Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Καμίνι όλη η χώρα – Που θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

Καλοκαίρι με καύσωνα και θερμοκρασία για παραλία θα σημειωθούν τις επόμενες πέντε ημέρες, ξεπερνώντας τοπικά τους 36-37 βαθμούς, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου.

Παρότι αρχικά, η πρόγνωση των μετεωρολόγων έκανε λόγο για πτώση της θερμοκρασίας από το Σάββατο, τώρα το τέλος των υψηλών θερμοκρασιών μετακινείται και πάει από βδομάδα.

Όπως επισημαίνει το meteo, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως από αύριο, Πέμπτη 16 Μαΐου.

Σήμερα, η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου σε μεμονωμένες περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Ωστόσο, την Πέμπτη και την Παρασκευή η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 34 βαθμούς σε αρκετές περιοχές, κυρίως της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και μεμονωμένα σε νησιωτικά τμήματα, ενώ τοπικά αναμένεται να ξεπεράσει και τους 36-37 βαθμούς Κελσίου σε τμήματα της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Μακεδονίας.

Η αστάθεια τις θερμές ώρες της ημέρας αναμένεται να διατηρηθεί κυρίως σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας τουλάχιστον έως την Παρασκευή.

Από Δευτέρα η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει κάτω από τους 30 βαθμούς.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Θερμό 48ωρο

Η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους έως και τους 35 βαθμούς Κελσίου, όπως είπε ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ.

Στην Αττική, αναμένεται να κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν εξασθενημένοι αλλά θα αναπτυχθεί και θαλάσσια αύρα. Ο υδράργυρος θα φτάσει στο κέντρο της πόλης τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη κατά κύριο λόγο θα έχουμε καλές καιρικές συνθήκες με πιθανή ανάπτυξη τοπικών βροχών και τη θερμοκρασία να προσεγγίζει τους 31 βαθμούς Κελσίου.

«Η ζέστη θα είναι αποτέλεσμα των θερμών αερίων μαζών που έρχονται από τις ακτές Βόρειας Αφρικής και θα φέρουν ένα θερμό 48ωρο, το πρώτο ισχυρό κύμα ζέστης», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι πιο υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται σε κλειστές πεδινές περιοχές όπως Θεσσαλία, Πέλλα, Πιειρία, Αργολίδα, Βοιωτία, Λακωνία, Μεσσηνία, Ηλεία και δυτική Στερεά. Αντίθετα στο Αιγαίο δεν αναμένεται η θερμοκρασία να περάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Από Κυριακή και Δευτέρα, όμως, «μας έρχεται μια διαταραχή από την κεντρική Μεσόγειο με καταιγίδες και κατά τόπους χαλάζι και κεραυνούς από την οποία θα επηρεαστούν τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας» κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το Sporades Star στα Κύθηρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αργοσβήνει το αγαπημένο της Τήνου

Seajets - My Favorite Ships gr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η Sea jet στο Σαρωνικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το ¨SuperStar¨ στα Κύθηρα, πιθανή δρομολόγηση του

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το “Mykonos Magic” …βγαίνει στο Αιγαίο

More in ΕΛΛΑΔΑ