Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη-Παράσυρση: Καταγγελία – σοκ οτι λήστεψαν την 21χρονη ενώ ήταν αιμόφυρτη

Στην ανακρίτρια μετέβησαν οι γονείς της 21χρονης, ζητώντας να αλλάζει το κατηγορητήριο για τον δράστη. Τη λήστεψαν αφού χτυπήθηκε από το αυτοκίνητο, σύμφωνα με καταγγελία.

Στην ανακρίτρια μετέβησαν το πρωί της Τρίτης 29/11 οι γονείς της 21χρονης φοιτήτριας που χτυπήθηκε στη Θεσσαλονικη από αυτοκίνητο και εξέπνευσε, ζητώντας να αλλάξει το κατηγορητήριο.

«Προσήλθαμε στο δικαστήριο με την οικογένεια προκειμένου να ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας και να λάβουμε τη δικογραφία. Η οικογενεια επομένως καθισταται διάδικος» ανέφερε ο δικηγόρος Νικόλαος Ρουσσόπουλος στους δημοσιογράφους, γνωστοποιώντας παράλληλα καταγγελία σύμφωνα με την οποία η Εμα είχε πάνω της 1500 ευρώ ποσό το οποίο δεν βρέθηκε ποτέ.

Αναφορικά με την απολογία του κατηγορούμενου ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος, ο δικηγόρος είπε: «Ο κατηγορούμενος είναι το πρόσωπο σε μια ποινική δίκη και έχει το δικαίωμα να υποστηρίξει ό,τι θέλει. Επέλεξε να διαψεύσει τους μάρτυρες και όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, αντί να ζητήσει ειλικρινά συγγνώμη. Αυτό για το οποίο ζήτησε συγγνώμη είναι τελείως προσχηματικό».

Σε μία λακωνική δήλωση, η μητέρα της φοιτήτριας ανέφερε τα εξής: «Ζητήσαμε να κάνει ένα θαύμα και απλά το έκανε. Ήθελε να δώσει ζωή, ήταν η επιθυμία της», σχολίασε για την απόφαση να γίνει δωρεά οργάνων μετά τον θάνατο της νεαρής, επιθυμία που η ίδια φοιτήτρια είχε εκφράσει σε ανύποπτο χρόνο.

Βρέθηκαν οι λήπτες

Εντός της ημέρας δύο ασθενείς στο Ωνάσειο και στο Ιπποκράτειο, θα πάρουν δώρα ζωής από την 21χρονη φοιτήτρια.

Μετά την απόφαση των γονιών της 21χρονης να δωρίσουν τα όργανά της, ξεκίνησε η διαδικασία αφαίρεσης και αξιολόγησης, η οποία ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ.

Σήμερα αναμένεται να γίνει η διαδικασία της μεταμόσχευσης του ήπατος σε ασθενή στο Ιπποκράτειο, ενώ η καρδιά της ήδη βρίσκεται στο Ωνάσειο προκειμένου να γίνει η μεταμόσχευση σε ασθενή που ζει με τεχνητή καρδιά.

Οι νεφροί αναμένεται να μεταμοσχευθούν σε ασθενείς που περιμένουν στη λίστα ληπτών, ενώ οι πνεύμονες κρίθηκαν ακατάλληλοι για μεταμόσχευση. Οι δε κερατοειδείς αφαιρέθηκαν από οφθαλμιάτρους του νοσοκομείου Παπαγεωργίου και θα μεταφερθούν στην Τράπεζα Οφθαλμών του ΑΧΕΠΑ, όπου θα εξεταστεί σε ποιους ασθενείς θα μεταμοσχευθούν καθώς υπάρχει περιθώριο μέχρι και 15 ημερών για τη μεταμόσχευσή τους.

Προφυλακιστέος ο 26χρονος

Υπενθυμιζεται οτι ο 26χρονος οδηγός κρίθηκε προφυλακιστέος. Στην μόλις πέντε λεπτών απολογία του το μόνο που είπε ήταν: «Δεν είναι ώρα να δώσω εξηγήσεις. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια».

Στον 26χρονο επιδόθηκε απόφαση για απέλαση από την χώρα, καθώς διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στην χώρα χωρίς άδεια παραμονής και για αυτό κρατείται από την περασμένη Πέμπτη. Συγκεκριμένα, ο οδηγός του οχήματος κρατούνταν στην υπηρεσία Αλλοδαπών καθώς δεν διαθέτει έγγραφα άδειας παραμονής, ενώ όπως αποκαλύφθηκε μετά την κατάθεσή του στο τμήμα (όπου παραδόθηκε) στερούνταν και άδειας διπλώματος οδήγησης.

Σημειώνεται ότι η απόφαση απέλασης θα ισχύσει μετά την εκδίκαση της υπόθεσης, αφού ο 26χρονος αναμένεται να κριθεί προφυλακιστέος, όπως αναφέρει το makthes.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπόμνημα που κατατέθηκε από τον 26χρονο και βρίσκεται πλέον στα χέρια της ανακρίτριας περιλαμβάνει τις ήδη γνωστές θέσεις του για τη νύχτα του τροχαίου.

Η 19χρονη συνοδηγός του κατηγορείται για ψυχική συνδρομή και απλή συνέργεια σε επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο και σε εγκατάλειψη θύματος, αφέθηκε ελέυθερη υπό όρους.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΕΛΛΑΔΑ