Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Θεοδωρικάκος: Κανένα μαγαζί χουλιγκανισμού δεν θα ανοίξει ξανά – Αυστηρά μέτρα στα γήπεδα

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στη ΓΑΔΑ, ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Super League 2022-23, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο να δίνει διορία στις Αρχές να ολοκληρώσουν τους απαραίτητους ελέγχους στα γήπεδα ως τις 17 Αυγούστου.

Με ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα και μηδενική ανοχή στους χούλιγκαν που λυμαίνονται τον χώρο των οργανωμένων οπαδών θα αρχίσει η νέα αγωνιστική περίοδος στη Super League. Αυτό ήταν το μήνυμα που πέρασε προς πάσα κατεύθυνση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στην ευρεία σύσκεψη που έγινε την Τρίτη (9/8) στη ΓΑΔΑ ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος της σεζόν 2022-2023.

Το κύριο αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο έλεγχος της βίας στα γήπεδα, με τον κ. Θεοδωρικάκο να δίνει εντολή έτσι ώστε ως τις 17 Αυγούστου οι αστυνομικές υπηρεσίες να έχουν ολοκληρώσει όλους τους απαραίτητους ελέγχους στα γήπεδα όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες του πρωταθλήματος της Super League. Παράλληλα, δόθηκαν και αυστηρές οδηγίες για την τήρηση των μέτρων με τη σέντρα της νέας αγωνιστικής περιόδου να έχει οριστεί για τις 20 Αυγούστου.

Επιπλέον, έχει ήδη ξεκινήσει το «σαφάρι» ελέγχων στους συνδέσμους των οργανωμένων οπαδών, έτσι ώστε να λειτουργούν σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του νόμου και ως λέσχες φιλάθλων με ρητή εντολή να μην ανοίξει κανένας σύνδεσμος αν δεν πληροί τα κριτήρια που προβλέπονται από τη νομοθεσία. Ταυτόχρονα, καθορίστηκαν οι τρεις παράμετροι για την ομαλή διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών αγώνων στη χώρα. Αναλυτικά:

  1. Όλα τα εισιτήρια θα είναι ηλεκτρονικά και ονομαστικοποιημένα, ενώ θα πραγματοποιούνται έλεγχοι ταυτοπροσωπίας από την Ελληνική Αστυνομία κατά την είσοδο στα γήπεδα, με την επιβολή των ανάλογων ποινών που προβλέπει ο νόμος στους παραβάτες.
  2. Κανένας φίλαθλος δεν θα μπορεί να εισέρχεται στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο. Σημειώνεται ότι αν μπει κάποιος με το εισιτήριο άλλου και δημιουργήσει επεισόδια, θα φέρει ευθύνη και αυτός στο όνομα του οποίου έχει εκδοθεί το εισιτήριο.
  3. Οι λέσχες φιλάθλων θα λειτουργούν με τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος.

«Δεν θα ανοίξει κανένα μαγαζί χουλιγκανισμού»

«Κανένα από τα μαγαζιά χουλιγκανισμού που υπήρχαν, δεν πρέπει να ανοίξει πάλι», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος επεσήμανε ότι «το πρωτάθλημα της Super League 2022-2023, θα ξεκινήσει με πλήρη εφαρμογή της νομοθεσίας».

Ο υπουργός ενημερώθηκε από τους αρμόδιους αξιωματικούς για τους ελέγχους που πραγματοποιούνται από την Ελληνική Αστυνομία στις λέσχες φιλάθλων, ώστε αυτές να λειτουργούν υπό τις προϋποθέσεις του νόμου και ζήτησε τον τεχνικό έλεγχο, έως τις 17 Αυγούστου, όλων των καμερών ασφαλείας και των control room στα 14 γήπεδα όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες του Πρωταθλήματος.

«Η Ελληνική Αστυνομία είναι εγγυητής της εφαρμογής του νόμου, δήλωσε μετά την σύσκεψη ο κ. Θεοδωρικάκος και υπογράμμισε: «Πέρυσι, συνέβη ένα γεγονός που συγκλόνισε της ελληνική κοινωνία, η δολοφονία του 19χρονου ‘Αλκη, συνελήφθησαν όλοι οι ένοχοι, όμως απόλυτη προτεραιότητά μας πρέπει να είναι να μην συμβεί ποτέ ξανά τέτοιο περιστατικό. Οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί, ώστε η νομοθεσία να εφαρμοστεί κατά γράμμα. Κανένα από τα μαγαζιά χουλιγκανισμού που υπήρχαν, δεν πρέπει να ανοίξει πάλι».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο υπαρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Γεώργιος Γιάννινας, ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος, ο προϊστάμενος Κλάδου Τάξης, υποστράτηγος Ελευθέριος Γκαρίλας και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, υποστράτηγος Εμμανουήλ Δουρβετάκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το Sporades Star στα Κύθηρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αργοσβήνει το αγαπημένο της Τήνου

Seajets - My Favorite Ships gr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η Sea jet στο Σαρωνικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το ¨SuperStar¨ στα Κύθηρα, πιθανή δρομολόγηση του

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το “Mykonos Magic” …βγαίνει στο Αιγαίο

More in ΑΘΛΗΤΙΚΑ