Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Μεγάλος ποινικός φέρεται ως ηθικός αυτουργός

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, μετά τις συλλήψεις των δύο και τις έρευνες για τον ηθικό αυτουργό.

Τα δύο αδέρφια που πήραν μέρος στην εν ψυχρώ εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ συνελήφθησαν και θα απολογηθούν την Τετάρτη. Στο μεταξύ, στη δικογραφία εμπλέκονται ακόμα τρία πρόσωπα, αλλά δεν υπάρχουν προς το παρόν ικανά στοιχεία για να εκδοθούν τα απαραίτητα εντάλματα σύλληψης και γι’ αυτό οι έρευνες συνεχίζονται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου για το MEGA, στη δικογραφία της υπόθεσης αναφέρεται πως ένας κατηγορούμενος προχωρούσε σε παραπλανητικές συνομιλίες, καθώς πίστευε πως τα τηλέφωνά του παρακολουθούνταν από την ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να καταδείξει πως δεν γνωρίζει μεγάλο ποινικό, για τον οποίο οι αστυνομικοί εκτιμούν πως είναι ο εντολέας της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Η συνομιλία αυτή έγινε στις 5 Σεπτεμβρίου του 2022 και ο κατηγορούμενος, στην προσπάθειά του να απειλήσει έναν ιδιώτη, ξεχνιέται και του αναφέρει το όνομα του μεγάλου ποινικού.

Επίσης, στη συνέχεια έκανε παραπλανητικά τηλέφωνα στην προσπάθειά του να μην συνδεθεί ο δολοφόνος του δημοσιογράφου με τον εντολέα του.

Στη δικογραφία αναφέρεται επίσης πως δύο από τους βασικούς υπόπτους φαίνεται να επέβαιναν στο βαν, και λίγη ώρα μετά την εγκληματική ενέργεια είχαν προχωρήσει σε ανάρτηση φωτογραφίας στο Facebook, πιθανόν για επιδεικτικούς λόγους. Αυτή η επιλογή φαίνεται να βοήθησε τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να διαλευκάνουν την υπόθεση αφού βρήκαν από ποια τηλέφωνά έγινε η ανάρτηση.

Οι δύο από τους υπόπτους για εμπλοκή στις συνεννοήσεις και στην προσπάθεια απόκτησης καρτοκινητών μίας χρήσης πριν το συμβόλαιο θανάτου, μιλούσαν μεταξύ τους και όταν τους ρωτούσαν γιατί επικοινωνούσατε, απαντούσαν πως «ήθελαν να ξεματιάσουν ο ένας τον άλλον».

Ο διάλογος του 40χρονου με συγγενή του που τον… «έκαψε»

Ο 40χρονος προσπαθεί να δικαιολογήσει γιατί το βαν βρέθηκε στη συγκεκριμένη περιοχή, να δημιουργήσει άλλοθι επειδή ξέρει ότι παρακολουθείται με τον αδελφό του, ωστόσο η συγγενής φαίνεται να το καταρρίπτει.

Ο επίμαχος διάλογος

40χρονος: Μα ο Στράτος έχει δουλειές εκεί και κάποτε μοιράζαμε φυλλάδια, για να πάρουμε καθαρισμούς εκεί που ήμασταν μαζί.
Συγγενής: Στον Άλιμο;
40χρονος: Ναι.
Συγγενής: Όχι καλέ, ποιος τα λέει αυτά;
40χρονος: Εγώ, ποιος τα λέει; Όλο αποφράξεις είναι εκεί πέρα τι μου λες ρε.
Συγγενής: Άλλο είναι μέσα, ίντερνετ αγόρι μου, το έχει βάλει. Δεν έχει από… Στον Άλιμο δεν έχει.
40χρονος: Και από φυλλάδια, έχει πάρει μάνα δουλειά από εκεί.
Συγγενής: Αα δεν ξέρω. Εγώ νομίζω δεν υπάρχουν δουλειές εκεί γιατί με ένα αμάξι δεν το κάνεις αυτό, να πηγαίνεις για μια δουλειά εκεί. Όχι αγόρι μου. Όχι δεν έχει. Όχι όχι στο λέω εγώ αυτό είναι σίγουρο, στο λέω εγώ, από εκεί δεν έχει.
40χρονος: Ναι.
Συγγενής: Όχι όχι όχι.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΕΛΛΑΔΑ