Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο – Εκκενώθηκε χωριό !

Τρία ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος συμμετέχουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή μεταξύ Κρύας Βρύσης και Ορνέ στον Δήμο Αγίου Βασιλείου.

Η κινητοποίηση είναι μεγάλη λόγω των ισχυρών ανέμων, που έχουν καταστήσει το νησί σε κατάσταση υψηλού κινδύνου και στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν δεκάδες πυροσβέστες και εθελοντές του Αγίου Βασιλείου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στο σημείο επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα και 3 ελικόπτερα. Συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Στην περιοχή βρίσκεται και ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, ο οποίος ανέφερε στο goodnet, πως έγινε άμεσα η κινητοποίηση των ελικοπτέρων, ώστε οι φλόγες να μην πάρουν έκταση.

Μάλιστα, λόγω της έκτασης και της ορμής της πυρκαγιάς, εκκενώθηκε το χωριό Ορνέ σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου, ενώ ο βουλευτής Γιάννης Κεφαλογιάννης έστειλε αίτημα στο Υπουργείο, να συνδράμουν εναέρια μέσα και απ’ την Αθήνα για άμεση κατάσβεση.

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΚΡΗΤΗ