Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά στα Μέγαρα: Ζημιές σε σπίτια – Κατευθύνεται προς κατοικημένη περιοχή η φωτιά στη Σαλαμίνα

KRETENEWS

Ενισχύονται οι δυνάμεις στα Μέγαρα – Προς Γεράνεια κατευθύνεται η φωτιά

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στο μέτωπο στα Μέγαρα, με 95 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 34 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ. και η ΕΛ.ΑΣ.
Έχει αλλάξει ο άνεμος και την πηγαίνει κυρίως από τη μια μεριά προς Γεράνεια, σε ήδη καμένη έκταση και από την άλλη προς Πευκενέα, σε αγροτικές εκτάσεις.

Εντολή εκκένωσης στη Σαλαμίνα

Δύσκολη η κατάσταση του μετώπου και στη Σαλαμίνα, καθώς η φωτιά είναι λίγες δεκάδες μέτρα απόσταση από τα σπίτια. Δόθηκε εντολή εκκένωσης στους κατοίκους.
Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις πυρκαγιές στη Σαλαμίνα. Η πρώτη εκδηλώθηκε στο λόφο του Ευρυπίδου θεάτρου, στις 17:42 και στο σημείο επιχειρούν 14 Πυροσβέστες με 7 οχήματα.
Η δεύτερη εκδηλώθηκε στην περιοχή Ανεμόμυλοι, στις 18:33, όπου 5 Πυροσβέστες με 2 οχήματα επιχειρούν για την κατάσβεση.
Η τρίτη εκδηλώθηκε στην περιοχή Σαμάρι, στις 18:41, όπου επιχειρούν αντίστοιχα 5 Πυροσβέστες με 2 οχήματα. Στη μάχη και εναέρια μέσα, όπου επιχειρούν έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Φωτιά σε δασική έκταση στη Σαλαμίνα

Φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο λόφο Πατρίς στη Σαλαμίνα. Στην κατάσβεσή της συμμετέχουν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο αλλά και 7 πυροσβεστικά οχήματα με 15 πυροσβέστες.

Μικρής έντασης αναζωπυρώσεις στο μέτωπο της Πεντέλης

Παραμένουν στο μέτωπο της Πεντέλης οι Πυροσβεστικές δυνάμεις. Η φωτιά βρίσκεται υπό ύφεση, χωρίς ενεργό μέτωπο, ωστόσο εκδηλώνονται αναζωπυρώσεις μικρής έντασης.
Η επέμβαση των Πυροσβεστών είναι άμεση, κάτι που καθιστά καλύτερη την εικόνα.

Κατευθύνεται προς κατοικημένη περιοχή η φωτιά στη Σαλαμίνα

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε δασική έκταση στο λόφο Πατρίς στη Σαλαμίνα, κινείται προς κατοικημένη περιοχή.
Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν για την πυρκαγιά ότι βρίσκεται πολύ κοντά σε δημοτικό σχολείο.
Στο σημείο σπεύδουν να επιχειρήσουν και εναέρια μέσα.

Επίσκεψη κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις καμένες περιοχές της Πεντέλης

Τις πληγείσες περιοχές στην Πεντέλη, τον Γέρακα και την Παλλήνη, που επλήγησαν από τα πύρινα μέτωπα των τελευταίων 24ώρων, επισκέφθηκε νωρίτερα το μεσημέρι κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, με επικεφαλής τον γραμματέα της ΚΠΕ του Κινήματος, Ανδρέα Σπυρόπουλο, και τους Δημήτρη Μάντζο, εκπρόσωπο Τύπου, Τόνια Αντωνίου, υπεύθυνη του κοινοβουλευτικού τομέα Πολιτικής Προστασίας, Γρηγόρη Σκιαδόπουλο, γραμματέα του Τομέα Πολιτικής Προστασίας, Αναστασία Σιμητροπούλου, αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου, Μιχάλη Χάλαρη, γραμματέα των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία και τοπικά στελέχη.
Ο γραμματέας και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ενημερώθηκαν από τον δήμαρχο Παλλήνης Αθανάσιο Ζούτσο για την εξέλιξη των πυρκαγιών και το μέγεθος των καταστροφών που άφησαν στο πέρασμα τους σε σπίτια και περιουσίες. Κατόπιν βρέθηκαν δίπλα στους κατοίκους στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Πεντέλης.

Μαύροι καπνοί έχουν σκεπάσει τα Μέγαρα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εντολή εκκένωσης του οικισμού Παπαγιαννέϊκα

Ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας στις 18:00

Στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία, για την εξέλιξη των πυρκαγιών στην Αττική. Στο επίκεντρο το μέτωπο των Μεγάρων.

Αστυνομικός με αναπνευστικά προβλήματα στα Μέγαρα – Δεν μπορεί να προσεγγίσει ασθενοφόρο

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το OPEN, στον οικισμό Ζάχουλη όπου μαίνεται η πυρκαγιά, υπάρχει ένας αστυνομικός με αναπνευστικά προβλήματα που πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Όμως περιμετρικά του σημείου καίει η φωτιά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσεγγίσει το ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει.

Μάχη των Πυροσβεστών να μην περάσει η φωτιά στον Πευκενέα Μεγάρων

Στο 1 χλμ βρίσκεται πλέον το μέτωπο της φωτιάς στα Μέγαρα, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μεγάρων, Κωνσταντίνος Φυλακτός.
Ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα, καθώς στη μάχη ρίχτηκαν και 3 Canadair.

Πυρκαγιά κοντά στην Ερατεινή Φωκίδας

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν λίγο σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Τολοφώνας της Φωκίδας κοντά στην Ερατεινή. Στην περιοχή βρίσκονται επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που όμως ενισχύονται από οχήματα και πυροσβέστες από την Άμφισσα και την Ναύπακτο, ενώ κινητοποιήθηκαν και εναέριες δυνάμεις.

Απειλούνται σπίτια από τη φωτιά στα Μέγαρα

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η φωτιά που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στα Μέγαρα, βρίσκεται πολύ κοντά σε σπίτια. Μάχη των Πυροσβεστών για τον περιορισμό της.

Ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν στα Μέγαρα

Μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς στα Μέγαρα. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δημιουργούν νέες εστίες. Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση τουλάχιστον 11 εναέρια μέσα.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΕΛΛΑΔΑ