Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα: Έρχεται η φάση υλοποίησης

Σε φάση υλοποίησης αναμένεται να μπει το πρόγραμμα για την αντικατάσταση θερμοσιφώνων ρεύματος με ηλιακούς. Πρόκειται για αυτό που είχε εξαγγείλει πρόσφατα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και το οποίο αναμένεται ξεκινήσει μέσα στους επόμενους μήνες του 2023.

Το νέο πρόγραμμα επιδότησης θα δίνει στους δικαιούχους από 800 έως 1.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το repowerEU, ενώ τελικά θα ξεκινήσει το 2023. Το πιο πιθανό είναι οι επιδοτήσεις να δοθούν με συγκεκριμένα κριτήρια – εισοδηματικά και κοινωνικά – αντίστοιχα με εκείνα που ίσχυσαν στην επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών, τότε, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του gov.gr.

Σημειώνεται πως στο πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών πάνω στο οποίο θα «τρέξει» και αυτό για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες, δικαιούχοι ήταν τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα μετά το 2005, με ΑΦΜ και κωδικούς Taxisnet και υπέβαλαν φορολογική δήλωση για το 2020. Κάθε ενδιαφερόμενος υπέβαλε μία αίτηση για μία και μόνο κατοικία, η οποία είτε είναι η κύρια είτε η δευτερεύουσα (ιδιόκτητη, ενοικιασμένη ή παραχωρημένη) και με ενεργή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Το πρόγραμμα για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες θα έχει επιδότηση με προϋπολογισμό 65 εκατομμύρια ευρώ και με χρονικό ορίζοντα πριν την άνοιξη του 2023.

Χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί, ορισμένα δημοσιεύματα λένε θα είναι τα ίδια κριτήρια όπως και με το πρόγραμμα ανακυκλώνω συσκευή. Όποτε θα κάνουμε την παρακάτω υπόθεση με βάση το πρόγραμμα που έτρεξε το καλοκαίρι.

-Στην 1η εισοδηματική κατηγορία που θα λάβουν 50% επιδότηση για ηλιακό θερμοσίφωνα, το ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας θα πρέπει να είναι κάτω των 5.000 ευρώ.

-Στην 2η εισοδηματική κατηγορία που θα λάβουν 45% επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα, το ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας θα πρέπει να είναι από 5.000 έως 10.000 ευρώ.

-Στην 3η εισοδηματική κατηγορία που θα λάβουν 35% επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα, το ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας θα πρέπει να είναι από 10.000 έως 20.000 ευρώ.

-Τέλος, στην 4η εισοδηματική κατηγορία που θα λάβουν 30% επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα, το ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας θα πρέπει να είναι άνω των 20000 ευρώ.

ienergeia.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΕΛΛΑΔΑ