Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαύρη Θάλασσα: Ελληνόκτητο το πλοίο που έπεσε σε νάρκη – Έλληνες οι δύο τραυματίες

Ελληνόκτητο είναι το πλοίο που έπεσε σε νάρκη στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ έπλεε προς το λιμάνι Ισμαήλ του Δούναβη στην Ουκρανία για να φορτώσει σιτηρά.

Αυτό αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ επικαλούμενο πληροφορίες από την ουκρανική πλευρά, σύμφωνα με τις οποίες το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο με σημαία Παναμά κινδύνευσε να βυθιστεί όταν χτυπήθηκε χθες το πρωί (27/12) από ρωσική νάρκη κοντά στην πρύμνη του, η οποία ανασηκώθηκε από τη σφοδρότητα της έκρηξης. Η γρήγορη επέμβαση του καπετάνιου απέτρεψε τη βύθιση του, κατά τις ίδιες πληροφορίες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο πλοίο Vyssos χωρητικότητας 8.800-dwt (κατασκευής 2007), ενώ τραυματίστηκαν δύο μέλη του πληρώματος. Το πλοίο ανήκει στη Nava Shipping Ltd.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας, από τα 18 μέλη του πληρώματος, ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος που είναι Έλληνες, τραυματίστηκαν ελαφρά. Από την έκρηξη, οι δύο ναυτικοί ζαλίστηκαν και έπεσαν μέσα στο πλοίο. Συνήλθαν αμέσως και δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την υγεία τους. Επίσης, ελαφρά τραυματίστηκε και ένας Αιγύπτιος μάγειρας.

Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ αναφέρει πάντως ότι οι δύο ναυτικοί ζαλίστηκαν και έπεσαν μέσα στο πλοίο. Συνήλθαν αμέσως και δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την υγεία τους.

Πληροφορίες από το Ουκρανικό κανάλι telegram κάνουν λόγο για μικρής έκτασης φωτιά και ρήγμα που προκλήθηκε στο πλοίο χωρίς ωστόσο η πληροφορία να έχει επιβεβαιωθεί.

«Μη στρατιωτικό σκάφος με σημαία Παναμά ανατινάχθηκε από θαλάσσια νάρκη του εχθρού στη Μαύρη Θάλασσα… Το σκάφος έχασε την πορεία του και τον έλεγχο και ξέσπασε πυρκαγιά στο άνω κατάστρωμα», ανέφερε η νότια στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας στο Telegram. Ουκρανικές πηγές ανέφεραν ότι το πλοίο κινδύνευσε να βυθιστεί το πρωί της Τετάρτης, από ρωσική νάρκη κοντά στην πρύμνη του, η οποία ανασηκώθηκε από τη σφοδρότητα της έκρηξης και ήταν η γρήγορη επέμβαση του καπετάνιου που απέτρεψε τη βύθιση του.

Το φορτηγό είχε ξεκινήσει από λιμάνι της Ρουμανίας και πήγαινε στην Ουκρανία.

ieidiseis.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ