Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Θερμοκρασίες 1.500 βαθμών στα βαγόνια του μοιραίου τρένου στα Τέμπη

Και ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες ανεύρεσης αγνοούμενων στα συντρίμμια του τρένου της Hellenic Train που συγκρούστηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, το βράδυ της Τρίτης, με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, η Πυροσβεστική έδωσε τις τελευταίες πληροφορίες για τις συνθήκες του ατυχήματος, αλλά και τον αριθμό των νεκρών.

Αμέσως μετά τη μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων, ξέσπασε φωτιά και αναπτύχθηκαν αδιανόητες θερμοκρασίες 1.500 βαθμών Κελσίου, συνθήκες που δυσχεραίνουν και την ανεύρεση αγνοουμένων στα συντρίμμια, αλλά και τη διαδικασία ταυτοποίησης των σορών που έχουν ήδη μεταφερθεί από τον τόπο του δυστυχήματος.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, οι συγγενείς θυμάτων, τραυματιών και αγνοούμενων ζουν δραματικές στιγμές, προσπαθώντας να εντοπίστουν τους δικούς τους ανθρώπους και να μάθουν αν είναι καλά, αν έχουν φύγει από τη ζωή ή αν ακόμα βρίσκονται κάτω από την άμορφη μάζα σιδερικών στο σημείο της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, ο αριθμός των νεκρών παραμένει στους 36, όμως υπάρχουν και επιβεβαιωμένες πληροφορίες για τέσσερις σορούς που έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια, αλλά και ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανέφερε ότι «ο αριθμός αναμένεται να ανέβει».

Παράλληλα, 72 άνθρωποι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, οι έξι εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Αυτή την ώρα, τα σωστικά συνεργεία επιχειρούν στο δεύτερο βαγόνι και αφαιρούνται τμηματικά τα κομμάτια του τρένου για να ολοκληρωθούν οι έρευνες. Στη συνέχεια, θα συνεχίσουν στο τρίτο βαγόνι.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή Ρουμπίνη Λεονταρή, «έχουμε πολλούς νέους, επτά πτώματα είναι απανθρακωμένα».

«Πρόκειται για μια μαζική τραγωδία. Βρισκόμαστε στη διαδικασία ταυτοποίησης και αναγνώρισης των σορών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Πρόκειται για μια επίπονη διαδικασία που χρειάζεται χρόνο. Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που συνέβη», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Το έργο της ταυτοποίησης είναι πολύ δύσκολο διότι οι σοροί βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Θα κρατήσει πάρα πολλές ώρες. Συνεχίζουν δυστυχώς να έρχονται σοροί από τον τόπο του ατυχήματος. Μόλις τελειώσει αυτό το επίπονο για εμάς και τις οικογένειες έργο, θα ακολουθήσει η νεκροψία των σορών» σημείωσε η ίδια.

6,5 ετών κοριτσάκι στη λίστα των τραυματιών
Πέρα από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας έχουν μοιραστεί σε ΑΧΕΠΑ και Γεννηματάς Θεσσαλονίκης και δύο ακόμη νοσηλεύονται στο ΓΝ Κατερίνης.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, 20 άτομα νοσηλεύονται σε ΑΧΕΠΑ, Γεννηματά και Νοσοκομείο Κατερίνης, 22 στο ΓΝΛ, 32 στο ΠΓΝΛ και έξι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ στη Λάρισα, ενώ ένα κοριτσάκι 6,5 μηνών νοσηλεύεται στην χειρουργική του ΠΓΝΛ.

«Μαμά θα σε πάρω μόλις φτάσω»

Συγκλονίζει η μαρτυρία νεαρής κοπέλας στον ΑΝΤ1 που αναζητά τον 23χρονο ξάδερφό της.

«Αγνοείται ο ξάδερφός μου, τον αναζητά η μητέρα του από τα ξημερώματα, είχε έρθει στην Αθήνα για τριήμερο», είπε.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στο τελευταίο τηλεφώνημα του 23χρονου με τη μητέρα του στην οποία ο ίδιος είπε «Μαμά έχει πάρα πολύ κόσμο το τρένο, δεν έχω ξαναδεί τόσο κόσμο σε τρένο, θα σε πάρω όταν φτάσουμε, να έρθεις να με πάρεις».

Πατέρας αναζητά τον 26χρονο γιο του – «Μας ρωτούν τι ρούχα φορούσαν»

«Αγνοείται ο άνθρωπός μου μαζί με τον φίλο του. Είχαν πάει να δουν τις κοπέλες τους. Να το χαίρονται το τρενάκι του τρόμου. Δεν έχουμε μάθε κάτι, δεν έχουμε ενημέρωση», λέει ο πατέρας του 26χρονου.

«Οι αστυνομικοί μάς ρωτούν τι ρούχα φορούσαν, αν είχαν τατουάζ ή φορούσαν σκουλαρίκια για να γίνει η αναγνώριση. Δεν ξέρουμε τίποτα, δεν ξέρουμε πού είναι οι άνθρωποί μας», προσθέτει, ζητώντας παράλληλα να γίνει άμεσα απόδοση ευθυνών για τη συγκλονιστική τραγωδία.

«Να πληρώσουν όλοι οι υπεύθυνοι γι’ αυτό το ελληνικό χάλι. 2023 και τρακάρουν τρένα και μάλιστα σε διπλή γραμμή», διαμηνύει ο ίδιος.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΕΛΛΑΔΑ