Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Εύα Καϊλή: Πώς φτάσαμε στη σύλληψή της

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις με την μεγάλη υπόθεση διαφθοράς στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο καθώς σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το Κατάρ επιχείρησε να αναμιχθεί σε ευρωπαϊκές υποθέσεις, χρηματίζοντας ακόμη και αξιωματούχους ενώ όπως έγινε γνωστό χθες, το βράδυ, συνελήφθη και η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή.

Σύμφωνα με τη Le Soir, αξιωματούχοι του Κατάρ είχαν προσπαθήσει να δωροδοκήσουν έναν εκλεγμένο Ιταλό σοσιαλιστή που ήταν ευρωβουλευτής από το 2004 έως το 2019. Η έρευνα αφορά μεταξύ άλλων, πράξεις «διαφθοράς» και «ξεπλύματος χρήματος» στο πλαίσιο οργανωμένης συμμορίας,, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της βελγικής ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Η αστυνομία της βελγικής πρωτεύουσας έχει ήδη ερευνήσει 16 σπίτια και έχει κάνει 4 προσαγωγές και συλλήψεις καθώς υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι το Κατάρ επιχείρησε να επηρεάσει οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις. Στο πλαίσιο της έρευνας, συνελήφθη και η ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή.

«Η βελγική αστυνομία συνέλαβε την Ελληνίδα σοσιαλίστρια ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, μία από τις αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες το βράδυ της Παρασκευής, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Η σύλληψη, σε σχέση με μια έρευνα για διαφθορά που εμπλέκει την διοργανώτρια χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κατάρ, έπεται της σύλληψης άλλων τεσσάρων υπόπτων νωρίτερα σήμερα, είπε η ίδια πηγή».

Η ίδια τέθηκε εκτός του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με απόφαση του πρόεδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη, σε συνέχεια των ανωτέρω εξελίξεων ενώ λίγη ώρα αργότερα τέθηκε εκτός από την ομάδα των Ευρωπαϊκών Σοσιαλιστών.

Συγκεκριμένα, υπήρξε αρχικά κλήση για ανάκριση της ευρωβουλευτή μετά τις συλλήψεις που είχαν προηγηθεί στις Βρυξέλλες, αλλά και τις πληροφορίες από δημοσίευμα της Le Soir για εμπλοκή της πολιτικού στο σκάνδαλο διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενώ αργότερα, συνελήφθη.

Όταν η Καϊλή αποθέωνε το «πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα» Κατάρ

Να υπενθυμιστεί ότι η ευρωβουλευτής είχε προκαλέσει σάλο με τις πρόσφατες δηλώσεις της για το «πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα» Κατάρ.«Σήμερα, το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ είναι μια απόδειξη του πώς η αθλητική διπλωματία μπορεί να επιτύχει τον ιστορικό μετασχηματισμό μιας χώρας, με μεταρρυθμίσεις που ενέπνευσαν τον αραβικό κόσμο», είχε δηλώσει η Εύα Καϊλή.

«Το Κατάρ είναι πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα», τόνιζε, επικαλούμενη μάλιστα τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (ILO) επειδή η αραβική χώρα αναγκάστηκε να καταργήσει την Kafala, το σύγχρονο δουλεμπόριο βάσει του οποίου οι εταιρείες του Κατάρ επιχορηγούσαν ξένους εργάτες για να έρθουν στη χώρα, τους έθεταν υπό την «κηδεμονία» τους και στη συνέχεια τους εμπόδιζαν να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους. Δεν είχε πει, ωστόσο, κουβέντα για τους εκατοντάδες θανάτους εργατών που έχει καταγγείλει ο ILO.

«Αφοσιώθηκαν σε ένα όραμα από επιλογή και άνοιξαν στον κόσμο» είχε πει για τους Καταριανούς η Εύα Καϊλή. «Ωστόσο, κάποιοι εδώ καλούν να κάνουμε διακρίσεις σε βάρος τους. Τους κάνουν μπούλινγκ, κατηγορούν όλους όσους τους μιλάνε ή εμπλέκονται μ’ αυτούς για διαφθορά. Ωστόσο πάλι παίρνουν το φυσικό αέριό τους. Πάλι, έχουν εταιρείες που κερδίζουν δισεκατομμύρια εκεί», είχε προσθέσει.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το Sporades Star στα Κύθηρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αργοσβήνει το αγαπημένο της Τήνου

Seajets - My Favorite Ships gr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η Sea jet στο Σαρωνικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το ¨SuperStar¨ στα Κύθηρα, πιθανή δρομολόγηση του

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το “Mykonos Magic” …βγαίνει στο Αιγαίο

More in ΕΛΛΑΔΑ