Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Σε αναμονή των απαντήσεων για τα αίτια της μοιραίας προσθαλάσσωσης του αεροσκάφους

Σε βάθος 10 μέτρων στη θάλασσα του Κακού Όρους στο Ηράκλειο παραμένει το αεροσκάφος τύπου Pilatus pc6 που κατέπεσε το πρωί της περασμένης Πέμπτης, λίγα λεπτά αφότου είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” με προορισμό την Ουργκάντα της Αιγύπτου.

 

Οι δύτες της Λιμενικής Αρχής Ηρακλείου ερεύνησαν διεξοδικά το περιεχόμενο του αεροσκάφους, χωρίς να καταγράψουν ιδιαίτερα ευρήματα, πέρα από τις βαλίτσες των επιβαινόντων, του 26χρονου κυβερνήτη και του άτυχου 68χρονου συγκυβερνήτη.

Τις επόμενες ημέρες η ανάσυρση του αεροσκάφους

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ανάσυρση του αεροσκάφους από την Κινητή Μονάδα Συντήρησης Υποβρυχίων και Θαλάσσιων Εγκαταστάσεων της Πολεμικής Αεροπορίας, μια υπηρεσία που έχει κληθεί από την Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων που έχει αναλάβει την έκθεση πραγματογνωμοσύνης.

Τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει τόσο το Λιμεναρχείο Ηρακλείου που έλαβε και τις πρώτες καταθέσεις όσο και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αναμένεται να παραδοθούν στο σύνολό τους στην εν λόγω ανεξάρτητη αρχή, κλιμάκιο της οποίας αναμένεται στο Ηράκλειο.

Ακινητοποιημένο το δεύτερο αεροσκάφος

Στο μεταξύ, το “δίδυμο” αεροσκάφος που επρόκειτο να απογειωθεί μαζί με αυτό που προσθαλασσώθηκε την περασμένη Πέμπτη παραμένει στην πίστα του αεροδρομίου Ηρακλείου, καθώς έχει παρουσιάσει τεχνική βλάβη.

στο ertnews.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΚΡΗΤΗ