Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Με τιμές Αρχηγού Κράτους ο Πειραιάς υποδέχεται σήμερα στις 11 την Αγία Ζώνη

Με τιμές Αρχηγού Κράτους υποδέχεται σήμερα στις 11 το πρωί την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου ο Πειραιάς. Η Pemptousia TV και το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr) θα μεταδώσουν σε ζωντανή σύνδεση την υποδοχή της Αγίας Ζώνης.

Κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης θα υπάρξει περιγραφή από την δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη ενώ το δημοσιογραφικό επιτελείο και οι τεχνικοί θα μεταφέρουν τον παλμό από τον Πειραιά.

Το μοναδικό θεομητορικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου έρχεται στο λεκανοπέδιο Αττικής μετά την πανδημική κρίση με τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, συμπολιούχου του Πειραιά, να γίνεται το επίκεντρο μέχρι και την Κυριακή 13 Νοεμβρίου οπότε και αναμένεται να αναχωρήσει.

Την Αγία Ζώνη θα κομίσει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ ενώ θα την υποδεχτεί ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. 

Είναι η πρώτη η πρώτη φορά που η Αγία Ζώνη βγαίνει από το Άγιον Όρος μετά την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού. H τελευταία φορά που η Αγία Ζώνη είχε έρθει στο λεκανοπέδιο της Αττικής ήταν πριν πέντε χρόνια, το 2017, στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας με την ανταπόκριση των πιστών να είναι μεγάλη.

Ο Ναός του Αγίου Νικολάου αναμένεται να γίνει για οκτώ ημέρες το επίκεντρο λατρείας στην πόλη. Για το λόγο αυτό ο ναός θα παραμείνει ανοικτός επί 24ώρου βάσεως προκειμένου οι πιστοί να σπεύσουν να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη. Παράλληλα, καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες. Η Pemptousia TV και το ope.gr μαζί με το επιτελείο τους θα βρίσκονται επί ποδός όλες αυτές τις ημέρες προκειμένου να μεταφέρουν τα γεγονότα.

Καθημερινά θα τελούνται:

  • Όρθρος – Θεία Λειτουργία 7:30 π.μ. – 9:30 π.μ.
  • Ιερά Παράκληση 12:00 μ.μ.
  • Εσπερινός 5:00 μ.μ. – 6:30 μ.μ.
  • Αγρυπνία 9:00 μ.μ. – 12:30 μ.μ.

Το μοναδικό θεομητορικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας εξήλθε από τον Άθωνα νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής και μέσω Θεσσαλονίκης έφτασε στην Αττική. Η έξοδος της πραγματοποιήθηκε με πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

orthodoxianewsagency.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το Sporades Star στα Κύθηρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αργοσβήνει το αγαπημένο της Τήνου

Seajets - My Favorite Ships gr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η Sea jet στο Σαρωνικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το ¨SuperStar¨ στα Κύθηρα, πιθανή δρομολόγηση του

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το “Mykonos Magic” …βγαίνει στο Αιγαίο

More in ΕΛΛΑΔΑ