Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Η Τουρκία με νέα παράνομη NAVTEX βγάζει για έρευνες στο Αιγαίο το Τσεσμέ

Η Τουρκία εξακολουθεί να κλιμακώνει τις εντάσεις στο Αιγαίο, αυτήν τη φορά εκδίδοντας νέα παράνομη NAVTEX μέσω της οποίας δεσμεύει περιοχές στο κεντρικό Αιγαίο.

Η Άγκυρα έχει αναπτύξει μιαν ακραία επιθετική ρητορική τις τελευταίες ημέρες, ενώ παράλληλα προβαίνει καθημερινά σε ένα μπαράζ υπερπτήσεων και παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου.

Αυτήν τη φορά, η Τουρκία επανέρχεται στην τακτική των παράνομων ΝAVTEX για υδρογραφικές έρευνες που αγγίζουν ακόμα και στο κέντρο του Αιγαίου, διατηρώντας σε υψηλά επίπεδα την ένταση με την Ελλάδα.

Ύστερα από την αποστολή του Yunus, εκδόθηκε νέα παράνομη NAVTEX από τον Σταθμό της Σμύρνης για υδρογραφικές έρευνες του ερευνητικού σκάφους TSG Cesme (Τσεσμέ) σε δυο περιοχές στο κέντρο του Αιγαίου δυτικά του 25ου μεσημβρινού μεταξύ Σκύρου – Άη Στράτη και Λέσβου. Οι έρευνες θα διεξαχθούν από σήμερα μέχρι τις 14 Ιουνίου.

Στην περιοχή αυτή το δικαίωμα για έκδοση αναγγελιών ανήκει στην Ελλάδα και καθώς πρόκειται για υδρογραφικές έρευνες που δεν αφορούν την υφαλοκρηπίδα, εκτιμάται ότι είναι μία ακόμα προσπάθεια της Τουρκίας να προκαλέσει αλλά και να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά της Ελλάδας.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΕΛΛΑΔΑ