Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Συνεχείς οι ρίψεις από εναέρια μέσα – Eκκενώθηκε ο Άγιος Γεώργιος

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στα πύρινα μέτωπα σε  Μέλαμπες, Ορνέ, Κρύα Βρύση, Αγία Γαλήνη και Αγ. Γεώργιο δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η φωτιά ξέσπασε χτες Παρασκευή στην περιοχή του Αγ. Βασιλείου, νότια του Ρεθύμνου και λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.Οι ισυροί άνεμοι και η διαρκής αλλαγή κατεύθυνση τους,δυχεραίνει και σήμερα το έργο της πυρόσβεσης.

Χιλιάδες στρέμματα με ελιές και καλλιεργειες έχουν καεί, όπως επίσης μεγάλες είναι οι καταστροφες σε ζωικό κεφάλαιο

Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς.

Εκκενώθηκε νωρίτερα ο οικισμος Αγιος Γεωργιος και οι τουριστικές βίλες στην περιοχή για την αφάλεια των πολιτών. Η φωτιά είναι πάνω απο την παραλία του Αγίου Γεωργίου.

Πέρα των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών που δρουν στα σημεία της φωτιάς, ρίψεις πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο ERICSON, ενώ έφτασε ένα ακόμα από την Τρίπολη.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης, υπάρχει πρόβλημα με τα τα 4 καναντέρ που επιχειρούσαν νωρίτερα, λόγω δυσκολίας στον ανεφοδιασμό τους.

Το δεύτερο ERICKSON που επιχειρεί, χρειάζεται να μεταβαίνει στο Τυμπάκι, προκειμένου να ανεφοδιάσει με το αναγκαίο επιβραδυντικό υλικό.

Η αντιμετώπιση όλων των αναζωπυρώσεων από την Κρύα Βρύση μέχρι και πιο νότια στο Ροδάκινο γίνεται ακόμα πιο δύσκολη εξαιτίας των θυελλωδών ριπών αέρα.

Συγκινητική είναι η συνεισφορά των κατοίκων της περιοχής, που σπεύδουν με ίδια μέσα να σβήσουν εστίες φωτιάς σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Στην περιοχή επιχειρούν 33 οχήματα της Πυροσβεστικής με 120 πυροσβέστες, ενώ οι εθελοντές και κάτοικοι βοηθούν με ότι διαθέτουν στο έργο της κατάσβεσης.

Μιλώντας νωρίτερα  στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Ταταράκης έκανε λόγο για ανυπολόγιστες καταστροφές με κόστος στη ζωή των κατοίκων του Αγίου Βασιλείου ενώ διατηρεί ισχυρές υποψίες ότι όλα όσα συνέβησαν από χθες το μεσημέρι αφορούν σε εμπρησμό.

φωτο ΕΡΤ

goodnet.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το Sporades Star στα Κύθηρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αργοσβήνει το αγαπημένο της Τήνου

Seajets - My Favorite Ships gr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η Sea jet στο Σαρωνικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το ¨SuperStar¨ στα Κύθηρα, πιθανή δρομολόγηση του

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το “Mykonos Magic” …βγαίνει στο Αιγαίο

More in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ