Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ληστές «μπουκάρουν» σε χρυσοχοείο και ξηλώνουν χρηματοκιβώτιο σε 180″ – Βίντεο ντοκουμέντο

Ληστεία σε σπριντ διέπραξαν σε εργαστήριο χρυσοχοΐας στην Θεσσαλονίκη.

Στο βίντεο που δημοσιεύει το protothema.gr βλέπετε πέντε σωματώδεις άνδρες με full face να βγαίνουν από Ι.Χ μάρκας Seat Ibiza και με τη βοήθεια λοστών να ξηλώνουν τα ρολά ασφαλείας κοσμηματοπωλείου στην Θεσσαλονίκη με σκοπό να αφαιρέσουν το χρηματοκιβώτιο.

Τη στιγμή που οι πέντε αυτοί άνδρες αρχίζουν και ξηλώνουν τα ρολά ασφαλείας ταυτόχρονα χτυπάει η σειρήνα του συναγερμού. Εκείνοι παραμένουν ατάραχοι στη θέση τους και συνεχίζουν αυτό που ξεκίνησαν να κάνουν με στόχο την αφαίρεση του χρηματοκιβωτίου. Ενας εκ των δραστών, έχει μείνει έξω από το κατάστημα, συγκεκριμένα κάθεται απέναντι και κρατάει στα χέρια του δυο πυροσβεστήρες. Έπειτα από λίγα δευτερόλεπτα, οι συνεργοί του βγαίνουν από το κατάστημα σέρνοντας το λάφυρο τους.

Οι σειρήνες συνεχίζουν να «ουρλιάζουν», ο κόσμος βγαίνει στα μπαλκόνια, όμως οι θρασύτατοι κακοποιοί δεν πτοούνται. «Πάμε, πάμε» φωνάζει ένας απ’ αυτούς προκειμένου να παροτρύνει τους υπόλοιπους να συντομεύουν. Όμως το μεγάλο βάρος του ατσάλινου χρηματοκιβωτίου φαίνεται να τους δυσκολεύει.

Κάμερες κλειστού κυκλώματος άλλης επιχείρησης καταγράφουν καρέ- καρέ τις προσπάθειες των πέντε αγνώστων ανδρών να το σηκώσουν και να το τοποθετήσουν στο πορτ παγκάζ. Καταγράφονται και οι φωνές τους καθώς προσπαθούν να συντονίσουν τις κινήσεις τους. Έπειτα από λίγο καταφέρνουν να σηκώσουν και να φορτώσουν το χρηματοκιβώτιο στο πορτ παγκάζ μπαίνουν μέσα στο Ι.Χ με τη “σπασμένη” εξάτμιση και εξαφανίζονται προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το protothema.gr επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του εργαστήριου χρυσοχοΐας, Χρήστο Δημητρακόπουλο, ο οποίος δηλώνει αγανακτισμένος από την κατάσταση που επικρατεί στη περιοχή που βρίσκεται το κατάστημα του, συγκεκριμένα, επί της οδού Κλεισούρας, που είναι παράλληλος δρόμος της οδού Εγνατίας.

Ο κ. Δημητρακόπουλος επισημαίνει πως αν τα κολωνάκια που έχει τοποθετήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης ήταν ανεβασμένα, οι ληστές δεν θα είχαν τη δυνατότητα να μετακινήσουν το χρηματοκιβώτιο. «Δυστυχώς ένας ιστορικός πεζόδρομος έχει γίνει έρμαιο στις ορέξεις διαφόρων κακοποιών στοιχείων και τώρα βλέπετε τα αποτελέσματα» προσθέτει ο ιδιοκτήτης του χρυσοχοείου. Σύμφωνα με τον ίδιο, μέσα στο χρηματοκιβώτιο υπήρχαν πολύτιμα αντικείμενα, χρυσά δακτυλίδια κι άλλα κοσμήματα η αξία των οποίων αποτιμάται περίπου σε 100.000 ευρώ.

Στο παρακάτω βίντεο, φαίνονται οι κινήσεις των δραστών από το εσωτερικό της επιχείρησης λίγο νωρίτερα. Μόλις καταφέρνουν να σπάσουν τα προστατευτικά ρολά και να εισβάλουν στο εργαστήριο, ξεκινούν να περιεργάζονται γρήγορα τον εσωτερικό χώρο, ενώ προσπαθούν στην αρχή να σηκώσουν ένα μεγάλο χρηματοκιβώτιο, χωρίς τελικά να τα καταφέρουν.

protothema.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το Sporades Star στα Κύθηρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αργοσβήνει το αγαπημένο της Τήνου

Seajets - My Favorite Ships gr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η Sea jet στο Σαρωνικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το ¨SuperStar¨ στα Κύθηρα, πιθανή δρομολόγηση του

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το “Mykonos Magic” …βγαίνει στο Αιγαίο

More in ΕΛΛΑΔΑ