμωδικές κατά την άποψη μας – ενέργειες της ανεξάρτητης αρχής”. Επικαλέστηκε επίσης την τοποθέτηση νωρίτερα στη Βουλή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου, για να αμφισβητήσει τη δικαιοδοσία και τους χειρισμούς της ΑΔΑΕ.

Ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε μάλιστα ότι η διαδικασία την οποία ακολούθησε ο κ.Τσίπρας ζητώντας ενημέρωση απο την ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές είναι εντελώς εκτός νομικού πλαισίου και επανέλαβε τις υπονοιες περί “ρυπαρών δικτύων”, τα οποία διέρρεαν εμπιστευτικά στοιχεία μέσα από την ΕΥΠ. “Γιατί έχετε εσείς αυτά τα στοιχεία και δεν τα έχω εγώ;”, διερωτήθηκε δε ο πρωθυπουργός.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ δε μπορεί να μιλήσει ούτε για το μέλλον, ούτε για το παρελθόν που τον καταδιώκει”
Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε καταρχήν απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα “πέντε μήνες σας παρακαλώ να καταθέσετε την προταση μομφής” και δήλωσε ότι “η Δημοκρατία θα προστατευθεί με τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας” στις επικείμενες εθνικές εκλογές, εκτιμώντας ότι “οι πολίτες δεν ξεχνούν”.

Υποστήριξε άλλωστε ότι “ο θίασος του ΣΥΡΙΖΑ ξέρει να ανεβάζει ένα μόνο έργο, να ρίχνει λάσπη στην κυβέρνηση, να υπονομεύει τη χώρα και να ποτίζει την κοινωνία με δηλητήριο, διχασμό και ψέμα”.

Απάντησε όμως και στη φράση που χρησιμοποίησε για εκείνον νωρίτερα ο κ.Τσίπρας, το “ένοχος ή βλάξ”. Σχολίασε ειδικότερα: “Εάν δεν με απατά η μνήμη μου τη φράση αυτή είχε χρησιμοποιήσει ο μακαρίτης εκδότης της Ελευθεροτυπίας, Κίτσος Τεγόπουλος, αναφερόμενος στο σκάνδαλο Κοσκωτά και τον Ανδρέα Παπανδρέου, το Μένιο Κουτσόγιωργο και τον κ.Μαντζουράνη, ο οποίος είναι σήμερα δικηγόρος του κ.Παππά” και πρόσθεσε: “Από τα πάμπερς πήγαμε στις σακκούλες”.

Ο κ. Μητσοτάκης εξάλλου υποστήριξε απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ ότι “δεν μπορείτε να μιλήσετε ούτε για το μέλλον, αλλά ούτε για το παρελθόν που σας καταδιώκει”. Και αναφέρθηκε εκτενώς το κυβερνητικό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ με έμφαση στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά και τα capital controls, το Μάτι, τη Novartis και το μεταναστευτικό, ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ξανά και για fake news με τη μικρή Μαρία στον Έβρο.

“Προσφατα πληροφορηθήκατε ότι υπάρχουν δικαστές εις τας Αθήνας. Ναι υπάρχουν, μόνο που δικάζουν δύο δικούς σας υπουργούς”, σχολίασε επίσης ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα κατά του Νίκου Παππά στο ειδικό δικαστήριο και επικαλούμενος μηνύματα του επιχειρηματία προς τον Παύλο Πολάκη.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HSC Power Jet - MyFavoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Ηράκλειο – Κυκλάδες με το Power Jet

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το Sporades Star στα Κύθηρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αργοσβήνει το αγαπημένο της Τήνου

Seajets - My Favorite Ships gr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η Sea jet στο Σαρωνικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το ¨SuperStar¨ στα Κύθηρα, πιθανή δρομολόγηση του

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το “Mykonos Magic” …βγαίνει στο Αιγαίο

More in ΕΛΛΑΔΑ