Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Αυξήθηκαν οι νοσηλείες covid στο νησί

Προβληματισμό προκαλεί η συνεχιζόμενη αύξηση των νέων ημερήσιων μολύνσεων από κορονοϊό στην Κρήτη, η οποία είναι από τις πλέον επιβαρυμένες περιοχές της χώρας.

Χθες, τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ πλησίασαν στο νησί τα 2.000. Ωστόσο, οι ειδικοί εκτιμούν ότι η πραγματικότητα είναι χειρότερη. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο ertnews ο επίκουρος καθηγητής Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Αλέξανδρος Ζαφειρόπουλος, πλέον, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν κίνητρα, αρκετοί περιορίζονται στα self test, χωρίς να δηλώνουν την μόλυνσή τους από τον κορονοϊό αρμοδίως.

Όπως ο ίδιος ανέφερε, το 95% των κρουσμάτων στην Κρήτη οφείλονται στην παραλλαγή ΒΑ5, ενώ εργαστηριακά καταγράφονται ήδη και υποπαραλλαγές της. Ο ίδιος εκτίμησε, ακόμη, ότι δεδομένου πως τα μέτρα έχουν χαλαρώσει και ο ιός μολύνει και επαναμολύνει, πλησιάζουμε σε μια κορύφωση του νέου κύματος με διάρκεια ενός ως τεσσάρων μηνών. Όπως εξήγησε, «με 20.000 νέα ημερήσια κρούσματα μεσοσταθμικά, ο ιός θα συνεχίσει να μεταλλάσσεται με τον κίνδυνο να δώσει στο μέλλον ένα νέο στέλεχος, το οποίο μπορεί να μας ταλαιπωρήσει».

Ήδη, πάντως, η αύξηση των νέων ημερήσιων κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, έχει οδηγήσει σε νέο κύκλο εισαγωγών στα νοσοκομεία του νησιού. Χαρακτηριστικά, μόνο κατά τη χθεσινή εφημερία, στο ΠΑΓΝΗ εισήχθησαν 10 ασθενείς με κορονοΐό, ενώ, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Χαλκιαδάκη, ένας ακόμη θάλαμος της Παθολογικής άδειασε, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της Μονάδας Αντιμετώπισης Κορονοϊού. Οι ασθενείς της Παθολογικής μεταφέρθηκαν σε άλλες κλινικές. Εφόσον συνεχιστούν οι αυξημένες εισαγωγές, θα εξεταστεί το άνοιγμα και δεύτερης κλινικής covid, όπως ανέφερε ο κ. Χαλκιαδάκης.

Σήμερα, Τετάρτη 6 Ιουλίου, νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Κρήτης 126 ασθενείς. Από αυτούς 113 είναι σε κλινικές και 13 σε ΜΕΘ covid, με τους 8 να έχουν διασωληνωθεί.

Αναλυτικά οι σημερινές νοσηλείες ανά νοσοκομείο:
ΠΑΓΝΗ: 45 ασθενείς, 41 στην κλινική covid, 4 στη ΜΕΘ, όλοι διασωληνωμένοι
Βενιζέλειο: 25 ασθενείς, 19 στην κλινική covid, 6 στη ΜΕΘ, 1 διασωλωνωμένος
Νοσοκομείο Χανίων: 28 ασθενείς, 25 στην κλινική covid, 3 στη ΜΕΘ, όλοι διασωληνωμένοι
Νοσοκομείο Ρεθύμνου: 12 ασθενείς στην κλινική covid
Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: 5 ασθενείς στην κλινική covid,
Νοσοκομείο Σητείας: 2 ασθενείς στην κλινική covid
Νοσοκομείο Ιεράπετρας: 6 ασθενής στην κλινική covid
Νοσοκομείο Νεάπολης: 3 ασθενείς στην κλινική covid.

Σημειώνεται ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.988 νέες μολύνσεις στην Κρήτη και συγκεκριμένα 943 στο Ηράκλειο, 556 στα Χανιά, 239 στο Ρέθυμνο και 250 στο Λασίθι.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HSC Power Jet - MyFavoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Ηράκλειο – Κυκλάδες με το Power Jet

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το Sporades Star στα Κύθηρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αργοσβήνει το αγαπημένο της Τήνου

Seajets - My Favorite Ships gr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η Sea jet στο Σαρωνικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το ¨SuperStar¨ στα Κύθηρα, πιθανή δρομολόγηση του

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το “Mykonos Magic” …βγαίνει στο Αιγαίο

More in ΚΡΗΤΗ