Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη | Σάλος με τον λυράρη της νεολαίας

ον δρόμο για τη φυλακή αναμένεται να πάρει διάσημος Κρητικός καλλιτέχνης, ο οποίος είχε εμπλακεί σε υπόθεση υπεξαίρεσης άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ από τράπεζα, πριν από περισσότερα από 12 χρόνια. Ο λυράρης κρίθηκε χθες Τετάρτη 1 Μαρτίου, ένοχος τελεσίδικα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, το οποίο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών

Ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε χθες Τετάρτη στη δίκη, ωστόσο εκπροσωπήθηκε δια της πληρεξουσίου συνηγόρου του. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο “διατήρησε” την ποινή που του είχε επιβάλει πρωτόδικα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης. Μετά την εν λόγω εξέλιξη, ο λυράρης αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή, προκειμένου να εκτίσει την ποινή του.

Η επίμαχη υπόθεση είχε διαδραματιστεί πριν από περισσότερα από 12 χρόνια. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο γνωστός καλλιτέχνης εργαζόταν ως προϊστάμενος τραπεζικού υποκαταστήματος στο Ηράκλειο. Ο εν λόγω άνδρας φέρεται να υπεξαίρεσε από την εν λόγω τράπεζα χρηματικό ποσό, ύψους περίπου 1.600.000 ευρώ. Επισημαίνεται ότι ο καταδικασθείς φέρεται να είχε ομολογήσει την πράξη που του είχε αποδοθεί.

Πριν από λίγα χρόνια, ο λυράρης παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, κατηγορούμενος για υπεξαίρεση και πλαστογραφία, σε βαθμό κακουργήματος. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος. Ας σημειωθεί ότι του αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του σύννομου πρότερου βίου και της ειλικρινούς μετάνοιας. Τελικά, του επιβλήθηκε πρωτόδικα, κατά συγχώνευση, συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών. Ωστόσο, το δικαστήριο χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του. Έτσι, ο καταδικασθείς καλλιτέχνης δεν οδηγήθηκε στη φυλακή.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό χθες Τετάρτη, από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε εκ νέου ένοχο τον κατηγορούμενο για τις ίδιες πράξεις. Ας σημειωθεί ότι τη χθεσινή ημέρα, η πλευρά της υπεράσπισης ζήτησε από την Έδρα να αναγνωριστεί στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη του. Εντούτοις, το εν λόγω αίτημα απορρίφθηκε.

Ωστόσο, τα ελαφρυντικά που αναγνωρίζονται στον πρώτο βαθμό, “διατηρούνται” και στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Τελικά, το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης έκρινε εκ νέου ένοχο τον λυράρη, ο οποίος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών (όπως είχε συμβεί και πρωτόδικα).

Επισημαίνεται ότι ο καλλιτέχνης δεν εμφανίστηκε χθες στη δίκη, αλλά εκπροσωπήθηκε από τη δικηγόρο του. Μετά τη χθεσινή εξέλιξη, ο λυράρης αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του.

Ας σημειωθεί ότι η καταδίκη του καλλιτέχνη είναι τελεσίδικη, αλλά όχι αμετάκλητη. Ο λυράρης έχει το δικαίωμα να προσφύγει στον Άρειο Πάγο, ζητώντας να αναιρεθεί η καταδικαστική σε βάρος του απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

neakriti.gr 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HSC Power Jet - MyFavoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Ηράκλειο – Κυκλάδες με το Power Jet

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το Sporades Star στα Κύθηρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αργοσβήνει το αγαπημένο της Τήνου

Seajets - My Favorite Ships gr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η Sea jet στο Σαρωνικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το ¨SuperStar¨ στα Κύθηρα, πιθανή δρομολόγηση του

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το “Mykonos Magic” …βγαίνει στο Αιγαίο

More in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ