Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Η ελπίδα για το Πάσχα

Τα δώρα των εργαζομένων για το Πάσχα αλλά και τα σχετικά επιδόματα που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση ‘’γεννούν’’ μια νότα αισιοδοξίας στους καταστηματάρχες του Ηρακλείου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, κ. Μανόλη Κουμαντάκη και τα όσα ανέφερε στο iraklionews, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στην περίοδο μετά τα Χριστούγεννα μιας και οι εκπτώσεις δεν έφεραν την αναμενόμενη κινητικότητα.

Έτσι, με τη συγκυρία αυτή σε συνδυασμό με την έλλειψη ρευστότητας των καταστηματαρχών έχει δημιουργηθεί ένα υποτονικό κλίμα στην αγορά, το οποίο ελπίδα όλων είναι να αλλάξει μέσα στην εορταστική περίοδο, αλλά και στην τουριστική που ακολουθεί.

Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή Απριλίου

Ανάκαμψη της αγοράς ενόψει Πάσχα αναμένουν οι έμποροι που περιμένουν πώς και πώς να δουν τους τζίρους τους να ανεβαίνουν.

Τόσο η κάλυψη των αναγκών για το Πασχαλινό τραπέζι, όσο και τα δώρα των νονών στα βαφτιστήρια, δημιουργούν προσδοκίες στις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου που λόγω της ακρίβειας και της μείωσης των εισοδημάτων των καταναλωτών, βιώνουν δύσκολες μέρες τα τελευταία χρόνια.

Υπενθυμίζεται πάντως πως την Κυριακή 9 Απριλίου, οπότε και στην αγορά του Ηρακλείου τίθεται σε εφαρμογή το εορταστικό ωράριο, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Το Πασχαλινό ωράριο 2023 για τα καταστήματα του Ηρακλείου

Κυριακή 9-4-2023       11.00-18.00

Μ. Δευτέρα     9.00-14.30       17.30-21.00

Μ. Τρίτη          9.00-14.30       17.30-21.00

Μ. Τετάρτη      9.00-14.30       17.30-21.00

Μ. Πέμπτη      9.00-21.00

Μ. Παρασκευή            12.00-18.00

Μ. Σάββατο     9.00-15.00

Κυριακή του Πάσχα    Κλειστά

Δευτέρα          Κλειστά

Το καλάθι του νονού

Σε ισχύ τίθεται από την Τετάρτη 29 Μαρτίου, το «καλάθι του νονού» που περιλαμβάνει 12 κατηγορίες προϊόντων από παιχνίδια μέχρι λαμπάδες και σοκολατένια αυγά.

Συγκεκριμένα, το καλάθι θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες κατηγορίες προϊόντων: λαμπάδα με παιχνίδι, επιτραπέζια/παζλ, παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης, βρεφικά παιχνίδια, φιγούρες δράσης, παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας, π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια), οχήματα – τηλεκατευθυνόμενα, ηλεκτρονικά παιχνίδια, αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα), λούτρινα, μουσικά παιχνίδια και προαιρετικά πασχαλινά σοκολατοειδή (αυγά, λαγουδάκια κ.ο.κ.).

Σημειώνεται ότι κάθε κατάστημα μπορεί να προσφέρει μία ή περισσότερες από αυτές τις κατηγορίες και όχι υποχρεωτικά όλες, καθώς το υπουργείο Ανάπτυξης επιθυμεί να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις και κυρίως μικρές.

Το μέτρο θα διαρκέσει μέχρι το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου και σε αυτό θα συμμετέχουν υποχρεωτικά οι επιχειρήσεις παιχνιδιών με ετήσιο τζίρο άνω του 1 εκατ. ευρώ και εθελοντικά όσες επιθυμούν.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Μεγάλη Τετάρτη: Αλλαγή στα δρομολόγια της Κρήτης

Τα αγαπημένα μου πλοία HSC Caldera Vista Γιάννης Ξυλούρης

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το HSC Caldera Vista, στα χρώματα της AML

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΚΡΗΤΗ