Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια: Οριοθετήθηκε η πρώτη μεγάλη φωτιά του καλοκαιριού

Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο Αλιβέρη Ευβοίας το απόγευμα της Πέμπτης οριοθετήθηκε νωρίς το πρωί. Το πύρινο μέτωπο πολλών χιλιομέτρων, έκαιγε σε δασική και δύσβατη έκταση με ξερά χόρτα, μακριά από οικισμούς.

Ανησυχία υπήρξε για το εργοστάσιο της ΔΕΗ και μίας τσιμεντοβιομηχανίας που βρίσκονταν κοντά στο σημείο όπου είχε ξεσπάσει η πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να δοθεί τιτάνια μάχη για να μην τα πλησιάσουν οι φλόγες.

Η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, με τους κατοίκους των χωριών που βρίσκονται κοντά στη φωτιά να είναι σε ετοιμότητα να εκκενώσουν την περιοχή. Φόβος όλων ήταν να μην περάσει τον Προφήτη Ηλία.

Τα ξημερώματα, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, το μέτωπο παρουσίασε σαφώς καλύτερη εικόνα και παρέμενε στην περιοχή Προφήτης Ηλίας σε μια κορυφογραμμή και σε μια απόσταση περίπου 2-2,5 χλμ. από το χωριό Καλέντζι το οποίο δεν κινδύνευσε.

Με το πρώτο φως της ημέρας πέταξαν τα εναέρια μέσα, τα οποία κατάφεραν να οριοθετήσουν μέσα σε λίγη ώρα τη φωτιά.

Το πρωί της Παρασκευής επιχείρησαν 82 πυροσβέστες με 6 πεζοπόρα τμήματα, ομάδες εθελοντών και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Θετικό ήταν το γεγονός πως στην περιοχή πνέουν άνεμοι 2 με 3 μποφόρ, γεγονός που διευκολύνει το έργο των δυνάμεων.

Μία σύλληψη – 75χρονος «κάπνιζε» μελίσσια

Μαρτυρίες κατοίκων στην κάμερα της ΕΡΤ ανέφεραν πως η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από απερισκεψία κατοίκου που διατηρεί μελίσσια στην περιοχή και εκτελούσε κάποιες εργασίες.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός επιβεβαίωσε τις πληροφορίες πως υπήρξε σύλληψη ενός ατόμου στην περιοχή της φωτιάς. Συγκεκριμένα ανέφερε πως συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου 75χρονος ο οποίος εκτελούσε εργασίες καπνίσματος μελισσών στην περιοχή.

Δεν διευκρίνισε αν ξεκίνησε από τον εν λόγω άνθρωπο το μεγάλο μέτωπο. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση να μην προχωρούν οι πολίτες σε καμία θερμή εργασία καθώς αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες.  https://protiekdosi.news/

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More in ΕΛΛΑΔΑ