Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Η συγκινητική ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη για τον θάνατο της παιδικής της φίλης απ’ τα Χανιά (pic)

Με μια συγκινητική και βαθιά προσωπική ανάρτηση αποχαιρέτισε η Ντόρα Μπακογιάννη την παιδική της φίλη Αντωνία (Μπουμπού) Παπαδομανωλάκη, που πέθανε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο, σε ηλικία 69 ετών, προκαλώντας θλίψη στα Χανιά.

«Τα κάναμε όλα μαζί, τα μοιραζόμασταν όλα. Τις επαναστάσεις, τον αγώνα με τους μπαμπάδες μας -και ας τους λατρεύαμε- τα μυστικά μας, τις αγωνίες μας, τις ελπίδες και τα όνειρά μας» αναφέρει η κυρία Μπακογιάννη, που όπως γράφει «πώς να χωρέσει σε μια παράγραφο μια ολόκληρη ζωή; Πώς να μιλήσεις για την τύχη που είχα να σε έχω όλη μου τη ζωή και την άρνηση που έχω να δεχτώ ότι ο μισός μου εαυτός φεύγει;».

«Καλό ταξίδι Μπουμπού μου, κανείς για μένα δεν θα μπορέσει να καλύψει την απουσία σου», σημειώνει.

Η Μπουμπού Παπαδομανωλάκη γεννήθηκε στα Χανιά το 1953. Ήταν κόρη του Μιχάλη Μποτωνάκη στενού φίλου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από το 1942, φιλόλογου και γυμνασιάρχη και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη γαλλική φιλολογία. Στο παρελθόν είχε διατελέσει προϊσταμένη στη ΔΕΗ Χανίων, ενώ ήταν δημοσιογράφος για πολλά χρόνια στον «Κήρυκα Χανίων» και διευθύντρια στα ΚΕΚ Ιδέα. Ενεργό μέλος του Λυκείου Ελληνίδων, μέλος της ΚΕΔΚΕ, ενεργό μέλος του Δήμου Βουκολιών και μέλος του φιλολογικού συνδέσμου Χρυστόστομος.

Ήταν αγαπημένη, παιδική και αχώριστη φίλη της Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ το 2018 η Ντόρα με την εγγονή της, Ντοράκι, βάφτισαν την εγγονής της.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη:

Μπουμπού μου, ήσουν 6 μηνών και εγώ στην κοιλιά όταν η μάνα μου αποφάσισε ότι θέλει να κάνει ένα τέτοιο κορίτσι, σαν εσένα. Από τότε Μπουμπού μου τα κάναμε όλα μαζί, τα μοιραζόμασταν όλα. Τις επαναστάσεις, τον αγώνα με τους μπαμπάδες μας -και ας τους λατρεύαμε- τα μυστικά μας, τις αγωνίες μας, τις ελπίδες και τα όνειρά μας. Τα ίδια γούστα, τις ίδιες αρχές, τις ίδιες αξίες. Πώς να χωρέσει σε μια παράγραφο μια ολόκληρη ζωή; Πώς να μιλήσεις για την τύχη που είχα να σε έχω όλη μου τη ζωή και την άρνηση που έχω να δεχτώ ότι ο μισός μου εαυτός φεύγει;

Πάντα πίστευα ότι δεν υπάρχει ιερότερο πράγμα από την φιλία, γιατί τους φίλους τους διαλέγεις και σε διαλέγουν. Εσύ για μένα ήσουν το διαχρονικό στήριγμά μου. Στα κάτω μου ήσουν πάντα εκεί, στις χαρές δίπλα μου. Εσύ με την δύναμή σου, τον εκρηκτικό σου χαρακτήρα, το γέλιο και την ανοιχτωσιά σου, την αποφασιστικότητα και τη γενναιοδωρία σου. Γενναιόδωρη σε όλα, τα υλικά αγαθά, τα συναισθήματα, αλλά κυρίως την αγάπη που έδινες απλόχερα σε όλους. Δεν πρόλαβες να καλοχαρείς την Αντωνία, μου φαίνεται πως σου μοιάζει ήδη.
Καλό ταξίδι Μπουμπού μου, κανείς για μένα δεν θα μπορέσει να καλύψει την απουσία σου. ΝΜ

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το Sporades Star στα Κύθηρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αργοσβήνει το αγαπημένο της Τήνου

Seajets - My Favorite Ships gr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η Sea jet στο Σαρωνικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το ¨SuperStar¨ στα Κύθηρα, πιθανή δρομολόγηση του

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το “Mykonos Magic” …βγαίνει στο Αιγαίο

More in ΕΛΛΑΔΑ