Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Λέκκας – Χουλιάρας: Στα δικαστήρια για τους σεισμούς – Η διαμάχη πολλών… Ρίχτερ και η αγωγή

Ευθύμης Λέκκας και Γεράσιμος Χουλιάρας θα λύσουν τις διαφορές τους στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αρχές Φεβρουαρίου μετά την αγωγή του πρώτου για παράβαση καθήκοντος του δεύτερου.

Η διαμάχη των δύο επιστημόνων έρχεται σε μια περίοδο που τέσσερις περιοχές της χώρας, η Εύβοια, η Θήβα, η Λέσβος και η ανατολική Κρήτη βρίσκονται σε σεισμική διέγερση, με τους σεισμογράφους να καταγράφουν καθημερινά σεισμικά φαινόμενα.

Η δικαστική διαμάχη των δύο επιστημόνων άρχισε τον Φεβρουάριο του 2019, όταν σύμφωνα με την αγωγή του Ευθύμιου Λέκκα, ο Γεράσιμος Χουλιάρας – και οι δύο ήταν μέλη της Επιτροπής Σεισμικού Κινδύνου – δημοσιοποίησε στοιχεία της ομάδας ΒΑΝ, του Παναγιώτη Βαρώτσου, για πιθανό ισχυρό σεισμό σε περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Μάλιστα τότε είχε καταγραφεί σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ δυτικά της Πρέβεζας, ενώ είχε προηγηθεί τον Οκτώβριο του 2018 ο ισχυρός σεισμός των 6,8 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με την αγωγή του κ. Λέκκα, ο Γεράσιμος Χουλιάρας κατηγορείται γιατί «έχοντας την ιδιότητα του υπαλλήλου, κατά παράβαση των καθηκόντων του, γνωστοποίησε σε άλλους απόρρητα έγγραφα που του εμπιστεύτηκαν λόγω της υπηρεσίας του».

Τα έγγραφα αυτά χαρακτηρίστηκαν ως «εμπιστευτικά» γιατί αφορούσαν στην ενημέρωση του Παναγιώτη Βαρώτσου προς τον Κωνσταντίνο Μακρόπουλο για πιθανό σεισμό στη Δυτική Ελλάδα και παράλληλα καλούσαν τα μέλη της Επιτροπής για συνεδρίαση.

«Οι αναρτήσεις αυτές που δημοσιοποιήθηκαν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook έτυχαν μεγάλης αναγνωρισιμότητας λόγω της ιδιότητας του κ. Χουλιάρα που λόγω των ειδικών γνώσεων και της εμπειρίας του ως έγκριτου σεισμολόγου, προκάλεσαν μεγάλη αναταραχή στους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας».

Μάλιστα ο κ. Λέκκας στην αγωγή του που την έχει κάνει μαζί με τον καθηγητή σεισμολογίας, Κωνσταντίνο Μακρόπουλο έχει προσκομίσει και τρεις εκτυπωμένες σελίδες από το προφίλ του Γεράσιμου Χουλιάρα στο Facebook με τις επίμαχες αναρτήσεις. Η αγωγή κατατέθηκε το 2019 ενώ έκτοτε οι σχέσεις των δύο επιστημόνων έχουν διαρραγεί.

enikos.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το Sporades Star στα Κύθηρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αργοσβήνει το αγαπημένο της Τήνου

Seajets - My Favorite Ships gr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η Sea jet στο Σαρωνικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το ¨SuperStar¨ στα Κύθηρα, πιθανή δρομολόγηση του

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το “Mykonos Magic” …βγαίνει στο Αιγαίο

More in ΕΛΛΑΔΑ