Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Δραματικές εικόνες από τη φωτιά στην Πεντέλη: Καίγονται σπίτια στο Ντράφι – Εκκενώθηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η φωτιά που καίει στο Νταού Πεντέλης η οποία ξεκίνησε στις 5:20 το απόγευμα της Τρίτης (19/7), με τις Αρχές να εκφράζουν έντονη ανησυχία και να κάνουν έκκληση στους κατοίκους των περιοχών να βρίσκονται σε ετοιμότητα για κάθε μορφή εκκένωσης.

Το 112 έχει ήδη ηχήσει για το Ντράφι, όπου στους πολίτες ζητήθηκε να εκκενώσουν προς Παλλήνη για την ασφάλειά τους. Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι έως και 8 μποφόρ, που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με το ieidiseis.gr, η φωτιά φαίνεται πως έχει προσεγγίσει τα 500 μέτρα από τα πρώτα σπίτια στο Ντράφι, με την πυροσβεστική ωστόσο να διευκρινίζει πως, αυτή τη στιγμή, δεν απειλούνται κατοικίες. Σε γενική επιφυλακή βρίσκεται παράλληλα όλη η Πυροσβεστική της Αττικής, καθώς ο άνεμος φυσάει προς τον αστικό ιστό.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι άνεμοι δεν πρόκειται να κοπάσουν σήμερα, ωστόσο τις βραδινές ώρες θα υπάρξει μια μικρή βελτίωση.

 

Λίγο πριν από τις 20.00 έγινε γνωστό ότι εκκενώθηκε και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Ο πυρομετεωρολόγος κ. Θεόδωρος Γιάνναρος, μιλώντας στο ERTNews, δήλωσε ότι ζητήθηκε από τους εργαζόμενους στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις, τόσο για λόγους ασφαλείας, όσο και για τη διευκόλυνση του έργου των Πυροσβεστών.

«Ήρθε μήνυμα από το 112 να είμαστε σε επιφυλακή όσοι βρισκόμασταν στην περιοχή. Παράλληλα, εξέδωσε ανακοίνωση ο Πρόεδρός μας για να απομακρυνθούμε από το σημείο» τόνισε ο κ. Γιάνναρος.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΕΛΛΑΔΑ